Huom! Tämä ei ole uusimman tapahtuman sivu. Uusimman tapahtuman sivustolle pääset tästä!

Kuvauspalvelu ja photoshootit

Laadukkaan ohjelman, upeiden tilojen ja ystävällisen henkilökunnan lisäksi Desucon Frostbite tarjoaa erityisesti cosplayharrastajille cosplayta tukevia palveluita.

Cosplay-kuvauspiste

Useimmissa Suomen animetapahtumissa tutuksi tullut Conikuvat.fi:n studiokuvauspalvelu palvelee myös Desucon Frostbitessä! Kuvauspisteellä sinua palvelevat CFT:n ammattitaitoiset valokuvaajat ja korkeatasoinen valokuvausstudio.

(C) 2011 Miika Ojamo

Kuvauspiste sijaitsee toisessa kerroksessa animekaraoken vieressä, ja parhaiten sinne pääsee nousemalla narikan vieressä sijaitsevat portaat ylös. Kuvauspiste on auki molempina päivinä kello 10-16.

Kuvauspalvelun käyttö on maksutonta. Siellä otetut kuvat löydät Conikuvat.fi:stä tapahtuman jälkeen n. kahden viikon kuluessa. Kuvattavaksi voi tulla yksin tai porukalla - studioon on joskus mahdutettu jopa yli 20 hengen ryhmiä!

(C) 2011 Santtu Pajukanta (C) 2011 Santtu Pajukanta

Lue CFT:n blogista vinkit kuvauspisteellä käyntiin!

 

Uudistuva cosplay-photoshoot

Aikaisempien tapahtumien photoshoottien satoa voit ihastella DesuGalleriassa. Mikael Peltomaan Desucon 2016:ssa ottamassa kuvassa esiintyvät Jatek Cosplay ja Lunatar Cosplay kumpainenkin Red-hahmona Transistor-pelistä.

 

Kantai Collection – Kongou. Kuva: Matias Tukiainen (Desucon 2016).

Conikuvat.fi:n cosplay-photoshoot-hakupalvelu antaa cossaajien ja valokuvaajien esittäytyä toisilleen ja sopia keskenään photoshooteista. Toisin sanoen sen sijaan, että tarjoamme photoshoot-aikoja, haluamme tarjota cossaajille ja valokuvaajille kanavan löytää toisensa. Palvelu on jatkossakin maksuton kaikille siihen osallistuville.

Pukuusi sopivan kuvausympäristön teemaa kannattaa miettiä jo etukäteen, jotta aikaa kuvaamiseen jää enemmän. Sibeliustalon lähettyvillä on järvimaisemaa, hiekkakenttää, asfalttipihaa, urbaania asutusta ja vihreätä (talvisin toivottavasti valkoista) luontoa. Sibeliustalon sisällä on mahdollista hyödyntää kuvissaan Metsähallin avaruutta, suuria ikkunoita ja muita teemaan sopivia sisätiloja. Katso kartasta kuvauspaikkoja ja esimerkkikuvia!

Photoshootit ovat maksuttomia. Osa kuvaajista julkaisee photoshoot-kuvansa Desuconin galleriaan, josta voit löytää myös aiempien vuosien kuvaajien otoksia.

Photoshootteja ja kuvauspalvelua koskevat kysymykset voi ennen tapahtumia jättää osoitteeseen valokuvaus@desucon.fi.

Cossaaja, toimi näin löytääksesi kuvaajan photoshootille

  1. Kirjaudu photoshoot-palveluun Desuprofiililla tai Kompassi-tunnuksella ja valitse olevasi cossaaja.
  2. Vastaa muutamaan lomakkeella esitettyyn kysymykseen itsestäsi, cosplayharrastuksestasi, mahdollisesta ryhmästäsi, hahmoistanne sekä asuistanne. Linkitä mahdolliset referenssi- ja WIP-kuvat.
  3. Näet seuraavaksi palvelussa shootattavia etsivien valokuvaajien tiedot. Selaile näitä ja löydä sopiva valokuvaaja.
  4. Ota valokuvaajaan yhteyttä palvelun kautta ja ehdota sinulle sopivaa shoottiaikaa.
  5. Kun saatte photoshootin sovittua, piilota ilmoituksesi palvelusta ylimääräisten viestien estämiseksi.

Valokuvaaja, toimi näin löytääksesi cossaajia photoshootille

  1. Kirjaudu photoshoot-palveluun Desuprofiililla tai Kompassi-tunnuksella ja valitse olevasi valokuvaaja.
  2. Vastaa muutamaan lomakkeella esitettyyn kysymykseen itsestäsi ja valokuvausharrastuksestasi. Linkitä mahdolliset nettigalleriasi ja portfoliosi.
  3. Näet seuraavaksi palvelussa valokuvaajaa etsivien cossaajien tiedot. Selaile näitä ja löydä kiinnostavia cossaajia.
  4. Ota cossaajiin yhteyttä palvelun kauttaja ehdota sinulle sopivia shoottiaikoja.
  5. Kun olet saanut haluamasi määrän photoshootteja sovittua, piilota ilmoituksesi palvelusta ylimääräisten viestien estämiseksi.