Desucon Frostbite 2023 cosplaytuomarit esittäytyvät

Kirjoittanut
Anakichi

Frostbite on jo kulman takana ja on aika esitellä cosplay-kisojen tuomaristot!

Tänä vuonna tapahtumassa nähdään European Cosplay Gathering-kisan Suomen karsinnat, kesällä debytoinut Craftsmanship-cosplaykisa, sekä vanha tuttu Hall Cosplay-kisa!

 

ECG-tuomarit:

 

Solace

Kuvaaja: Valentin Pictures

Yo everyone, nimeni on Solace. Olen 29-vuotias cosplay harrastaja ja aloitin cosplayn vuonna 2007. 

Vuosien aikana olen toiminut kisaajana sekä tuomarina kotimaisissa että ulkomaalaisia tapahtumissa. Viimeisin saavutukseni on ollut toimia Suomen Solo-kategorian edustajana Euro Cosplay Gatheringissä Pariisissa.

Olen vahvasti kotitoiminen cosplay-harrastaja, joka vääntää ja kääntää asujaan keittiön lattialla. Tuomarina haluan kiinnittää huomiota juuri niihin asunosiin josta olet erityisen ylpeä sekä kuulla miten pukusi syntyi eri tekniikoiden avulla. Nähdään Sibeliustalolla!

 

Torucos

Kuvaaja: Merryallnighter

Moikkamoi, torucos täällä.

Voitettiin vuonna 2020 ECG-karsinnat tamamerun kanssa ja päästiin vihdoin viime vuonna Ranskaan edustamaan finaaliin. 

Cosplayta on takana yli 10 vuotta ja itse tekeminen on ollut iso osa harrastusta alusta alkaen. Puvun tekemisessä olen vahvimmillani ompelutyötä vaativissa pikkutarkoissa näperryksissä. Kiinnitän erityistä huomiota käsinompelun laatuun, materiaalivalintoihin sekä yksityiskohtien toteutustapoihin. Esityksissä toivon näkeväni jotain kekseliästä tai vaikuttavaa. Nyt on viimein aika siirtää titteli seuraavalle cosplaytaitajalle, onnea kisaan!

 

Tamameru

Kuvaaja: Kok Leng Tang

Moikka! Oon Tamameru ja edustin ECG-finaalissa torucosin kanssa viime heinäkuussa. Nyt olen tuomaroimassa tulevaa ECG-karsintaa.  Cosplay harrastuksen olen aloittanut vuonna 2010 ja kisannut siitä lähtien erilaisissa cosplaykisoissa. Minulta löytyy myös vaatetusompelijan ammattitutkinto. Omat vahvuuteni ovatkin tekstiilien käsittely sekä kaavoitus. Tuomaroinnissa kiinnitän erityisesti huomiota puvun istuvuuteen sekä mittasuhteisiin,  kokonaisuuden viimeistelyyn ja esityksen ymmärrettävyyteen. Huikeaa kisaa odotellessa!

 

Craftsmanship

 

Miinu

Kuvaaja: Patrik "Kaz" Pellinen

Hei! Olen Miinu ja toimin yhtenä craftsmanship-kisan tuomareista. Vuosia cosplayn parissa minulla on kertynyt noin viisitoista, ja tällä kertaa pääsen kokemaan tuomarin penkillä istuskelun ensimmäistä kertaa! 

Omissa asuissa nautin suuresti yksityiskohtien, kuten koruosien tai pienten proppien, parissa työskentelystä. Taidolla toteutetut yksityiskohdat ovat asia, joita arvostan. Kiinnitän tuomarina huomiota myös asun istuvuuteen ja skaalaukseen omaan kroppaan sopivaksi. Siisti ja hyvin stailattu peruukki on kirsikka kakun päällä! 

Odotan innolla upeiden asuluomusten näkemistä ja niihin tarkemmin tutustumista! Tsemppiä kisaajille kisaan, toivottavasti kokemuksesta tulee hyvä. Muistakaa jännityksen keskellä pitää myös hauskaa! 

Nähdään Frostissa! ♡

 

Faroni

Kuva: Miialiinacosplayphoto

Moikka kaikki!

Faroni täällä! Cosplay on ollut harrastuksena vuodesta 2014. Kisaamista on tullut nähtyä ja koettua sekä kisaajan että tuomarin näkökulmasta, ja on huippua olla tuomaroimassa taas pitkästä aikaa.

Kisapuvuissa arvostan ja ihailen tarkkaa käsityötä sekä luovaa designiin soveltuvien materiaalien valintaa.

Odotan innolla eeppisiä taidonnäytteitä! Tsemppiä viimeisiin ponnistuksiin!

Go crazy and never stop the madness!

Gridcosplay

Kuvaaja: Merryallnighter

Olen Anni eli Gridcosplay ja tuomaroin Craftmanship-kisaa. Koulutukseltani olen ompelija ja vaatesuunnittelija ja työskentelen tälläkin hetkellä kankaiden parissa. Cosplayharrastusta on takana jo lähes 18 vuoden verran ja tänä aikana olen ommellut yli 100 pukua. Erikoisalaani ovat erilaiset tekstiilit ja ompelurakenteet. Tuomarina pidän tärkeänä työnjäljen siisteyttä ja kisaajan ongelmanratkaisukykyä.

 

Hall Cosplay

 

Chiora


Kuvaaja: Santtu Pajukanta

Moikka Chiora tässä! Tulen tuomaroimaan Hall Cosplay-kilpailua. Olen alottanut cosplayn 2013 eli kohta kymmenen vuotta sitten! Olen kisannut aika vähän, mutta pyörinyt kisojen taustajoukoissa senkin edestä. Tykkään tehdä söpöjä, röyhelöisiä ja ennen kaikkea vaaleanpunaisia asuja. Omissa projekteissani olenkin aika nirson puoleinen ja siksi tehnyt cosplayn lisäksi vaatteita itselleni. Varsinkin pandemiatauon aikana. Tuomarina keskityn eniten siistiin työnjälkeen, yleisilmeeseen ja siluettiin. En malta odottaa Frostia ja tsemppiä jo nyt tuleville kisaajille!! 

 

Niancelot

Kuvaaja: Merryallnighter

Niancelot tässä Olen harrastanut cosplayta vuodesta 2011 ja kisannut vuodesta 2016. Kisakokemuksia ja sijoituksia on tullut kerättyä muutamia, mutta suurimmat saavutukset ovat cosplayn SM kisojen pari kategorian toinen sija vuonna 2017 ja NCC edustaminen vuonna 2022.  

Tuomarointi kokemustakin olen päässyt kerryttämään jo jonkin verran. Laajasta tekniikka osaamisesta on ollut paljon hyötyä pukuja tuomaroidessa. Yleensä kiinnitän eniten huomiota proppeihin ja niiden viimeistelyyn, meikkiin ja asun mittasuhteisiin. Bootcoverit ja alushameet ovat erityisesti nousseet omaksi vahvuudekseni joten pidän niitä erityisesti silmällä. Itse rakastan tehdä pukuja, joiden materiaalit tuovat pukuun tekstuuria, vain koska reffeissä asiat ovat saman värisiä ei tarkoita, että niiden on oltava samaa materiaalia .

Tsemppiä  loppurutistajille!

 

Tor-Leif

Kuvaaja: Nyymix

Olen Tor-Leif,  aktiivinen conikävijä vuodesta 2010 eteenpäin ja tällä kertaa olen yksi hall cosplay tuomareista. 

Olen ammatiltani vaatesuunnittelija, joten kisassa keskityn mm. puvun yksityiskohtiin. Kiinnitän myös huomiota materiaalivalintoihin sekä asukokonaisuuden toimivuuteen, sillä kaavoitus ja ongelmaratkaisut ovat tärkeässä osassa cosplaytä tehdessä.

Nähdään Frostbitessa, muistakaa pitää hauskaa!

 

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!