Huom! Tämä ei ole uusimman tapahtuman sivu. Uusimman tapahtuman sivustolle pääset tästä!

Ohjelma

DesuTalksin ohjelma

DesuTalksin ohjelmat ovat lyhyitä täsmäiskuja aiheipiiriinsä, jotka kestävät keskimäärin 20-25 minuuttia. Ohjelmien väliajat on tarkoitettu ohjelmista keskusteluun esimerkiksi vierustoverin kanssa.

Ohjelma

10:00 Ovet aukeavat

 

10:15 Tervetuliaissanat

 

10:30 Anna "Extended_feline" Rantasila - Animen ja mangan reittejä Suomeen setvimässä

Animen ja mangan harrastaminen on nykyään Suomessa suorastaan helppoa, mutta miten piirretyt kulkeutuivat Euroopan pussinperälle ennen internettiä? Entä kuinka animea ja mangaa oikeastaan edes tutkitaan Suomessa ja muualla? Muun muassa näitä asioita selvitetään parhaillaan Euroopan-laajuisessa tutkimushankkeessa, jonka Pohjoismaiden-osuuden alustavia tuloksia avataan tässä puheenvuorossa.

 

11:00 Mette - Taiteilijat taiteilemassa taidekoulussa

Blue period -mangan suuntaa antamassa luennossa selvitetään millaisia taidekouluja animesta ja mangasta löytyy, sekä millaista taidetta niissä tehdään. Luento on pieni kurkistus animen taiteilijahahmojen luovaan maailmaan. 

 

11:30 Petteri “ptjtsubasa” Uusitalo - Kielelliset valinnat Japanista kirjoittamisessa

Sanavalinnat ja muu kielenkäyttö kertovat asioiden tuttuudesta ja vieraudesta. Anime-lehdessä Japanista ja sen kulttuurista puhutaan tietysti arkipäiväisemmin ja normalisoivammin kuin yleismediassa. Mitä Japani-harrastajien oletetaan tämän perusteella tietävän Japanista, ja mitkä asiat oletetaan vieraiksi? Käsittelyssä myös kielenkäyttöön liittyviä asenteita ja ennakko-odotuksia.

 

12:00 Johanna "Huilailee" Kari - Tuntuu hyvältä kokorossa, mutta miksi?

Anime tunnetaan siitä, että siinä tapahtuu koko ajan hurjia, siistejä ja reunaisia juttuja! Vai onko näin? Miten hienot ja parhaat kohdat pitää rytmittää, että ne tuntuvat miltään? Mikä on onnistuneen mehustelun salaisuus? Kauanko juonenkäänteitä pitää pantata ja miten ne pohjustetaan oikein? Hienotkin kohdat maistuvat kaurapuurolta, jos ajoitus tai pohjustaminen ovat pielessä - toisaalta mistä tahansa voi tehdä eeppistä, jos niin haluaa. *ottaa sipsin*

 

12:30 Lounastauko

 

14:00 Heidi “Hoothoot” Päivinen - Mitä tapahtui kasiluokkalaissyndroomalle?

Pidin vuoden 2013 Desucon Frostbitessä ohjelman sen ajan uudesta ilmiöstä, kasiluokkalaissyndoomasta tai tutummin ehkä chuunibyoosta. Ohjelman lopuksi pohdin kasiluokkalaissyndooman tulevaisuutta ja nyt, kuusi vuotta myöhemmin on aika katsoa, kuinka väärässä olin ja mitä chuunibyoolle on tapahtunut?

 

14:30 Daiz - Animeconitusta Amerikan Ihmemaassa: Anime Expo 2019

Työreissu Amerikkaan poiki mahdollisuuden kokea yli 100 000 kävijän megaconin Anime Expon heinäkuisessa Los Angelesissa. Miten pyörii animecon yli 9000 kilometrin päässä kotoa ja mitä siitä jäi sitten lopulta käteen? Onko ruoho vihreämpää pallon toisella puolella vai onko oma con kullan kallis?

 

15:00 Jussi “niidel” Kari - Nostatko edes?

Vuoden 2019 kesäkauden lihaksikkaimpia animesarjoja oli kuntosaliharjoitteluun keskittyvä 'Dumbell nan kilo moteru?'. Kaikki animessa ei kuitenkaan ole totta. Salimake kertoo omat näkemyksensä.

 

15:30 Teppo "Isperia" Suominen - Harrastatko sinäkin väärin?

Jo ammoisista ajoista on tiedetty, että animea voi harrastaa joko oikein tai väärin. Kuten kaikissa oikeissa uskonsodissa, tässäkin taistossa on jo nähty profeettojen nousu ja tuho, evankelistat ovat tulleet ja menneet ja sinunkin tapasi harrastaa on todistettu ihan paskaksi. Mutta onko sittenkään näin? Tule katsomaan uuden profeetan laskeutumista taivaasta ja kuulemaan pyhää sanaa!

 

16:00 Loppusanat