Bongaa kunniavieraat conissa! Kahdeksan vinkkiä

Kirjoittanut
Desu-kun

Yksi Desucon-tapahtumien kohokohdista on joka vuosi Japanista asti saapuneet kunniavieraat, eikä tämäkään vuosi tee poikkeusta: Desucon Frostbiteen saapuu peräti kolmen kunniavieraan kattaus, kun ohjaaja Shuko Murase ja DJ-tuottajat Kosuke Saito (kors k) ja Ryutaro Nakahara (Ryu☆) tulevat ihmettelemään kanssamme talven Desusäätä. Tässä blogauksessa kerromme parhaat vinkit tämänkertaisen kunniavierasasioiden katsastamiseen tapahtumassa.

Aloita avajaisista


Avajaisten odottava tunnelma. Kuva: Santtu Pajukanta

On monta hyvää syytä tulla Desuconiin heti perjantaina - yksi niistä on tietysti Desuconin avajaisspektaakkeli Sibeliustalon pääsalissa perjantaina 17:30-18:00. Mikäli haluat nähdä kaikki kunniavieraat heti conin kärkeen, avajaiset ovat varmin tapa - samalla pääsemme toivottamaan Japanista asti matkustaneet vieraamme tervetulleeksi Lahteen isolla porukalla.

Liity leffailtaan

Avajaisten jälkeen on mahdollista päästä nauttimaan desujoukolla elokuvasta isolla screenillä, kun kunniavierasohjaajamme tuore elokuva Mobile Suit Gundam: Hathaway's Flash näytetään Sibeliustalon pääsalissa perjantaina 19:00-21:00. Elokuvasta on varmasti paljon puhetta myös seuraavan päivän kunniavierasohjelmassa, joten tämä on täydellinen tilaisuus tutustua kunniavieraan tuotantoon ennen lauantain keskusteluosuutta!

Ostele oheistuotteita

DJ-kunniavieraamme kors k ja Ryu☆ tuovat Desuväen iloksi pienen erän tuotteitaan myyntiin Desupöydälle! Myynti alkaa lauantaina 10:00 Desupöydän auetessa ja jatkuu niin pitkään kun tavaraa riittää (eli tuskin hirveän pitkään). Tuotteita voi ostaa vain käteisellä (1 kappale per tuote per henkilö), ja tarjolla ovat seuraavat artikkelit:

Ryu☆Remix-EP+ -CD-levy signeerauksella

Hinta: 20€

kors k - Candy Rave Land vol. 1 -CD-levy

Hinta: 20€

kors k POSE -T-paita

Hinta: 25€

Pysähdy puheohjelmaan


Pääsalissa tapahtuu lauantaisin paljon kiinnostavaa. Kuva: minapamina

Shoppailun jälkeen on hyvä pysähtyä kuulemaan lisää ohjaajavieraamme elämästä ja tuotannosta. Kunniavierasohjelma Ohjaa sitä Gundamia – Shuko Murase avaa päivän pääsaliohjelmiston lauantaina 11:30-13:00. Sunrise-studion veteraani on jättänyt kädenjälkensä Gundam-tuoteperheeseen kautta vuosien niin hahmosuunnittelijana kuin animaattorina. Hänen ohjaustöihinsä lukeutuvat muun muassa Ergo Proxy, Gangsta ja Frostbitessakin nähtävä Mobile Suit Gundam: Hathaway’s Flash. Tule kuulemaan, kuinka anime herätetään eloon ja miten ikoniset Gundam Wing- ja Final Fantasy IX -hahmodesignit syntyivät!

Irroittele iltabileissä


Desuconin iltabileistä ei ole tunnelmaa puuttunut. Kuva: nyymix

Desuconin iltabileissä on perinteisesti kuultu monipuolisesti japanilaista musiikkia, eivätkä kors k ja Ryu☆ tule tekemään poikkeusta - molemmilta löytyy sekä paljon omaa elektronista rytmimusiikkituotantoa että lukuisia remixejä animesarjoista tunnetuista kappaleista. Kunniavieraat soittavat settinsä peräkanaa sunnuntaiyönä 00:20-01:40 Möysän Musaklubilla, johon tällä kertaa on ollut jo loppuunmyydyt ennakkoliput - muistathan lunastaa lippusi Sibeliustalolta ennen lähtöä! Mikäli jonottaminen ei haittaa, voidaan Möysän musaklubille ottaa kapasiteetin mukaan myös ennakkoliputtomia Desuconin kävijöitä sisään sunnuntaina 0:00 alkaen 10 euron pääsymaksua vastaan (käteinen, kortti). Vaihtoehtoisesti voit seurata iltabileitä Neonya!! Partyn Twitch-kanavalla koko illan ajan.

Nappaa nimmarit


Metsähallissa jonottaminen on yhteisöllinen kokemus. Kuva: Tuomas Puikkonen

Sunnuntaina kaikki kunniavieraamme kirjoittavat nimikirjoituksia Metsähallissa.

Shuko Murasen nimikirjoitustilaisuus sunnuntaina 13:00

Ryu☆ & kors k nimikirjoitustilaisuus sunnuntaina 14:30

Tule tervehtimään vieraita ja ota vaikka mukaan oma signeerattava artikkelisi!

Pistäydy päättäjäisiin


Kiitollinen conijärjestäjä päättäjäisten lopuksi. Kuva: Pilar Rautiainen

Viimeinen mahdollisuus nähdä kunniavieraita livenä on luonnollisesti tapahtuman päättäjäisissä - suuntaa siis sunnuntaina 16:30 pääsaliin toivottelemaan onnea kotimatkalle! Onpahan päättäjäistilaisuudessa joskus julkaistu seuraavankin tapahtuman vieraat...

Toimita terveiset


Desuconin videotuotannon ammattilaiset työssään. Kuva: minapamina

Vaikka DJ-kunniavieraamme eivät conissa pidäkään puheohjelmaa, ei hätä ole tämän näköinen: videoimme tapahtuman aikana eksklusiivisen haastattelun Kosuke Saiton ja Ryutaro Nakaharan kanssa, joka julkaistaan tapahtuman jälkeen Desuconin medioissa. Haastatteluohjelman saapuu pitämään Suomen lahja videopelimusiikille, muun muuassa Fall Guys -pelin musiikkien takaa löytyvä tuottaja Jukio Kallio.

Mikäli haluat kertoa kunniavieraille suosikkibiisisi heidän tuotannostaan, kysyä jotain polttavia detaileja heidän urastaan tai kertoa terveiset, voit jättää kommentin tämän artikkelin alalaitaan tai lähettää sähköpostia osoitteeseen rindou (at) desucon.fi.

Onnea kunniavieraiden spottailuun!

Kommentit

Pallerå
Ehtiikö vielä kysymään vierailta?

”Voisitteko kertoa hieman rytmipelikappaleiden kehittämisestä?
Kuinka paljon vapautta artistilla on toteuttaa rytmipeleihin tilattuja kappaleita?
Pyytääkö Konami teitä tekemään esimerkiksi tietynlaiseen beatmania- pelin nappikuvioon sopivan kohtauksen kappaleeseen?
Onko Ryutaroa erikseen pyydetty luomaan ”pelin vaikein kappale” (jopa kahdesti)?”

(Hyviä esimerkkikappaleita tälle kysymykselle ovat heidän kappaleensa: Kors K:n ”D", " ICARUS” ja ” kors k’s How to make OROGE CORE”, sekä Ryu*:n ”Mare Nectaris”, ”Plan 8” ja "Do it!! Do it!!”.)

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!