Desuconin iltabileisiin käyttöön iltabilerannekkeet

Kirjoittanut
DHawk

Desuconin kävijä vastaanottamassa ranneketta. Kuva: Pixeffect

Hyvät conikävijät,

Olemme saaneet kesän iltabileistä runsaasti palautetta koskien eritoten iltabileissä syntyneitä ruuhkia ja palvelutason heikentymistä eritoten illan huipputuntien (22-01) aikana. Möysän musaklubilla järjestetyissä iltabileissä kävi arviolta 1400-1500 desukävijää eri vaiheissa iltaa. Tämä on erinomainen asia - on mukavaa että iltabileet ja niiden ohjelma kiinnostavat kävijöitä näin suuresti. Se, mikä on vähemmän mukavaa, on iltabilepalautteiden keskiarvon putoaminen kokonaisella numerolla, ja se yleensä tarkoittaa sitä, että jotain tarttis tehdä.

Koska iltabileet Möysän musaklubilla ovat ennen tätä kesää onnistuneet varsin hyvillä palautteilla (keskimääräisesti paremmin kuin Desuconin aikaisempina vuosina pidetyt iltabileet aika lailla paikasta riippumatta), haluamme jatkaa yhteistyötä heidän kanssaan myös Desucon Frostbitessä. Palautteista on kuitenkin otettava opiksi ja joitain järjestelyjä tehtävä, jotta iltabileiden kävijöiden viihtyvyys saadaan palautettua aikaisemmalle tasolle. Kesän osalta realisoitui asia joka on mietityttänyt Desuconin iltabileiden järjestämisessä jo monta vuotta: Meillä ei järjestäjäpuolella ole mitään varmuutta siitä, paljonko kävijöitä iltabileisiin saapuu.

Tähän asiaan vastatakseen Desucon ottaa käyttöön iltabilerannekkeet tulevissa bileissä.

Iltabileranneke lyhyesti

Desucon Frostbiten lipunmyynnin aloittamisen yhteydessä tiistaina 1.11. 18:00 Desukauppaan tulevat myyntiin myös iltabilerannekkeet. Iltabilerannekkeita koskevat samat lipunmyynnin ehdot kuin Desucon-tapahtuman rannekkeitakin, seuraavalla poikkeuksella:

Pelkkä iltabileranneke ei oikeuta pääsyyn iltabileisiin, vaan iltabileiden kävijältä tarkastetaan myös Desucon Frostbiten päätapahtuman ranneke tai työvoimabadge. Näin vaalitaan tapahtuman ja iltabileiden yhteenkuuluvuutta ja hyvää henkeä.

Iltabilerannekkeen hinta on Desucon Frostbite 2023:n osalta 10 euroa, ja se oikeuttaa sisäänpääsyyn ja narikkaan Desucon Frostbiten iltabileisiin Möysän Musaklubilla lauantaina 14.1. kello 20:00-04:00.

Iltabilerannekkeet voi lunastaa tapahtuman rannekkeenvaihdon yhteydessä Sibeliustalolla Desucon Frostbiteen saavuttaessa.

Iltabileiden kapasiteetti on pienempi kuin Desucon Frostbiten kokonaiskapasiteetti, joten on mahdollista, että rannekkeita ei riitä kaikille kävijöille. Tämän vuoksi iltabileisiin aukeaa rannekkeettomille kello 0:00 mahdollisuus lunastaa sisäänpääsy Möysän musaklubin ovelta jonotusperiaatteella - kun kävijöitä poistuu iltabileistä, niin uusia pääsee sisään.

Mitä Desucon tekee iltabilerannekkeiden tuotoilla?

Desucon on voittoa tavoittelematon yhdistys, eivätkä Desuconin iltabileet ole tähän poikkeus. Tähän asti iltabileet on järjestetty Desuconin budjetilla - jolloin käytännössä kaikki kävijät ovat päässeet maksamaan osansa iltabileistä. Koska Desuconin tavoite on pyrkiä parhaaseen mahdolliseen tapahtumakokemukseen, eivät iltabileet ole tähän luonnollisesti poikkeus - iltabilerannekkeista saatavat hyödyt pyritään kanavoimaan saman tapahtuman iltabileisiin mm. seuraavasti:

  • Iltabileisiin voidaan päästää sellainen määrä yleisöä, jolla tapahtumapaikan tunnelma ja ilmanlaatu pysyvät inhimillisinä.
  • Iltabileisiin voidaan hankkia striimauslaitteisto ja operaattorit, jolloin iltabileet saadaan lähetettyä myös ihmisille, jotka seisovat jonossa, ovat Sibeliustalolla tai eivät tällä kertaa päässeet osallistumaan tapahtumaan.
  • Iltabileiden tekniseen tuotantoon saadaan riittävästi ajantasaista laitteistoa ja osaavaa työvoimaa.

Myös tulevaisuuden esiintyjäkattaukseen pystytään tämän uudistuksen kautta kiinnittämään erityistä huomiota, ja iltabileisiin esiintymään kutsuttavat kunniavieraat tulevat taas osaksi keskustelua.

Iltabilerannekkeet: UKK (Usein Kysytyt Kysymykset)

Kysyttävää? Vastaamme mielellämme. Tsekkaa kuitenkin alta josko olemme jo ehtineet vastata todennäköisimmin askarruttaviin asioihin.

Eikö iltabileiden paikkaliput olisi ollut sopivampi? Desucon hyödyntää paikkalippuja muissakin ohjelmissaan.

Iltabileiden ero muihin ohjelmiin tulee esiin lähinnä sijainnissa ja kestossa - iltabileet kestävät myöhään yöhön ja sijaitsevat Sibeliustalon ulkopuolella. Iltabilekävijä haluaakin usein pystyä ennakoimaan oman menemisensä iltabileisiin jo hyvissä ajoin ennen tapahtuman alkua: siitä kun saattaa riippua mukaan otettavat asut, yöpaikka tai kyydit ja ylipäätään koko lauantaipäivän ohjelma.

Maksuttomien, ennen tapahtumaa julkaistavien paikkalippujen ongelma on nopeat syövät hitaat -periaate: mitään varsinaista haittaa näiden paikkalippujen buukkaamisesta ei tällöin ole, ja niitä saatetaan buukata varmuuden vuoksi (jolloin ne saattavat helposti jäädä käyttämättä) tai jälleenmyyntitarkoituksessa (koska minkäänlaista riskiä paikkalippujen hankinnasta ei ole). Koetamme minimoida näitä seikkoja pyytämällä kohtuullisen hinnan iltabilerannekkeista joka menee suoraan iltabileiden tuotantoarvojen kohottamiseen.

10 euroa kuulostaa kyllä aika tyyriiltä iltabileistä.

Riippuu mihin vertaa! Mikäli vertailukohtana on aikaisempi, ilmainen iltabilekokemus, niin varmasti. Vastaavantyyppisiin, koko illan tapahtumiin verrattuna iltabilelipun hinta on kuitenkin pyritty pitämään kohtuullisena. Iltabileliput mahdollistavat meille laadukkaammat järjestelyt ja eteenpäin suunnittelemisen, ja näkyy kävijöille bilekokemuksen parantumisena.

Paljonko iltabilelippuja tulee myyntiin?

Iltabilelippujen lukumäärä riippuu iltabilepaikan tarjolla olevien tilojen määrästä - nyt talvella emme pysty terassia pitämään auki täydessä mitassaan, joten myytävien iltabilelippujen määrä on 800 kappaletta.

Miksei iltabileitä järjestätä isommissa tiloissa?

Lahdessa isommat bileisiin soveltuvat tilat ovat valitettavan kortilla, ja vaativat usein huomattavia rahallisia ja työvoimallisia panostuksia koska kaikki esiintymistekniikasta alkoholitarjoiluun pitää hoitaa itse.

Olemme myös aikaisemmin järjestämäneet iltabileitä Sibeliustalolla - siinä, missä niistä on tullut positiivista palautetta, myös negatiivisen palautteen määrä on ollut huomattavan korkea. Sibeliustalon iltaohjelmatarjontaan sisältyy perjantai-illan Desulounge ja lauantai-iltana näytämme iltabilestriimiä Ravintola Lastussa.

Olen työvoimana Desuconissa. Tarvitseeko minun ostaa iltabilelippu?

Koska iltabilelippujen pääasiallinen tavoite on pystyä arvioimaan iltabileisiin tulevan väen lukumäärä, myös työvoiman edustajien tarvitsee ostaa iltabilelippu. Desuconissa on noin 350 vapaaehtoistyöntekijää ja kaikkien osallistumiseen varautuminen vaatisi iltabilelippujen määrän leikkaamista lähes puoleen. Poikkeuksen muodostavat iltabileissä työvuoroaan suorittavat työntekijät, jotka saavat rannekkeen työvoimavastaavaltaan.

Mikäli olet työvoiman edustaja ja olet ostanut iltabilelipun mutta työvuorosi eivät mahdollista osallistumista, voit palauttaa lipun ennen tapahtumaa ja saada siitä rahasi takaisin.

Mitä iltabileiden ovella tapahtuu eri tavalla tämän muutoksen jälkeen?

Iltabileiden ensimmäisen neljän tunnin aikana (20:00-0:00) sisään pääsevät iltabilerannekkeella varustetut kävijät ja työvoima. Huomaathan, että ovella tarkastetaan myös Desuconin päätapahtuman ranneke tai työvoimabadge iltabilerannekkeen lisäksi. Lunastathan rannekkeesi ennen iltabileisiin siirtymistä Sibeliustalon rannekkeenvaihtopisteeltä.

Iltabileisiin voi jonottaa sisäänpääsyä myös ilman ranneketta, joka voi onnistua 0:00 alkaen mikäli iltabileissä on kapasiteettia. Kapasiteettia iltabileisiin tulee, mikäli rannekkeen hankkinut kävijä jättää tulematta tähän ajanhetkeen mennessä, tai kävijöitä poistuu iltabileistä paremmille unille.

Desucon tekee puolen yön jälkeen iltabilejonon seurantaa ja ilmoittelee Twitterin kautta, kun iltabileisiin alkaa mahtua sisään joraamaan ilman ennalta hankittua ranneketta.

Puolen yön jälkeen on aika myöhä. Mitä teen ennen sitä jos olen jäänyt ilman ranneketta?

Näytämme iltabileitä livestriimin välityksellä Sibeliustalon Ravintola Lastussa aukioloaikojen puitteissa lauantai-iltana.

Mikäli olet ehtinyt jo lähteä Sibbeltä, käy siistiytymässä pitkän conipäivän jälkeen, haukkaa jotain iltapalaa, istahda vaikka virvokkeelle läheisessä kuppilassa. Kerromme Twitterissä heti kun bileissä on tilaa - pääsääntöisesti porukka on alkanut vähentyä noin kello yhden aikoihin.

Sain rannekkeen ostettua. Miten saan sen käsiini?

Iltabilerannekkeen voi lunastaa Sibeliustalon rannekkeenlunastuksesta Desuperjantain ja -lauantain aikana.

Voinko ostaa iltabilerannekkeet myös ystävilleni?

Iltabilerannekkeita koskevat samat ehdot Desurannekkeiden kanssa, joten voit ostaa rannekkeita myös ystäväporukallesi Desurannekkeiden maksimimäärän mukaisesti.

Mistä tiedän, kannattaako iltabileranneke ostaa?

Julkaisemme tietoa iltabileiden esiintyjäkattauksesta ja järjestelyistä ennen lipunmyynnin alkua.

Soitatteko animemusaa?

Joo.

Nähdään bileissä!

Lähetä kommentti

Anonyymit kommentit eivät ole sallittuja tähän viestiin. Kirjaudu sisään!