Ennakkotiedoista poiketen

Kirjoittanut
Tsubasa

Lisäsimme hiljan tänne muutamia kuvia Sibeliustalon sisätiloista. Puitteet ovat kohtuullisen hulppeat, eikös vain?

Tapahtumapaikan muutoksen myötä myös itse tapahtuman käytäntöjä on hieman jouduttu viilaamaan sen sääntöjä vastaaviksi. Kaikeksi onneksi konseptimme mahtui uuteen paikkaan harvinaisen hyvin; niin ympärivuorokautisuuden kuin ikärajoitteisen sisällönkään suhteen ei ollut mitään ongelmia, vaikka jossain muussa paikassa ne olisivat saattaneet muodostua esteiksi. Kahvilankin pitäminen onnistuu, vaikka sen kanssa olikin itse asiassa onni myötä - jos paikan oma ravintola ei sattuisi olemaan samaan aikaan remontissa emme olisi saaneet pyörittää omaa toimintaamme kuin sen kiinnioloaikoina, iltakuudesta eteenpäin. Voi siis hyvinkin olla että Café Ichigo muuttuu tunnelmalliseksi yökahvilaksi, mikäli päädymme järjestämään conin Sibeliustalossa vielä tulevinakin vuosina.

Hupaisimmat kommervenkit liittyvät majoitukseen: Sibeliustalo ei yllä majoituspalveluilta vaadittuihin standardeihin, joten se ei lain mukaan saa sellaisia myöskään tarjota. Käytännössä tämä ratkeaa sillä, että emme sano tarjoavamme "lattiamajoitusta" vaan "nukkumasalin." Lisäksi Sibeliustalon toiveesta alle kolmetoistavuotiailla rakennuksessa yöpyvillä on oltava tapahtumassa mukana yli 18-vuotias huoltaja. ( 1 kpl / porukka jossa on vähintään yksi alle 13-vuotias.) Huoltajan ei tarvitse olla huollettavansa kanssa nukkumassa kunhan on vain rakennuksessa paikalla, ja kolmetoista vuotta täyttäneet saavat yöpyä nukkumasalissa myös yksinään. Osittain tämän vuoksi tulemme myös todennäköisesti varaamaan majoitusta varten myös lisätiloja muualta Lahdesta; näitä tiloja tämä sääntö ei tietenkään koske. Majoitussuunnitelmamme siis elävät aika lailla toistaiseksi, minkä lisäksi kulunvalvonta tulee öiseen aikaan vaatimaan pientä sumplimista.Ikävin uutinen monelle varmaan tulee olemaan se, että koska vaihdoimme tapahtumapaikkamme huomattavasti kalliimpaan olemme joutuneet hieman tarkistamaan pääsymaksujamme. Nousua ei onneksi tule kuin puolikkaan markettimangan verran; uudet hinnat tulevat olemaan kahdeksan euroa yhdeltä päivältä ja kaksitoista euroa kahdelta. Halvempaa kuin Ropeconissa, siis.

Pääsymaksuihin liittyen tulemme kuitenkin ottamaan käyttöön erään uuden mielenkiintoisen käytännön, jota ei yhdessäkään suomalaisessa conissa ole ennen ollut - rannekkeiden ennakko-oston. Käytännössä tämä tulee tarkoittamaan sitä, että kävijä täyttää sivuillamme olevan lomakkeen ja vastaanottaa sähköpostissa varauskoodin ja maksuohjeet tilisiirrolle. Koodia vastaan hän saa lunastettua rannekkeensa tapahtumapaikalla ja pääsee jonon ohi sisään. Mikäli koodi sattuu hukkumaan tai unohtumaan matkasta rannekkeen voi lunastaa myös yhteystietoja tai kuvallista henkilötodistusta vastaan. Lipun lunastaminen (ja ostaminen) tulee olemaan mahdollista myös ennen conia järjestettävissä Tsukiconissa ja Traconissa, joissa meillä tulee olemaan pöydät.

Toiveissamme tietysti on, että mahdollisimman moni ilmoittautuu ennakkoon - mitä enemmän rahaa saamme kerättyä ennakkoon, sitä paremman conin saamme järjestettyä! Tästä syystä rannekkeiden hinta tulee hiljalleen nousemaan tapahtuman lähestyessä, ja palautuksia voi luonnollisesti tehdä mikäli ostajan suunnitelmat syystä tai toisesta peruuntuvat - lukekaa lisää täältä. Rannekkeiden ostaminen tulee kevään kuluessa mahdolliseksi myös Lippupalvelun kautta, mikä toivottavasti tulee helpottamaan ainakin nuorempien conkävijöiden vanhempien suostuttelua.

Muutaman euron hinnannousua toivottavasti kompensoi jonkin verran se, että narikkamme tulee ennakkotiedoista poiketen olemaan ilmainen. Tämäkin johtuu säännöistä: kaikki mahdolliset narikkakatoamiset ovat talon vastuulla eikä talo lain mukaan yksinkertaisesti voi vapautua vastuusta vain sillä että laittaisimme esille "tavaransäilytys omalla vastuulla" -kylttejä, joten narikka tulisi miehittää heidän henkilökunnallaan jos se olisi ns. kunnollinen - mikä luonnollisesti maksaisi meille monta tonnia ylimääräistä henkilökunnan palkkoina.

Tämän puolestaan kierrämme jättämällä narikkamaksun pois ja tekemällä erillisen sopimuksen, jonka mukaan me korvaamme katoamiset Sibeliustalolle, joka korvaa ne kadottajalle. Tämä on siitä hyvä ratkaisu, että rahan sijasta se maksaa meille vain työvoimaa - ja tuskinpa teitäkään haittaa se, ettei säilytyksestä tarvitse maksaa erikseen. Plus voitte olla varmoja siitä että narikkaan on turvallista jättää kamojaan, koska meillä on niiden tallessapysymisen suhteen omakin lehmä ojassa...

 

Kommentit

Qsti
hauskaa kuulla että otetaan ennakko-osto käyttöön~ helpottaisi tavallaan tulemista ettei tarvitse jonottaa. mutta ongelmaksi voi kehkeytyä "jonotetaan ennakkoon ostetuille rannekkeille"-onglema. ja se jono saattaisi olla paikan päällä ostavien jonoa pidempi.
Tsubasa
Ah, tätä vastaan aiomme varautua riittävällä määrällä lunastuspisteitä. Viisi? Kymmenen? Saa nähdä - eihän niiden kaikkien tarvitse olla auki kuin tunnin tai parin ajan lauantaiaamuna.

Plus että aika moni varmasti todellakin varmaan lunastaa lippunsa jo aiemmin Tsuki- tai Traconissa välttääkseen jonottamisen sitten Desuconissa. Jolloin niitä jonoja ei välttämättä loppujen lopuksi synny ehkä ollenkaan. :)
Siru-sama
Auts, hinnan nouseminen kyllä pikkaisen kirpaisee, mutta kun näkee kuvia Sibeliustalosta, helpottaa se lievittämään tuskaa ;D Nyt vain toivotaan että on kukkarossa rahaa jäljellä vielä kesällä.. Jos ei, täytynee elää pari viikkoa ennen conia syöden näkkileipää ja kerjäten rahaa xD hahah, pakko yrittää päästä mukaan menoon, nee?
Qsti
no sitten, jos lunastuspisteitä tehdään useampi. voi olla että Desuconista tulee menestys : DD ja varmasti tulee paljon väkeä, Etelä-Suomen puolella kun ollaan.
Sasuke-kun
Mistä noita rannekeen tilaus lomakeita voi löytää?? Kun katsoin sivuiltanne niin en löytänyt sitä.
Tsubasa
Se johtunee siitä, ettei sellaista vielä ole. :)

Pyrimme kuitenkin saamaan tilausjärjestelmän avattua tällä tai viimeistään ensi viikolla, joten ei huolta.
Lahtelainen
Tuolla Tapahtumapaikka-sivulla sanotaan:

"seurata Vesijärventietä noin kahden kilometrin verran"

Sen kadun nimihän on "Vesijärvenkatu". Että näin.
Tsubasa
Tosiaan!

Pahoittelumme. :P

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!