Asiallista ja asiatonta joulua!

Kirjoittanut
niidel

Onkos täällä kilttejä animeharrastajia?

Ensimmäinen Desucon vuonna 2009 oli, sanottaisiinko, mielenkiintoinen projekti. Olimme ensi kertaa väkertämässä jotain Isoa. Kukaan meistä ei oikein tiennyt miten coni järjestetään. Tai olimmehan me suutamme soittaneet, mutta kukaan meistä ei ollut tainnut oikeasti olla missään coninjärjestämistehtävässä, mitä nyt muutamat olivat pitäneet ohjelmaa ja kaipa joku oli vänkärinäkin ollut. Joku ehkä jopa JV:nä. Kokemusta puuttui, halua ei. Kulissien takana  sählättiin, säädettiin ja viilattiin paljon - halusimme tehdä tapahtumasta parhaan mahdollisen niillä resursseilla, mitkä oli käytettävissä. Niitä ei ollut erityisen paljoa, mutta riittävästi. Mielestäni tulos oli onnistunut.

Ffffff-

Sählätessä ilme oli toisaalta välillä tällainen.

Nyt, kaksi vuotta myöhemmin, osaaminen tai resurssipula eivät ole enää suurimpia ongelmiamme. Ihmiset ovat näyttäneet, että Desuconin kaltaiselle tapahtumalle on tilausta. Ongelma on nyt se, että kun meille lähtökohtaisesti on selvää, mitä haluamme tehdä ja miten se tehdään, ei meidän enää tarvitse vääntää jokaisesta pienestä asiasta, niiden suunnittelusta puhumattakaan. Mutta kun kaikille on selvää, mitä tehdä, tuloksena on passivoitumista. Se on osasyy siihen, että potkaisimme DesuTalksin pystyyn. Siis sen lisäksi, että haluamme kokeilla järjestää erilaisia animetapahtumia ja tilaisuuksia, joissa keskustella animesta ja mangasta - koska siitähän te tykkäätte. Tai me ainakin, ja uskomme, että joku muukin tykkää!

Pikkulinnut ovat laulaneet, että DesuTalks vaikuttaa joidenkin mielestä liian asialliselta. Pelko pois, ei sieltä pihalle heitetä, vaikkei olisikaan liituraitapuku päällä. Joka tapauksessa tunnemme vastuumme ja haluamme tarjota vastapainoa. Jos DesuTalks vaikuttaa liian asialliselta, ehkä tahdot mennä DesuCruiselle (Joululahja no. 1)? Ties kuinka monta vuotta olen kuullut puhuttavan siitä, että "mitä jos järjestettäisiin animetapahtuma laivalla". Ja tässä se nyt on ;)! Tosin DesuTalksin asiallisuuden vastapainoksi DesuCruisen tarkoituksena on olla mahdollisimman asiaton animetapahtuma... asiakeskeistä puheohjelmaa siis tuskin tarvitsee odottaa liikaa ja jäykistelyä sitäkin vähemmän!

Ja niin - ensi vuoden Desuconin ohjelmanumeroista ensimmäiset on nyt julkaistu (Joululahja no. 2)! Tiedossa on niin asiallista kuin asiatontakin tavaraa - jokaiselle varmasti löytyy jotakin.

Mutta ei kahta ilman kolmatta. Tai neljättä. Taloustieteessä tavataan sanoa, että sellaista asiaa ei olekaan, mitä ei nelikentällä pystyisi kuvaamaan. Meillä on Desucon kesälle ja DesuTalks ja DesuCruise keväälle ja syksylle (vaikka ensi vuonna ne menevät molemmat kevättalveen - sen siitä saa, kun hosuu). Mutta entä talvi? Tällä hetkellä Suomen conikentässä on coninmentävä aukko talven kohdalla, joten...

Nelikenttä

...miten olisi talvitapahtuma? Ainakin me olemme sitä mieltä, että sellainen voisi olla varsin jepa - nyt jos koskaan sinulla on mahdollisuus kertoa ideasi Aivan Erilaisen Conin järjestämiseen! Joka tapauksessa Desucon Frostbite* on tulossa (Joululahja no. 3). Valmistaudu henkisesti.

Hyvää joulua! (Ja neideille hyvää Eevan nimipäivää ;>)

*nimi ei välttämättä lopullinen.

Kommentit

Janna
Mistä johtuu että minulle tuli heti Talviconista mieleen cosplayaajia luistelemassa? :D
Enpä muuten ole koskaan nähnyt. Tai kokeillut.
Katariina
JESH! mahtavaa! viime kesänä olikin kavereiden kanssa puhetta jos Desuconin "pikkuveli"-tapahtuma olisi talvella. kiitos joululahjoista, vaikka DesuCruise jää kokematta konsertin takia.
Kuhaa
Muistan kun eräs harmitteli kesän conin jälkeen, että Desulle tuli niin nopeasti kasvun rajat vastaan. No, eipä näköjään tullut.
Myy
Talvitapahtumasta tulee ensimmäisenä mieleen kota, laavu, pulkkamäki, jätkänkynttilät ja lumikuoppatelttailu... Missähän minäkin olen kasvanut? Luistelucosplay kuulostaa villiltä :D Desucon On Ice! Olisihan se hauskaa mennä animeporukalla mökkeilemään tai lumilinnailemaan paukkupakkasessa kaukana häiriötekijöistä (=sivistys), loikoa porontaljoilla katselemassa pelkät jouluspesiaalit animesarjoista ja seurata ulkosalla FFSnowFightia. Hankimaalaustyöpaja pystyyn ja lumikenkälarppia! Ja todellakin se cosplay-kisa sinne luistinradalle. (Pohjanseita ois aika täydellinen paikka vaikka vetääkin maksimissaan vain n. 100-150 henkeä.) Hei tehkää tää ihan oikeesti! 8D
Esstra
Uutiset kirvoittivat tästäkin tomboysta tyttömäiset ilonkiljahdukset ulos <33 kiitos lahjoista Desu !! Taitaapa allekirjoittanut vietellä synttäriviikonloppunsa DesuCruisella ~~
Minizy
Luistelucosplaytä, ihan mahtavaa : D Idea saa vahvaa kannatusta~!

Desucon - kun mikään ei enää riitä xD
mie
Se on mukava, että osa on tykännyt LuisteluCosplay-ideasta, mutta entäs me jotka a) emme cosplayaa b) osaa/halua luistella (tai ole varaa/kiinnostusta hankkia luistimia)? On näet tärkeä muistaa, että Desucon on ollut meille tylsille, vanhanaikaisesti (lue: setämäisesti) japanilaista populäärikulttuuria harrastaville jossain määrin ainoa henkireikä päästä näkemään hyvää ohjelmaa, joka ei täysin pyöri pukuilun suhteen. (Ennen vihaviestejä: ei en teilaa ideaa, söpöt cosplayaajat luistimilla ei ole täysin huono juttu ;)
maxx
Pakko luistella.
XxyumeganxX
Minne se DesuCruise oikein sitten menisi? Esim. Tallinnaan vai ihan Suomessa (en siis koskaan ole ollut laivalla joten en voi tietää näistä asioista :) )
Niin ja toivottavasti Desu Frostbite* olisi jossain lähettyvillä niin minä ainakin lähtisin! Mutta sisätiloissa sen olisi oltava jos ulkona on -25 O_O. Desu Frostbite* voisi olla niin kuin otakujen jouluaatto ^_^
kimmy
Itse olisin niiiin innoissani jos talvella olisi coni,tai muuta pukuiluun liittyvää, ja cosplay jäällä olisi jotain mahtavaa, ruotsissa tämä on jo toteutettu ja kuulin että se oli menestys ja kaikilla oli hauskaa etc, joten miksemme me täällä suomessakin kokeilisi? ;D
Kolikkokolibri
Luistelu kuulostaa hauskalta (vaikka itse en sitä voi harrastaa), mutta luo aikamoisia turvallisuuskysymyksiä. Ne toki järjestäjät osaavat hoitaa, mutta tulipa nyt itselle mieleen. Ja tietenkin sisätilan olisi oltava tilava ja lähellä, koska etenkin talvella ei kaikki vain viihdy ulkona. Ja hauskaa pitäessä äkkiä unohtaa huomata milloin paleltaa.
Talvella järjestettävässä tapahtumassa toivoisin olevan samoja elementtejä kuin kesäisessäkin, eli ihan puhtaasti myyntipöytiä ja hyviä puheohjelmia. Toki ne voisi teemoittaa enemmän talveen osuviksi, mutta kovin erikoisia spektaakkeleja en itse kaipaisi :o
RiKyo
Onko DesuCruisella ikärajaa?
Antti "Ana" Myyrä
Kiitoksia kaikki jo tähän mennessä kommentoineet! Jatketaan ideointia täällä, mutta tarkennan jo nyt, että tarkoitus on siis järjestää ihan täysiverinen coni, ei vain luistelutapahtumaa.

Luistelucosplay on tosi hieno idea, ja ehdottomasti selvittämisen arvoinen. Toteutuessaan tämä kuitenkin olisi osa conia, ei oma juttunsa. Desucon on tunnettu loistavasta ohjelmastaan, ja tästä ei ole tarkoitus luopua jatkossakaan. :)
NLA
Just when you thought it couldn't get any better. <3
Zomeru
Ei cossaajat voi lämmitellä cossaajia jäällä - jos saa kiinni. Ota lempihahmosi cossaaja omaksesi-tyyliin ;P
Jep, jep. No joku talvitapahtuma kyllä piristäis kylmän ja pimeän keskellä, mutta ei hitaimmat vilukissat ehtis sulaa ennen kevään ja kesän rientoja.
Käytetään ensin yks päivä jättimäisen iglun rakennukseen ja toinen siellä hengailuun. Sillä oletuksella, että lunta riittää, kaikki mahtuu sisään, ja meillä on jonkun sortin järkevä insinööri kertomassa kuinka pitää monikymmen neliöinen iglu pystyssä.
SukkaPukka
Käsite "Desucon" senkun laajenee :). Luistelucosplay sopisi kyllä oikein hyvin Desuconille, sillä se olisi jotain mitä kukaan ei ole yrittänyt. Aivan kuten DesuCruise :).
dysto
Miten olis DesuDoujinshi-tapahtuma talvelle?
Aurican
Mulle tuli luistelun sijaan ekana mieleen pulkkamäki. Vois askarrella cossiin sopivan tai muuten vaan eeppisen mäenlaskuvälineen. Tai pyytää suosikkihahmoaan yhteislaskuun omassa pulkassa.
Ja kerrankin ei tarttis olla huolissaan siitä et tulee kuuma. Talvella ihmiset valitsis varmaan erilaisia cosseja, mikä ois mielenkiintosta nähdä.
Ja tietty ihan normaaleita con-juttuja puheohjelmista ja peleistä myyntipöytiin. Tiedä sitten löytyiskö jostain tarpeeks iso conirakennus pulkkamäen ja/tai luistinkentän vierestä.

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!