Meidouden oppitunti

Kirjoittanut
chinor

お帰りなさいませご主人様、お嬢様。

Okaerinasaimase goshujinsama, ojousama.

Arvoisa herrasväki, tässä Desuconin meidokahvilavastaava sekä meido chinor. Ylläoleva japaninkielinen fraasi lienee kaikille meidokahvilasta joskus kuulleille tuttu. Tätä fraasia tulevat myös meidot ja butlerit käyttämään Desuconin Café Ichigossa, vaikkakin suomeksi. Suomen kielen käyttäminen tällaisessa tilanteessa tukee sitä ajatusta, että jokainen asiakas saa parasta mahdollista palvelua. "Miten?", kysytte.

Meidokahvila pitää sisällään paljon enemmän, kuin vain söpöjä meidoja söpöissä mekoissa tai mediasta tutuiksi tulleita fraaseja ja eleitä. Pääosassa kahvilassa on aina asiakas ja asiakkaan viihtyvyys. Meidokahvilan pääidea onkin saada asiakas tuntemaan olonsa mitä parhaimmaksi aina sisääntulosta kahvilasta poistumiseen asti. Tämän idean toteutuksen pohjana onkin perinpohjaisen lämmin asiakaspalvelu, joka sisältää kaiken tervetulotoivotuksista ja kumarruksista aina teevadin oikeaan kulmaan asettamiseen. Meidojen söpöys ja kauneus toimivat visuaalisina tehosteina, jotka edesauttavat hyvänolontunteen saavuttamista nopeammin ja helpommin. Hyvänolontunnetta lisää varmasti myös se, jos meido tai butler voi puheellaan ja äänensävyllään saada asiakkaan olon rentoutuneeksi ja turvalliseksi. Tästä syystä käytämme fraaseissakin suomea, jotta puhe olisi luontevaa ja yhtenäistä alusta loppuun. 

Kaiken tämän ja paljon muuta olen opettanut meidoille ja butlereille koulutustilaisuuksissa, jotka järjestin taatakseni juurikin tämän perinpohjaisen lämpimän asiakaspalvelun onnistumisen. Koulutuksissa on siis mm. käyty läpi meidouden syvintä olemusta ja kahvilan käytännön toimintaa, tutustuttu toisiimme ja juteltu kaikesta Desuconiin liittyvästä.

Koulutus Yaman kerhohuoneella

Koulutuksessa keskusteltiin myös Desuconin kunniavieraista (taustalla Haruko Momoista kertova blogipostaus)

Mekko herätti keskustelua

Meidomekot herättivät paljon keskustelua ja mielipiteitä.

Monia viime vuonna kahvilassa käyneitä jäi varmasti harmittamaan tiukka kuvauspolitiikkamme. Ei kuitenkaan syytä huoleen, sillä tänä vuonna meidokahvilaan on luvassa kuvauspiste, jossa pientä korvausta vastaan saa otattaa haluamansa meidon tai butlerin kanssa ihka aidon polaroid-kuvan omistuskirjoituksella! Muu kuvaus on myös sallittua, mutta vain niin, että kuvat omasta pöydästä/seurueesta ja yleiskuvat kahvilasta ovat sallittuja. Meidoista tai butlereista (tai toisista asiakkaista) ei siis kannata alkaa räpsimään kuvia, sillä se saattaa johtaa kahvilasta poistamiseen. Salaman käyttöä pyydetään myös harkitsemaan, sillä kova välke häiritsee muita asiakkaita sekä kahvilan yleistä tunnelmaa. Kahvilan ulkopuolella meidon tai butlerin nähdessäsi voit heistä ottaa kuvia, jos he siihen itse suostuvat. 

Uusi meidomekko

Meidoasut ovat entistäkin söpömpiä :3

Kuten kuvassa näkyy, uudet meidoasumme ovat saapuneet! Entistä söpömpi ja aavistuksen värikkäämpi asu tuo varmasti kantajansa parhaat ja söpöimmät puolet esiin :3 Tervetuloa siis Desuconin Café Ichigoon ihastelemaan ja nauttimaan niin (silmän)ruoasta, juomasta kuin lämpimästä tunnelmasta <3

Kommentit

Pyry "GolDDranks" Kontio
Söpö ♥_♥
Soiled
Ihana asu :)
Ota-kun
Mun takaraivo feat. Idan jalat pöydällä. : D jee!

Noi asut on niin nättejä<3
Nani
Toivottavasti saatte aikaan oikean ilmapiirin, viimeksi kohtelias kohtelu sai tuntemaan että oli tullut jonnekkin hienoon paikkaan missä pitää olla hyvin tarkka käytöksestään, eli rentoa ilmapiiriä ei ainakaan omalle kohdalle syntynyt... : <
Noora "chinor" Kontio
@Nani:

Olen pahoillani ettei kahvilassa käynti tuntunut rentouttavalta kuten sen oli tarkoitus. Kiire oli kova ja moni varmaan jännityksessään unohti hymyillä, mikä kohteliaaseen puheeseen yhdistettynä antaa varmasti ylhäisen kuvan, eikä niinkään rennon ja tervetulleen. Toivottavasti kuitenkin nautit käynnistäsi muilta osin, ja tulet käymään tänä vuonnakin. Tänä vuonna panostamme erityisesti juuri lämpöön puheessa ja käyttäytymisessä, jotta olo olisi varmasti mukava :3
Takashi-kun
Joo se usein unohtuu mutta sen ymärtää kun on kova kiire nimi merkillä kokemusta on =P
Chibi Myy
Opettattehan meidot hymyilemään ja artikuloimaan selvästi. Nämä piirteet puuttuvat normaalisti liki kaikista suomalaisista asiakaspalveluammateista, ja niiden läsnäolo tekee heti positiivisen vaikutuksen. Hiljainen mumina on kiusallista, huutaa ei tarvitse, mutta puheäänen pitäisi kuitenkin kuulua. Kiiretilanteissa taas ei kannata näyttää asiakkaalle hoppua esim. puhumalla nopeasti, juoksemalla tai vilkuilemalla jatkuvasti ympärilleen lisähommien pelossa, sillä rauhattomuus tarttuu helposti asiakkaisiin ja saa heidät tuntemaan itsensä taakaksi. Kannattaa ottaa iisisti ja esiintyä asiakkaalle kuin mitään ongelmaa ei olisikaan. Nimimerkillä "Vain kolme viikkoa ravintolan salissa muutti maailmankatsomukseni" :)
Chibi Myy
Jatkoa edelliseen; teatteritaustasta on kuulemma hyötyä tarjoilijan ammatissa, sillä näyttelyä harrastanut osaa näyttää kiireettömältä pahassakin ruuhkatilanteessa.
Takashi-kun
se on totta olen kuulut ihan samaa omalta opetajaltani
Noora "chinor" Kontio
@Chibi Myy:

Mainitsemasi asiat ovatkin juuri ne pienet seikat, joihin panostamme saadaksemme sen lämpimän tunnelman kahvilaamme :3
Abaddon the Despoiler
Huonosti suoriutuville meidoille piiskaa susilavalla vaikka butlerien kädestä. Taivutus polvelle ja läpsläpsläps :333333

lewelt
Aw nätti tuo asu! Viime vuonna en desuconiin päässyt ollenkaan tiukan raha tilanteen takia... Mutta nyt tänä vuonna olen tulossa ja varmasti tulen poikkeamaan Cafe Ichigossa! ^^

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!