Puheohjelman merkitys

Kirjoittanut
Tsubasa

Animecon oli ja meni, ja Kehittyvien conien Suomen perustuskokous samaten. Asiat etenevät toistaiseksi omalla painollaan, mutta eipä yhdistyssäädöstä itseään tärkeämpää asiaa olekaan järkevää tehdä - tärkeämpää oli, että saimme mainostettua conia reilunpuoleisesti. (Flaijerien ansiosta saimme muutaman odottamattoman sponsoritarjouksenkin. Myös julkinen irkkikanava osoittautui jälleen kerran hyödylliseksi, koska muuten toinen niistä olisi jäänyt ikuisiksi ajoiksi sähköpostilimboon.)

Julkistimme samalla myös noin kolmanneksen puheohjelmastamme. Sattumalta samaan aikaan Anikissa ollaan kuluneen conin innoittamana käymässä aiheellista mutta kieltämättä hieman murheellista keskustelua siitä, tarvitsisivatko conit enää sellaista lainkaan. Tämä on minusta äärimmäisen oireellista, koska se kertoo paljon siitä millaisiksi suomalaiset animetapahtumat on päästetty: nuorison hengaustapahtumiksi, joissa pääsisältö on cosplayssa, AMV:issä, FFFighteissa ja sosialisoimisessa. Samalla me parikymppiset harrastajat kyräilemme nurkissa omissa porukoissamme, ja on olemassa riski että jos tapahtumat jatkuvat samankaltaisina me päätämme lopulta ettei meillä ole enää mitään mieltä tulla coneihin lainkaan. Jolloin mahdollisuus saada lisää puheohjelmanpitäjiä on menetetty, ja conit ovat pysyvästi jumittuneet palvelemaan pelkästään lukumäärältään suurinta osaa kävijöistään.

Tässä mielessä erilaisia tapahtumia tietysti tarvitaan, ja Suomeen mahtuisi eittämättä pari hengailutapahtumaakin. On vain surullista, että kaikki conit tuntuvat olevan suuntaamassa siihen suuntaan...

Koska on loppujen lopuksi loogista olettaa, että letkajenkat ja pullonpyöritykset eivät ole syy ohjelman vähyyteen ("nuorisoa ei kiinnosta"), vaan seurausta siitä ("nuorisolla on tylsää"). Joten minusta on mielenkiintoista nähdä missä määrin Desuconin ohjelma tulee onnistumaan ihmisten mielenkiinnon herättämisessä... "Asiapitoinen" ja "kuivakkahan" eivät nimittäin ole sama asia, vaikka näin voisi äkkiseltään luulla - ja tämän ennakkokäsityksen murtaminen (yhdessä ihmisten muiden "mitä conit voivat olla" -käsitysten kanssa) on yksi Desuconin tärkeimmistä tavoitteista.

 

Kommentit

Morndulin
Itse voisin tuosta puheohjelmasta sanoa, että sitä tarvitaan oikeasti coneissa.

Itsekin kuulun enemmän ja vähemmän tähän "hengausporukkaan" mutta se johtuu lähinnä siitä, että kaikissa coneissa tuntuu olevan tismalleen samat henkilöt kertomassa tismalleen samoista asioista.

Ei siinä mitään, kyllähän sitä saattaa olla vielä joku, joka ei ole nähnyt samaa luentoa kertaakaan, mutta olisi kiva saada aina jotain uuttakin välillä.. esimerkkinä voisin heittää, Yaoi/Yuri-luento/paneeli, jossa olisi paikalla SETA:n edustaja tai Cosplay-paneeli, jossa olisikin yhtenä kertojista cosplay-harrastajan vanhempi... siinä saataisiin vähän uutta puheohjelmiin, ja saataisiin kuulla erilainen mielipide asioista...

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!