Tutustu Frostbiten AMV-tuomaristoon!

Kirjoittanut
RiverVixen

Tunnelmia Desuconin 2023 AMV-kilpailusta. Kuva: Jenni Suominen

Desuconin Frostbitessa 2024 nähdään sunnuntaina perinteinen AMV-kilpailu. Tammikuun kisan finalistit valitsee nelihenkinen tuomaristo, joka koostuu AMV-harrastajista ja media-alan moniosaajista.

Frostbiten AMV-tuomareina toimivat Elfeni, Lakritsi, WhiteDex ja Rewe. Lue alta esittelyt ja terveiset!

AMV-kilpailussa palkitaan tuomariston toimesta kisan kolme parasta videota sekä teemapalkintoina paras huurteinen ja paras lämmin. Myös yleisö äänestää oman suosikkinsa. Ilmoittautuminen on auki 10.12. asti, tervetuloa mukaan!

AMV-tuomaristo

Elfeni

Video: Interstellar (Paras toiminta, Tracon 2019)

10 vuotta AMV:ita harrastanut Elfeni on kokenut ja monipuolinen editoija. Elfeni on toiminut AMV-tuomarina kolmesti aikaisemmin. Palkintoja eri tapahtumien kisoista on kertynyt vuosien varrella lähes 15 kappaletta! 

"Heippa! Ihana päästä taas pitkästä aikaa tuomaroimaan! En malta odottaa mitä kultakimpaleita tälläkin kertaa pääsen näkemään. Editoijana tykkään haastaa itseäni eri tavoin mm. eri genreillä, materiaalivalinnoilla ja uusilla huikeilla efekteillä. Olen vuosien saatossa tehnyt hyvin monipuolisesti erilaisia videoita ja tykkäänkin oikeastaan kaikenlaisista videoista huumorista kauhuun. Videoissa kuitenkin arvostan erityisesti tarkkaa rytmitystä, äärimmilleen hiottua flow:ta ja voimakasta tunnelman luontia. Erityisesti arvostan videoita, jotka erottuvat hyvällä tavalla muusta massasta. Rohkeasti vaan editointipöydän ääreen ja päästäkää luovuus valloilleen! "

Lakritsi

Video: Demise (Tuomariston suosikki, 3. sija, Desucon Frostbite 2023)

Vasta vuosi sitten AMV-editoinnin aloittanut Lakritsi on ehtinyt näyttää laajaa osaamista monissa kisoissa. Tuomarin tehtävissä debyyttinsä tekevä editoija on palkittu AMV-kilpailuissa kahdesti.

"Moikka! Olen aktiivisesti seurannut Suomen AMV-kisoja ja miettinyt, että olisipa kiva päästä joskus kokeilemaan itsekin tätä harrastusta. Reilu vuosi sitten vihdoin uskaltauduin kokeilemaan ja yllätyksekseni olen menestynyt paremmin kuin pystyin koskaan edes itse kuvittelemaan! Odotan innolla millaisen kokemuksen tämä kisa kokonaisuudessaan tulee tarjoamaan (jännittää!). Omassa editoinnissani kiinnitän tarkasti huomiota rytmitykseen ja tarinan ja lyriikoiden väliseen suhteeseen videon kokonaisuudessa. Myös värimaailma, efektit ja visuaalisuus yleisesti on minulle tärkeää. Odotan kisavideoilta hyvää rytmitajua, mukaansatempaavia toteutuksia ja koskettavia tarinoita, jotka jäävät mieleen vielä pitkään kilpailun jälkeenkin. Onnea kaikille kisaan! ♥"

WhiteDex

Video: Hard-Knock Life (Suomen Paras AMV -finalisti, 2017)

WhiteDex on media-alan alan ammattilainen, joka työskentelee videoeditoijana. Viimeaikoina vtuber-editoinnin pariin aktiivisesti siirtynyt WhiteDex on harrastanut AMV:ita kymmenisen vuotta. Erityisesti monipuolinen efektointi ja muu tekninen osaaminen kuuluu tämän tuomarin vahvuuksiin.

"Hello everyone! This is my fourth time being an AMV judge and it's great to be back! AMVs have been close to my heart and have been part of my life for over 8 years! I will be expecting two things from a winning video. One: Replayability! I want the video to get stuck in my head and force me to watch it repeatedly! Two: Creativity! AMVs nowadays are all about creativity and defying expectations. Taking risks and making something different is nothing more than a respectful thing to do! And in the end, I wish every competitor good luck and hope your editing software doesn't crash too often!"

Rewe

Video: Scott Pilgrim: PRESS START! CMV (Vuoden CMV, 2. sija, Cosplayn SM-kilpailut 2019)

Cosplaymusiikkivideoiden editointiin erikoistunut Rewe tunnetaan parhaiten Timanttikylä Productionsista ja musikaalituotannoista. Hän ollut tekemässä useita erilaisia videoprojekteja CMV:iden lisäksi. Näitä on nähty niin conikoosteen, cosplaykisa-intron, YouTube-kauhusarjan ja Valitse sinut!- musikaalin esityksen osana toimineiden videoiden muodossa. AMV-tuomariksi Rewe on lähtenyt nyt ensimmäistä kertaa!

"Tervehdys! Vaikka AMV-kisoissa olenkin viihtynyt enemmän katsomon puolella, niin videoeditointi & anime ovat ihan lapsesta asti olleet lähellä sydäntä. Odotan täpinällä ja jännityksellä kisoja ja kaikkia mielettömän upeita videoita! Muistakaa editoidessa (ja muutenkin) pitää taukoja, juoda vettä ja katsoa sitten projektia uusilla silmillä! Tsemppiä kaikille kisaajille. ♥️"

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!