Nyahoi! Talousvastaavan kevätterveiset

Kirjoittanut
Perho

Kevät on vihdoin täällä! Harmaata lunta on vielä jonkin verran pilaamassa maisemaa, mutta saapuvan kesän voi jo pikkuhiljaa haistaa ja sääkin on lämmennyt mukavasti. Talvi meni yllättävän sukkelasti ja kesän Desuconiinkaan ei ole kuin vajaa kaksi kuukautta aikaa! Meillä järjestäjillä on ainakin vielä monta juttua työn alla, ja varmasti monella kävijälläkin on majoitus hankkimatta tai puku kesken. Eli hophop hommiin, kun koulutkin kohta loppuvat!

tsumiki

Koulu loppuu kohta! Ihan varmasti! Iiiihan kohta! Vielä jaksaa hetken! Ihana Tsumiki auttaa jaksamaan "o.o"

Kuten moni on ehkä jo kuullutkin, kesän Desuconin liput ovat myyneet ennätystahtia ja lähes 3/4 lipuista on jo mennyt! Viime keväänä liput myivät loppuun hieman ennen lipunmyynnin päättymistä, ja myös nyt taloudesta ja lipunmyynnistä vastaavan Perhiksen on ilo katsella myynnin edistymistä. Ennakkomyynnin menestyminen helpottaa nimittäin hieman omia paineitani, kun ei tarvitse arvuutella, myydäänkö lippuja tarpeeksi ja näin ollen miten rahat riittävät. Toisin kuin moni luulee, Frostbite ei tuottanut meille miljoonatulosta, joten ainakaan vielä tänä vuonna ei saada maailmanpyörää Sibeliustalon parkkipaikalle..

Hyvä myyntivauhti aiheuttaa valitettavasti myös harmeja. Yksi näkyvin ongelma on se, että tilausten toimitusajat ovat jonkin verran venyneet. Tilauksia tulee paljon ja niitä maksetaan nopeasti, joten postittaja-kuuttimme uhkaa välillä hukkua kirjekuoriin. Pyydän anteeksi viivästystä ja valotan seuraavassa hieman rannekkeiden matkaa nettikaupastamme tilaajan postilaatikkoon:

rannekkeen_matka1

1) Asiakas tilaa rannekkeet nettikaupastamme ja maksaa nämä yleensä kahden viikon sisällä tilauksesta. Joskus maksun siirtymisessä eri pankkien välillä menee useampi päivä, joten ei kannata huolestua, jos maksuvahvistus ei kopsahda sähköpostiin heti seuraavana päivänä.

rannekkeen_matka2

2) Talousvastaava käsittelee tilaukset 2-3 kertaa viikossa. Tällöin hän tsekkailee tililtä saapuneet maksut ja merkitsee sitten tilauksia maksetuiksi, jolloin asiakas saa maksuvahvistuksen. 

rannekkeen_matka3

3) Tilaukset pyritään laittamaan postiin kahden viikon sisällä maksusta. Postittajamme tarkistaa, mitkä tilaukset on maksettu ja iskee nämä postiin, minkä jälkeen rannekkeiden kohtalo on Itellan käsissä. (Joskus kuorilla kestää viikkokin päästä perille - puhumattakaan esimerkiksi pääsiäisen tai joulun aiheuttamista ruuhkista..)

Ja kuten todettua, joskus suuri myyntimäärä viivästyttää tilauksien lähettämistä. Mutta mikä nyt muka sitten saa myyntimäärät nousemaan niin paljon, että ruuhkaa syntyy? Yleensä isommat julkistukset, kuten kunniavieras- ja ohjelmajulkistukset, sekä esimerkiksi taidekuja- tai majoitusilmoittautumiset aiheuttavat myyntikäyrissä mukavan nousun ja normipäivän myyntimäärät saattavat moninkertaistua. 

Julkistuksia on muuten tulossa vielä lisää! Coniinkaan ei tosiaan ole aikaa enää kuin kaksi kuukautta ja ennakkolipunmyyntikin päättyy jo kuukauden päästä, 11.5.! Toivottavasti loppukevään kiireiden keskellä ehtii vielä vähän suunnittelemaan kesämenojakin ja rentoutumaan vaikkapa aivan loistavan kevään animekauden sarjojen parissa :3 Nähdään Desuconissa~!

 

shirokuma

Kevätkaudella tarjolla mm. pandoja: Shirokuma Cafe ♥

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!