Uudistuen eteenpäin!

Kirjoittanut
Ana

Olen viime aikoina lueskellut Desuconin järjestäjien irkkilogeja aivan Desuconin synnyn nurkilta, kesäkuulta 2008. Vaikka seminaarityyppinen DesuTalks ja viihdepainotteinen DesuCruise ovat vasta tämän vuoden ohjelmistoa, oli ajatus molemmista heitetty jo ensimmäisten kahden kuukauden aikana. Luovuutta oli ilmassa vähän pakostakin, sillä alunperin tarkoitus oli pitää Desucon heti kesän lopuksi, elokuussa 2008. Ensimmäinen julkistettu päivämääräkin oli jo saman vuoden marraskuussa, kun kesäkuussa huomattiin ettei aika ihan riittäisi elokuussa pidettävään coniin.

Lopulta projekti venähti "hiukkasen" erinäisistä syistä. Ensimmäinen Desucon pidettiin noin vuosi siitä kun ajatus oli ensimmäistä kertaa heitetty ilmoille. Väliin mahtuu huikea määrä suunnittelua, todellisuudeksi muuttuneita villejä ideoita (meillä ei alunperin pitänyt olla ensimmäisessä Desuconissa yhtäkään kunniavierasta, mutta toisin onneksi kävi) ja jonkinverran myös pyörän keksimistä uudelleen. Ilmassa oli fiilis siitä, että nyt ollaan tekemässä jotain mieletöntä ja täysin uutta. Tunnetta siivitti varmasti osaksi myös se, että kaikki olivat ensimmäistä kertaa järjestämässä conia. (Ihmekös kun tuntuikin uudelta :)

Desu-kun oli karannut coniin!

Tällainen kuva oli etusivun Desu-kunin tilalla ensimmäisen Desuconin aikaan. Huomasiko kukaan?

Vuoden puuhastelun jälkeen ensimmäinen Desucon näki päivänvalon. Ekasta kerrasta oppineena kehitettiin projektin johtamista ja otettiin mukaan tekemään enemmän jengiä. Toinen kerta oli jo paljon lähempänä sitä mitä halusimme ja tästä on pienillä parannuksilla lähdetty kohti kolmatta, tämän kesän Desuconia.

Me emme kuitenkaan usko, että kesäinen Desucon on ainoanlainen toimiva tapahtuma. Coneja mahtuu Suomeen lukuisia ja monet ovat erottautuneet niin kokonsa, ohjelmansa kuin tilojensakin avulla. Laadukkaasta ohjelmasta emme aio luopua, mutta kaiken muun voimmekin kääntää ylösalaisin..

Nyt on siis jälleen aika luoda uutta!

Joululahjablogauksessaan niidel mainitsi alustavasti tulevasta talviconista. Ajankohdaksi on alustavasti sovittu tammikuu 2012, mutta mistään muusta ei sitten olekaan vielä edes keskusteltu. Eikä keskustellakaan ennen ensi viikon lauantaita.

Desuconia on sen ensimmäiset vuodet ympäröinyt innostuneiden tyyppien joukko. Yksi on voinut olla vänkärinä yhdessä tai jo kahdessa Desuconissa, toinen on tullut kävijänä ja kokenut conin omakseen. Tähän porukkaan kuulut sinä, joka näitä blogauksiamme luet ja kommentoit, kuten myös kaikki Desuconin erilaisissa yhteisöissä (Galtsu, IRC-kanava, Facebook-ryhmä) olevat ja niissä keskustelevat. Tämä joukko on yksi suurimmista voimavaroistamme, ja haluammekin koko porukan seuraksemme myös uusimpaan koitokseen.

Lauantaina 19.3. kello 13 alkaen pidämme Helsingin keskustassa kaikille avoimen tapaamisen, jossa jutellaan yhdessä tulevasta talviconista ja coneista yleisemminkin, sekä heitellään villejä ideoita pienemmissä ideariihissä. Tuo sinä itsesi (ja kaverisi), me tarjoamme kahvia, teetä ja pullaa jutustelun seuraksi.

Kaikki eivät kuitenkaan ole ensi viikon lauantaina Helsingissä, tai lähde jutustelun jälkeen mukaan DesuCruiselle. Tapaamiseen voikin osallistua myös etänä kotikoneeltaan. Tänä keväänä debyyttinsä tekevä ConTV välittää tilaisuuden livekuvana verkkoon, ja keskusteluun voi osallistua samanaikaisesti Desuconin IRC-kanavalla (#desucon @ IRCnet), joka pidetään näkyvillä niin, että myös paikalla olevat näkevät etänä osallistuvien mietteet. Linkki lähetykseen ja ohjeet keskusteluun osallistumiseksi laitetaan nettisivujemme etusivulle viimeistään lauantaiaamuna.

niidel wants you!

Desuconin pääjärjestäjä haluaa Sinut (mukaan tapaamiseen)!

Tapaaminen järjestetään Yaman kautta diilatussa kokoustila Cajsassa (Mannerheimintie 5B, 4. kerros (kartta)). Jos paikka ei ole ennakkoon tuttu, kannattaa hyödyntää Desuconin pääjärjestäjän Jussi 'niidel' Karin (kuva yllä) opastusta Rautatieasemalta. Opastus lähtee aseman pääovia lähellä olevan Forexin vierestä kello 12.30. Halutessasi voit myös tiedustella saapumisohjeita Desupuhelimesta numerosta 044 208 2881.

Mitä sitten tarvitset mukaan tapaamiseen? Itsesi lisäksi et mitään muuta! Pyytäisin kuitenkin ei-sitovia ilmoittautumisia tämän blogauksen kommenteissa, Galtsuyhteisössämme, Facebook-ryhmässämme tai sähköpostitse (ana@desucon.fi), jotta osaamme varata oikeankokoisen määrän tarjoiluita. Paikalle voit hyvin tulla ilmoittautumattakin, mutta jos mahdollista, niin ilmoittauduthan viimeistään keskiviikkona 16.3. perjantaina 18.3. Ilmoittautuminen ei sido sinua tulemaan paikalle, joten se kannattaa vaikket olisikaan aivan varma pääsystäsi.

Sibeliustalo iltahämärässä

Minkälaisia asioita talviconissa voi tehdä? Selvitetään yhdessä!

Tällaista on siis tulossa seuraavaksi. Toivottavasti näemme ensi viikon lauantaina, osallistuitpa sitten tulemalla paikan päälle tai etänä verkossa. Tervetuloa!

Kommentit

Desudesudesulainen
Mitä jos tämä Desulainen ei halua tulla valituksi pääjärkkääjältä~? Noei, kukapa ei haluais :'''D Yritän päästä lauantaina mukaan~
Ota-kun
Tapaamisen kautta Cruiselle, eli tulossa ollaan. :3
Sisarukset
Sisarukset #1, #2 ja #3 tulossa paikalle! You had us at pulla. Te eteläläiset kuitenkaan talvesta mitää tiiä.
Densetsu ja Falcon
2 täältä siis tulossa! 8)
n3y0
Saattaa olla tulossa 2, itse olen ainakin Cruisea varten valmiiksi pk-seudulla tuolloin. Miittaan erästä ystävää, jtn riippuu pitkälti hänestä että kuinka toimimme ja saavummeko paikalle vai emme.
Vivilan
Minä ja kaksi kaveria tulossa. :)
Kibasa
Yksi hesalainen kanssa tulossa.
Shadikka
Sääli, ei taivu paikalle kun pitää olla konsertoimassa hieman muualla :)
Antti "Ana" Myyrä
Aivan huikea määrä jengiä on jo ilmoittautunut, mutta lisääkin mahtuu! :)

Pidensimme ilmoittautumista aina huomiseen perjantai-iltaan saakka, sillä hankimme tarjoilut vasta lauantaina tuoreuden takaamiseksi. Vielä ilmoittautumalla siis varmistaa itselleen pullaa! :3

Ja pääsee mukaan toki ilmoittautumattakin. Nähdään lauantaina!
ziradia
Jee, tulossa ollaan. Minä +1 halutaan pullaa!

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!