Viimeistä viedään

Kirjoittanut
Huilailee

Conistressi on yleensä pahimmillaan näin muutama päivä ennen tapahtumaa. Pitää tarkistaa kaikkia pikkuasioita, pakata laukut, viimeistellä cosplayasu ja muistaa noin miljoona erilaista juttua. Itse tapahtumassa asiat kuitenkin sujuvat yleensä hyvin, oli sitten paikalla järjestäjänä, vänkärinä, ohjelmapitäjänä tai kävijänä! Tietty määrä etukäteisvalmistautumista on kuitenkin hyväksi ihan kaikille. Tässä koottu lista Frostbiten kävijöille erilaisista jutuista, jotka olisi hyvä tietää ja varmistaa ennen conia!

Takki.

Mukaanotettavaa:

Desuranneke. Niitä saa vielä saa myös ovelta, mutta muistakaa kaikki ennakkoon ostaneet varmasti ottaa se ranneke mukaan! Muuten aiheutuu takuuvarmasti säätöä ja murhetta.

Tyhjä pullo tai muki. Olen tilavastaava ja hommani on siis muuan muassa huolehtia conin vesipisteistä. Jos kaikki käyttävät conin hankkimia kertakäyttömukeja vaikka kaksi kpl per con, siitä tulee ensinnäkin järkyttävän suuri jätevuori ja myös kohtuullisen suuri (ja turhahko) kuluerä. Ollaan siis ympäristöystävällisiä ja ajatellaan kuutteja, ei tuhlata mukeja :3 Lisäksi oma pullo kulkee kätevästi laukussa mukana koko ajan!

Kunnon vaatteet: Esimerkki yllä/vasemmalla/tuossa, paleltuminen niukassa cossipuvussa ei ole siistiä.

Muistettavaa:

Meillä on Frostbitessä kaksi narikkaa, koska luulemme talvivaatteiden vievän huomattavasti enemmän tilaa naulakoissa kuin kesähepeneiden. Jo Desuconissa käyneet tietävät missä tavallinen narikka on: se on heti pääovesta tullessa nenän edessä, sellainen iso pitkä puunvärinen tiski. Toinen narikka sijaitsee metsähallin kulmassa - siinä paikalla kesätapahtumissa on ollut Susilava. Kumpaa tahansa narikkaa voi käyttää, mutta muistakaa itse kumpaan tavaranne jätitte, tai tulee sotkua! Lisäksi ihan superkivat kävijät laittavat tavaransa kaverin kanssa samaan naulaan niin, että kuluu vain yksi narikkalappu. Näin vältetään se, että tila loppuu kesken.

Frostbitessä ei ole perinteistä ohjelmalehtistä, vaan pelkkä ohjelmakarttalappu. Kaiken muun tiedon saa kysymällä infosta, jossa autetaan mielellään, sen takia meillä info conissa ylipäänsä on! Myös conin sivuilta löytyy infoa pilvin pimein.

Cosplayohjelmaan ei saa jonottaa. Jos joku yrittää, jono tullaan poistamaan järjestyksenvalvojien toimesta. Turhan jonottamisen sijaan cosplayohjelmaan pitää hakea paikkalippu, joita saa oheismyyntitiskiltä infoa vastapäätä. Paikkaansa ei valitettavasti voi itse valita, vaan liput jaetaan järjestyksessä. Kannattaa lippuja hakiessaan ottaa tarpeeksi monta, jotta kaveriporukka pääsevät kaikki vierekkäin. Ilman lippua ohjelmaa ei pääse katsomaan. Tämä kaikki lukee myös Hall Cosplay-ohjelman sivuilla, kohdassa "No entäs se yleisön puoli?".

Nähdään conissa!

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!