Kesäisiä pukuja kohti eli cosplaykilpailut Desuconissa

Kirjoittanut
Edeae

Vaikka Desucon Frostbitesta on kulunut vasta hetki, cosplayaajat varmasti suunnittelevat tai jopa aloittelevat jo kesän pukujaan. Joten on aika kertoa, millaisia cosplaykilpailuja kesän Desucon tarjoaa!ecc_logo_pien

Eurocosplay-karsinnat

Jo neljättä kertaa Desuconissa järjestettävän Eurocosplay-karsinnan voittaja lähtee edustamaan Suomea Eurocosplayn finaaliin Lontooseen lokakuussa 2013.

Tänä vuonna karsinnan sääntöihin on tehty pieniä muutoksia, joista merkittävin on lähdemaarajoituksen poistaminen. Näiltä osin karsinnan säännöt ovat nyt lähempänä lopullisen finaalin sääntöjä, eli karsintoihin on mahdollista osallistua myös länsimaista alkuperää olevalla ja ei-animoidulla puvulla. Anime-, manga- ja pelihahmot ovat toki myös edelleen sallittuja ja enemmän kuin tervetulleita.

Finaalin säännöistä poiketan karsinnassa esityksen maksimipituus pysyy edelleen kolmessa minuutissa. Se on vain ehdoton maksimi ja lämpimästi suosittelen tekemään reilusti lyhyempiä esityksiä, joissa mielenkiinto pysyy yllä alusta loppuun saakka.

Tarkemmat karsintasäännöt päivittyvät cosplaysivuille maaliskuun aikana ja sinne lisätään kevään mittaan muun muassa tuomariprofiilit karsinnan tuomareista.

Ilmoittautuminen Eurocosplay-karsintaan aukeaa 1.5. ja sulkeutuu 15.5. tai kun osallistujamäärä (15 kilpailijaa) tulee täyteen.

 niew_hall_cosplay

Hall Cosplay -kisaajia Desucon Frostbitessa 2013 (c)Niew Photography

Hall Cosplay -kilpailu

Desuconin lauantain aikana cosplayninjat valitsevat jälleen conikävijöiden joukosta kymmenen upeinta, taidokkaimmin toteutettua ja vaikuttavinta aasialaista alkuperää olevaa cosplayasua osaksi Hall Cosplay -kilpailua. Ennakkoon tuomaroivat puvut pääsevät näyttäytymään salin täydelle yleisöä pääsalin lavalle heti Eurocosplay-karsinnan jälkeen.

Hall Cosplay -kilpailuun ei ole ennakkoilmoittautumista.

 

niew_opening

Lava esityskäytössä Frostbiten avajaisissa (c)Niew Photography

Esityskilpailu

Ensimmäistä kertaa Desuconissa on nyt mukana myös esityskilpailu! Lähde mukaan yksin tai korkeintaan 15 hengen ryhmässä testaamaan, miten eeppisiä esityksiä Sibeliustalon päälava mahdollistaakaan!

Esityskilpailu pidetään sunnuntaina 16.6. Nimensä mukaisesti esityskisassa esitystä painotetaan pukua enemmän ja noin 2/3 pisteistä tulee esitysosuudesta. Puvuillakin on toki merkitystä ja pukujen tulee olla suurimmaksi osaksi esiintyjän tai esitysryhmän itsensä valmistamia. Esityksen maksimipituus on 3 minuuttia ja ennakkotuomarointi järjestetään ennen lavaosuutta.

Esityskilpailun ilmoittautuminen aukeaa 1.5. ja sulkeutuu 20.5 tai kun osallistujamäärä (15 esiintyjää) tulee täyteen. Esityskilpailun osallistujen pukujen tulee olla aasialaista alkuperää.

 

Desuconin cosplaysivut päivittyvät maaliskuun aikana, mutta jos tahdot kysyä jo nyt jotain lisätietoa mitä tahansa cosplaykisaa koskien, laita sähköpostia cosplayvastaava Ilonalle osoitteeseen cosplay@desucon.fi

Muistutan vielä, että kisoihin osallistuminen ei oikeuta ilmaiseen sisäänpääsyyn, joten jos mielit kisaamaan, niin hankithan itsellesi myös rannekkeen ajoissa. Rannekkeiden myynti alkaa 10.3.

Kommentit

Tomo
Hei!
Onko tuo eurocosplay karsinta minä päivänä?

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!