Iltabileet

Kuva: Elderx

Iltabileiden liput ovat nyt myynnissä Desuconin verkkokaupassa!

 

Bileet? Missä ja milloin?

Desuconin perinteiset Iltabileet järjestetään lauantai-iltana 27.1. kesältä tutussa Lahden Urheilu- ja messukeskuksessa osoitteessa Salpausselänkatu 7. Tällä kertaa juhlimme Vesijärvi-hallissa (D-Halli). Bileissä on sekä biletila että rauhallisempi lounge-tila, jossa tarjolla mm. animekaraokea. Matkaa messukeskukselle on Sibeliustalolta puolitoista kilometriä. Keskustasta pääsee kulkemaan bilepaikan läheisyyteen linja-autolla, kävellen matkaa on noin 20 minuuttia. Bileissä on myös esteetön kulku ja päälavan luolta löytyy pyörätuolikoroke. 

Bileet alkavat klo 19:45 ja loppuvat 04:00.

Huomioithan, että Desuconin iltabileisiin myydään liput erikseen ja tapahtuma on ikärajallinen (K-18).

Desubussi

Ilmainen Desubussi kulkee lauantaina klo 19-23. Kyytiin pääset näyttämällä tapahtuman ranneketta. 

  • Reitti: Sibeliustalo -> iltabilepaikka -> keskusta (Marolankatu) -> Kristillinen koulu -> keskusta (Marolankatu) -> iltabilepaikka -> Sibeliustalo
  • Sibeliustalolta lähdöt aina tasalta eli klo 19:00, 20:00, 21:00 ja 22:00.
  • Koululta lähdöt aina puolelta eli 19:30, 20:30, 21:30 ja 22:30.

Lue bussista lisää täältä.

Mistä saan liput iltabileisiin ja mitä ne maksavat?

Iltabileisiin myydään kahden tyyppisiä lippuja. Kävijöille, ohjelmanpitäjille ja työvoimalle tarkoitettuja tapahtumakävijän iltabilelippuja ja tapahtuman ulkopuolisille tarkoitettuja iltabilelippuja.

Liput iltabileisiin maksavat 15 euroa päätapahtuman kävijöille, ohjelmanpitäjille ja työvoimalle, kun taas 36 euroa tapahtuman ulkopuolisille henkilöille. Iltabileiden ikäraja on 18 vuotta.

Lipunmyynti tapahtuu kahdessa erässä siten, että kaikki liput ovat suoraan myynnissä. Myymme lippuja ensin vain Desuconin kävijöille, ohjelmanpitäjille ja työvoimalle, koska haluamme taata jokaiselle halukkaalle päätapahtumaan osallistuvalle pääsyn bileisiin. Erien aikataulu on:

  1. Maanantaina 27.11. klo 18:00 myyntiin tulevat kävijähintaiset liput Desuconin kävijöille, ohjelmanpitäjille ja työvoimalle.
  2. Maanantaina 4.12. klo 18:00 lipunmyynti aukeaa kaikille, jolloin kaupasta voi ostaa kävijähintaisten lippujen lisäksi tapahtuman ulkopuolisten bilelippuja.

Liput tulevat myyntiin tuttuun tapaan ainoastaan Desuconin verkkokauppaan, josta myös tapahtumaliput ostetaan. Kävijälipun iltabileisiin voi lunastaa Sibeliustalolla tai messukeskuksessa ainoastaan, jos sinulla Desuconin kävijäranneke, ohjelma- tai työvoimabadge. Tapahtumakävijän iltabilelippua ei siis voi lunastaa ilman tapahtumaranneketta tai- badgea ja jokaisen bileisiin menevän on henkilökohtaisesti haettava bilerannekkeensa Sibeliustalolta tai messukeskuksesta. Voit siis ostaa kaverillesikin kävijähintaisen lipun, kunhan tämä tulee sen itse lunastamaan ja hänellä on tapahtumaranneke tai badge.

Iltabilelippuja voi ostaa maksimissaan 5 kappaletta per tilaus.

Lippujen lunastus

Bilelipun voi vaihtaa bilerannekkeeseen henkilökohtaisesti käymällä joko Sibeliustalon lipunvaihtopisteellä perjantaina alkaen lipunvaihtopisteen aukiolon mukaisesti tai Messuhallin pääovilta löytyvällä bilelipunvaihtopisteellä, joka aukeaa lauantaina ja on auki bileiden loppuun saakka. Huomioithan, että kävijähintaisen lipun voi vaihtaa bilerannekkeeseen ainoastaan, jos sinulla on Desuconin badge tai ranneke!

Juomaa, ruokaa ja loistetta

Neonya!! Partyn merkkaripisteeltä löydät kaikkea kivaa ja värikästä kuten esimerkiksi huippusuosittuja LED-bilevaloja. Maksutapoina pisteellä toimii kortti ja käteinen.

Janoisena bileissä ei tarvitse olla! Bileistä löytyy useampi myyntitiski, josta saat ostettua niin alkoholilisia kuin alkoholittomia juomia. Baaritiskeiltä on tarjolla myös animeteemaisia drinkkejä, joilla pääsee hyvin juhlien makuun. Ilmaista juotavaa löytyy useammalta vesipisteeltä, jotka löydät bileiden alueelta. 

Messukeskuksen aulasta löytyy japanilaista katuruokaa tarjoava RikiYaki, josta saa takoyaki-annoksia. Annoksia löytyy eri täyte- ja hinta vaihtoehdoilla. 

Iltabileissämme on tänä vuonna myös rauhallisempi lounge-puoli, joka löytyy Messukeskuksen 2. kerroksesta Ravintola Kodin tiloista. Loungessa on tarjolla ruokaa ja sekä alkoholillista että alkoholitonta juomaa. Iltabileiden loungessa on myös mahdollista päästä laulamaan animekaraokea. Karaoke on auki klo 20:30 - 03:30 ajan. 

Ravintola Koti

Tofu-kasviswokki: 12 € , Thai Red kanacurry (lisäkkeenä riisi): 12 €, Gimbap-rulla (kasvis):  3,50 €, Banh min -patonki (liha): 6 €

Narikka

Bileissä on ilmainen narikka, joka toimii samoilla säännöillä kuin päätapahtuman narikka. Tanssilattialle saa tuoda pienen kameralaukun, mutta suuremmat tavarat pitää jättää bileiden narikkaan. Ethän ota isoja proppeja mukaan bileisiin tai viimeistään jätät ne narikkaan.

Jos koet tarvitsevasi korvatulppia, muista tuoda omat mukaan.

Aikataulu

Kello Tapahtuma
19:45 Ovet iltabileisiin aukeavat
20:00 DJ Yukata - Pure anisong
20:30 Ineski
21:15 Serica Kitty
22:00 HotAnimeBoyz
22:45 FROSTBUSTERS - Dance show
23:15 Tabbels
00:00 DJ Brainshit ᏽꭱ
01:00 Hexexen - Eurobeat
01:45 No Hero
02:30 放課後 RAVE CLUB (THMZ, Rassyy, RonRon & VJ HANAKO ꭻꮲ)
03:30 Musiikki loppuu
04:00 Ovet sulkeutuvat

Esiintyjät

Huom! Aiemmin tiedoitettu esiintyjä OJJ joutui valitettavasti peruuttamaan esiintymisensä, tilalla nähdään DJ Yukata.

DJ BrainShit

Dj BrainShit aloitti esiintymisen vuonna 2009. Hän on vuosien varrella esiintynyt erilaisissa Anikura-tapahtumissa Hollannissa, Suomessa, Saksassa, Espanjassa ja Japanissa, mukaan lukien MOGRA:ssa. Hän perusti Pon de Beatsin-biletapahtuman tuodakseen japanilaisen Anikura-kulttuurin Eurooppaan! (Translator's note: Anikura tarkoittaa Anime Clubia) Vuodesta 2018 lähtien hän on keskittynyt Anison-, 2D-Idol- ja VTuber-setteihin. Kun näet Dj BrainShitin esiintyvän, näet uskomattoman energisen esityksen, joka saa sinut varmasti tanssimaan!

FROSTBUSTERS

Kuva: Santtu Pajukanta

Vesijärven jääkin murtuu talven iskevimmän tanssicollab-esityksen voimasta, kun Frostbusters tekee odotetun paluun Desuconin bileiden lavalle. Mukana tutut taidokkaat tanssiryhmät Collision ja Anlimited, musiikkimiksauksen taituroi DJ Yukata ja visuaaleista vastaa VJ nanancchi. Tule kokemaan huikea kokonaisuus, joka täyttää näkökentän ja korvat räntäsateen ja pakkasen sijasta huikeilla koreografioilla ja tiukilla beateilla!

DJ Yukata

Yukata_tracon_Isperia

Kuva: Isperia

Esiintyjäperuutuksen myötä DJ Yukata nappaa kopin bileiden ensimmäisestä setistä! Luvassa on nimenomaan sitä itseään, eli 100% animemusiikkia täysin originaalimuodossaan. Lämppää tanssijalat uusimpien bängereiden ja kovimpien klassikoiden parissa!

Ineski

Ineskin DJ-setissä painotus on vahvasti Vocaloidissa - varsinkin Mikussa! Rytmit liikkuvat monissa eri elektronisen musiikin alalajeissa ja eri genret sekoittuvat jännittävällä tavalla yhdeksi innostavaksi kokonaisuudeksi. Vauhti tanssilattialla kiihtyy hiljalleen ja ikinä ei voi arvata, mitä tulee seuraavaksi! Vocaloidin lisäksi settiin kuuluu myös j-poppia, japanilaista teknoa, musiikkia kuuluisista JRPG:istä kuten Final Fantasysta, Personasta ja Nierista - ja tietenkin anime-openingeja suosikkisarjoista vuosien varrelta! Tule kokemaan tämä emotioaalinen ja energinen setti!

Serica Kitty

Serica Kitty tarjoilee lämpöä, piristystä ja hyvää fiilistä keskelle kylmää talvea kauniin ja energisen DJ-settinsä muodossa. Serican musiikki on nättiä, melodista ja menevää animetrancea / animehardtrancea, mikä saa taatusti hymyn huulille ja tanssijalan vipattamaan. Luonteeltaan Serica on hyvin ystävällinen, helposti lähestyttävä ja hieman ujo, joten käy rohkeasti juttelemassa ja tutustumassa niin bileissä kun conissakin!

HotAnimeBoyz

jazoophotographyKuva: jazoophotography

Coneissa jo vakiokasvoksi muodostuneen bilebändin koko on ystävyyden voimalla yukatoitunut triosta kvartetiksi.

Tällä kokoonpanolla pakkasenpurema jää toiseksi, sillä näissä bileissä nousevat sekä rauhanmerkit että lämpötilat kattoon.

Oletko valmis puraisemaan pahaa omenaa?

DJ Tabbels

Kuva: JoonasD6

Lahti jytisee jälleen, kun DJ Tabbels astuu lauteille kaikenkattavalla animeremixlineupillaan! Tämänkertainen setti hivelee aisteja zoomerista boomeriin ja tanssittaa conikansaa alusta loppuun energisyydellään. Valotikut käteen ja kissankorvat päähän - ystävyys on ystävyyttä ja kaamos on pian vain kaukainen muisto!

Hexexen

Hexexen on pitkän linjan DJ ja Neonya!! Partyn toinen perustaja. Hänet tunnetaan räjähtävän vauhdikkaista J-Core- ja Eurobeat-seteistä, joita on kuultu Suomen klubien ja conien lisäksi niin Britanniassa, Hollannissa kuin Japanissakin. Frostbitessa on luvassa täyslaidallinen jälkimmäistä genreä, eli turvavyöt kiinni ja paraparat haltuun!

No Hero

Kuva: Samael Creative

Korviin on kantautunut huhuja, kuinka kävijät ovat pyytäneet tapahtumiin enemmän animemusiikkia ja No Hero ei tämän suhteen aio pettää! Luvassa tulevat olemaan hänenkin settinsä osalta Suomen animeimmat iltabileet. Esitykseltä voi odottaa remixejä niin Eurobeat, Nightcore, Videopeli, Vtuber sekä tietysti anime klassikko kappaleista vanhaan tuttuun nopeaan Happy Hardcore tempoon, joista energia ei lopu! Esityksessä remixien suhteen esiintyy pääosin omaa, mutta myös ulkomaalaista tuotantoa.

Houkago RAVE CLUB!

llan viimeiset hitaat toimittaa 放課後 RAVE CLUB! Eikun, siis, illan viimeiset nopeat! Kesällä aloittanut DJ-kokoonpano palaa Desuconin iltabileisiin, tällä kertaa lämmittäen kylmiä talviöitä aina pilkkuun saakka. Mukana kolmikolla on VJ-virtuoosi VJ HANAKO tarjoamassa viiden tähden visuaalit!