AMV-kilpailu

Toimintaa, romantiikkaa, huumoria ja mystiikkaa! Pääsalin screenin täyttävät taas pian AMV:t eli animemusiikkivideot ja muut editoijien taidonnäytteet.

AMV-kilpailuun tarvitset maksuttoman paikkalipun, jonka voit varata kisapäivänä klo 10 Desuprofiilista tai infosta. Lippuja voi varata max. 5 per kävijä. Invapaikat ja pieni määrä parvipaikkoja jaetaan infosta. Vapautathan lippusi, mikäli et tarvitse sitä!

Finalistit saavat kisaan paikan itselleen ja max. 2 avecille. Jos videosi pääsee finaaliin, eikä sinulla ole tapahtumalippua, voit ostaa yhden normaalihintaisen lipun itsellesi.

Desucon Frostbiten 2024 AMV-kilpailun ilmoittautuminen on sulkeutunut su 10.12. klo 23:59.

Applications for Desucon Frostbite's AMV competition have closed on 10/12/2023 11:59 PM. For more English info, please contact amv@desucon.fi.

Palkinnot

 • Tuomariston suosikit: sijat 1-3

Kategoriassa palkitaan kisan kolme parasta videota, jotka ovat onnistuneita kaikilla osa-alueilla. Video on sekä luovasti että teknisesti taidokkaasti toteutettu, kuva ja audio toimivat saumattomasti yhdessä, video on kekseliäs tai muuten vaikuttava. Mahdollinen hahmodynamiikka, tunnelman luonti, tarinankerronta ja/tai lisäefektien käyttö on erinomaista.

 • Paras huurteinen

Tuomaristo palkitsee mieleenpainuvimman huurteisen videon, toteutustyyli vapaa! Frostbiten ajankohdasta inspiroitunut teemapalkinto voi olla esimerkiksi kirjaimellisen talvinen, huurteisen oluen siivittämä juhlintavideo, värisävyiltään viileä tai tunnelmaltaan hyytävä.

 • Paras lämmin

Tuomaristo palkitsee mieleenpainuvimman lämpimän videon. Teemaa saa tulkita luovasti: video voi sijoittua tropiikkiin, kertoa tunnelmaltaan lämminhenkisen tarinan, leikitellä lämpimällä väripaletilla

 • Yleisön suosikki

AMV-kilpailun katsojat saavat äänestää omaa lempivideotaan. Äänestyksen linkki jaetaan yleisölle kilpailun aikana, osallistuaksesi tarvitset nettiyhteyden ja Kompassi-tunnuksen.

Palkintojen arvojärjestys:Sijat 1, 2 ja 3, joiden jälkeen teemapalkinnot,  jotka ovat keskenään samanarvoisia, sitten yleisön suosikki. Kukin video voi saada yhden tuomaripalkinnon.

Aikataulu

 • Kilpailun haku aukeaa pe 15.9. klo 18:00
 • Kilpailun haku sulkeutuu su 10.12. klo 23:59
 • Esikarsinta alkaa ti 12.12.
 • Esikarsinnan tulokset lähetetään sähköpostitse viimeistään su 7.1.
 • AMV-kilpailu tapahtumassa su 28.1. (tarkan ajan löydät ohjelmakartasta)
 • Tuomariston palaute lähetetään palautetta pyytäneille osallistujille viimeistään ke 28.2.

Tuomarit

Desucon Frostbiten tuomareina toimivat Elfeni, Lakritsi, WhiteDex ja Rewe. Tutustu tuomareihin täällä!

AMV-tuomaristo vaihtuu tapahtumakohtaisesti ja koostuu AMV-harrastajista, aiemmissa kisoissa palkituista editoijista, televisio- ja elokuva-alan työntekijöistä, muista media-alan ammattilaisista sekä ns. katsojatuomareista.

AMV-kilpailun säännöt

Video, audio ja tekstit

Kilpailuun voi osallistua yhden tai useamman ihmisen itse editoimalla videolla, jonka visuaalinen media on itä- tai kaakkois-aasialaisesta lähteestä. Sallittuja lähteitä ovat anime, manga sekä itä- ja kaakkois-aasialaiset animaatiot, sarjakuvat, videopelit, fiktiiviset tv-sarjat sekä fiktioelokuvat. Mediatyyppien yhdistely on sallittua. Videon audiomateriaalissa (musiikki, dialogi, ääniefektit) ei ole lähdemaarajoitteita.

Perinteisen AMV:n lisäksi voit siis osallistua esim. MMV:llä (manga music video), GMV:llä (game music video) tai live action -videolla ohjeissa olevin rajoittein.

Sallittu videon pituus on 1-5 minuuttia. Videosta vähintään 60% tulee olla säännöissä määritellyistä lähteistä, mutta lisäksi voit käyttää kuvia, videopätkiä, omaa animaatiota ym. lähdemaasta ja -materiaalista riippumatta. Vähintään 50% videon audiosisällöstä tulee sisältää musiikkia, mutta myös dialogin, ääniefektien ja muun audion käyttö on sallittua.

Videossa ei saa näkyä ylimääräisiä logoja, vesileimoja tai tekstityksiä, esim. anime openingeista tai tv-lähetysten taltioinneista. Videoihin saa lisätä tarkoituksenmukaista tekstiä esim. dialogille tai tehokeinona kappaleen lyriikoille.

Käytä korkealaatuisinta saatavilla olevaa materiaalia. Suositeltu tiedostomuoto on MP4 ja resoluutio 1920x1080. Pienin hyväksytty resoluutio on 480x360. Salitekniikkamme toistaa max. 50 fps videoita.

Osallistumisen edellytykset

Voit osallistua enintään 2 tekemälläsi videolla. Yhteistyövideot lasketaan jokaiselta videon tekoon osallistuneelta yhdeksi videoksi.

Kisaan sallitaan videot, jotka eivät ole ennen tätä tapahtumaa olleet minkään tapahtuman AMV-kilpailun finaalissa. Videon ei tarvitse olla ennennäkemätön, mutta suositeltavaa on jakaa se esim. YouTubeen vasta kilpailun jälkeen.

K-18-materiaali on kiellettyä. Tämän lisäksi kisaan ei hyväksytä jumpscareja, äärimmäistä väkivaltaa tai loukkaavaa sisältöä. Pyydämme sensuroimaan tai jättämään pois esim. gore/guro-genren, pään tai raajan irti leikkaukset, kidutuksen tai muun erityisen julman sisällön. Käytäthän harkintaa raskaiden aiheiden käsittelyssä. Mikäli videon sisältö koetaan sopimattomaksi tapahtumaan, se voidaan hylätä. Jos olet epävarma videosi soveltuvuudesta kisaan, ota yhteyttä amv@desucon.fi.

Jos videossa ilmenee teknisiä ongelmia tai kiellettyä materiaalia, AMV-vastaava on kilpailijaan yhteydessä sähköpostitse ja kisaaja voi tehdä tarvittavat korjaukset ennen esikarsinnan alkua (12.12.). Jos videota ei korjata sääntöjen mukaiseksi määräajassa, se hylätään.

AMV-vastaava, kisan tuomaristo tai heidän välitön lähipiirinsä (kumppani, sisarus, vanhempi tai lapsi) eivät saa osallistua kilpailuun.

Liitetiedostot

Voit halutessasi kertoa tarkemmin videon teosta. Käytä tiedostomuotoja jpg, png, mp4, pdf tai doc/docx.

Esimerkkejä: puoli sivua tekstiä videosta, 2-6 kuvaa (editointinäkymä, ennen-jälkeen-kuvia, yksityiskohtia efekteistä) ja/tai 3 minuutin video efektien toteutuksesta. Keskity siihen, mitä haluat tuomariston tietävän.

Yleensä liitteitä tulee 0-5, oikeaa tapaa ei ole. Liitteet saavat olla ytimekkäitä tai runsaita. Vältäthän kuitenkin yli 10 minuutin liitevideoita, yli 10 sivun tekstejä ja pidä kuvat alle sadassa. Jos kuvia on paljon, kokoa ne yhteen tiedostoon.

Kerro nimimerkkisi tai nimesi VAIN tiedostonimessä, sillä tuomarointi suoritetaan anonyymisti. Vastaava toimittaa tuomaristolle uudelleennimetyt tiedostot.

Näin osallistut AMV-kilpailuun

 1. Tee yllä olevien ohjeiden mukaisesti video yksin tai yhdessä, tai kaiva pöytälaatikosta vanha säännöt täyttävä video.
 2. Nimeä tiedostosi muodossa Oma_Nimimerkki-Videon_nimi ja mahdolliset liitteet Nimimerkki_Liite1 jne. 
 3. Valmistaudu kertomaan kohdassa 4 nämä tiedot: kaikkien videon tekijöiden etu- ja sukunimet, mahdolliset nimimerkit, yhden tekijän sähköposti, käytetyt media- ja audiolähteet, haluatko palautetta ja pääsetkö lavalle, mikäli sinut palkitaan.
 4. Siirry osoitteeseen xfer.velhosto.fi/ ja kirjoita transfer codeksi frost24. Listaa yllä pyydetyt tiedot, lähetä videosi (1-2 kpl) ja mahdolliset liitteet. Tervetuloa kisaan!

Esikarsinta, pisteytys ja tuomarointi

Kaikki hyväksytyt videot lähetetään tuomaristolle esikarsintaan. Korkeimmin pisteytetyt videot esitetään finaalissa eli tapahtuman AMV-kilpailussa.

Tuomaristo arvioi editointia ja luovia ratkaisuja seuraavasti:

 • Teknisyys, 1-15 pistettä. Millainen on videon tekninen toteutus ja visuaalisuus? Onko videossa käytetty haastavampia tekniikoita ja miten siinä on onnistuttu? Arviointikriteerejä ovat mm. leikkaukset, efektit, maskaukset, siirtymät, typografiset lisäykset, visuaalinen flow, mahdollinen eri medioiden yhdistely ja värimäärittely.
 • Tarinankerronta ja/tai konsepti, 1-15 pistettä. Onko videon idea mieleenpainuva tai omaperäinen? Onko aihe/kertomus ymmärrettävä lähdettä tuntematta? Millä oivaltavilla elementeillä narratiivia luodaan ja onko videossa jotain ainutkertaista tai yllättävää? Arviointi painottuu videosta riippuen: action-mixissä arvioidaan konseptin dynaamisuutta ja muita onnistumisia, tarinassa juonen kuljetusta ja rakentamista.
 • Tunnelma, 1-10 pistettä. Kuinka hyvin valittu tunnelma tai genre välittyy katsojalle? Onko tunnereaktioita pyritty saamaan aikaan kekseliäästi eri tekniikoilla? Tekeekö video vaikutuksen: hymyilyttääkö romanssi tai huumori, koskettaako draama, saako action tai jännitys sykkeen nousemaan?
 • Musiikin/audion käyttö, 1-10 pistettä. Miten onnistuneesti audiovalinnat tukevat videon muuta sisältöä? Jos biisiä on leikattu tai videossa on useita audioklippejä, miten saumatonta työ on ja istuvatko lisäykset hyvin? Arviointikriteerejä ovat mm. rytmitys, audion flow, mahdollinen lipsync, biisin leikkausten huomaamattomuus ja lisätyt ääniefektit tai dialogi.

Tuomaristo valitsee finalistit pisteyttämällä ja keskustelemalla. Pidätämme oikeuden valita finalisteja myös pistejärjestyksestä poiketen toimivimman katselukokonaisuuden takaamiseksi. Tällä tarkoitetaan esim. tapauksia, joissa finaaliin olisi pisteillä etenemässä useampi kuin 2 tai 3 videota samasta lähteestä tai samalla musiikilla. Tasatilanteissa (esim. 3 videoilla on samat pisteet, mutta kaikki eivät mahdu ohjelmaan) tuomaristo tekee ratkaisun keskustelemalla.

Itsenäisen esikarsinnan jälkeen tuomaristo päättää kunkin kategorian voittajat yhdessä keskustelemalla pistetaulukkoa viitekehyksenä käyttäen. AMV-vastaava päättää videoiden esitysjärjestyksen.

Voit pyytää tuomaripalautetta ilmoittautumisen yhteydessä. Palaute lähetetään henkilökohtaisesti 2-4 viikkoa tapahtuman jälkeen.

Henkilötietojen käsittely

Osallistujien henkilötietoja käsitellään ainoastaan AMV-vastaavan, tapahtuman järjestäjien ja lähetyspalvelimesta vastaavien toimesta. Tapahtumapaikalla kilpailussa ilmoitetaan finalistivideoiden tekijöiden nimet tai nimimerkit osallistujien toiveen mukaan.

Mikäli sinulla on kysyttävää kisasta, ota yhteyttä amv@desucon.fi.

Varaamme oikeuden muutoksiin.