Apua pakkaamiseen! Conikävijän muistilista

Kirjoittanut
Perho

Moikka rakkaat Desukävijät!

Con on jo ihan kohta! Toivottavasti cossit alkavat pikkuhiljaa olla kasassa ja ohjelmakartasta mielenkiintoiset ohjelmat ympyröitynä. Vähitellen kannattaa myös kaivaa matkalaukku sängyn alta ja pohtia, mitä coniin oikeastaan tarvitsee mukaan.

Ajattelimme vähän auttaa sinua pakkaamisessa ja kasasimme valmiin listan asioista, jotka ovat välttämättömiä con-matkallasi!

 

DESUCONIN MUISTILISTA:

 

1. Rahapussi

* Usein moni asia ratkeaa rahalla, vaikka jotain muuta unohtuisikin. Tarkista, että kaikki tarvittavat kortit ovat mukana, mukaanlukien electronisi ja opiskelijakorttisi!

2. Ranneke

* Ilman tätä et pääse sisään! Pakko muistaa! Kangasranneke kestää myös hyvin elämän pikku kolhuja, joten sen voi huoletta laittaa käteen jo kotona.

3. Kännykkä + laturi

* Conissa kaverit katoavat helposti, muistathan siis kännykkäsi, niin yhteydenpito on helpompaa. Vanhemmat myös huolestuvat nopeasti, kun lapsi lähtee yksin reissuun - muistathan ilmoitella olevasi kunnossa. Älypuhelimen käyttäjät voivat osallistua con-tunnelmaan myös Twitterissä hashtagillä #Desucon (meidän tilimme löytyy nimellä @Desukun!), ja ladata ohjelmakartan valmiiksi puhelimeen. Latureita löytyy infosta muutamia, mutta varmimmin olet aina linjoilla ottamalla oman laturin mukaan!

 

 

4. Junalippu

* Et halua maksaa VR:n suolaista tarkistusmaksua. Muistathan siis junalippusi! Vuonna 2013 fiksu nuorukainen ostaa lippunsa suoraan netilliseen kännykkään (katso kohta 3!), niin muistettavaa on taas yksi asia vähemmän. Samalla säästät luontoa.

5. Majoituksesi yhteystiedot

* Yövyitpä sitten lattiamajoituksessa, hotellissa tai kaverilla, kannattaa tsekata jo ennakkoon kartalta, missä päin peti sijaitsee. Osoite tai kartta kannattaa ottaa myös mukaan, niin säästyt yölliseltä harhailulta. Muistathan, ettei Sibeliustalolla ole luvallista yöpyä.

6. Cossit

* Käy cosplay-asusi läpi varpaista päähän asti - onhan mukana kengät, sukat, sukkahousut, hame, miekka, vyö, paita, viitta, käsineet, sormus, kaulakoru, hattu, peruukki, irtoripset, piilarit, meikit, irtokorvat.. Mikään ei ole kurjempaa kuin tajuta con-aamuna, että jokin oleellinen osa jäi kotiin. Mikäli cossisi kokee onnettomuuden, johon et ole varautunut, apua ensiaputarpeiden muodossa löytyy cosplay-pukuhuoneista!

 

 

7. Juomapullo

* Vaikka viikonlopulle olisikin odotettavissa perinteistä Desusäätä eli sadetta, on sisällä Sibeliustalolla varmasti lämmin. Kun yli 3 000 tyyppiä cosseineen kaikkineen kokoontuu sisätiloihin, alkaa tunnelma käydä läheiseksi ja hikiseksi. Muista juoda, ja muista myös syödä! Lähimmän ruokapaikan löydät Sibeliustalosta - ravintola Lastu tarjoaa maittavaa lounasta sekä virvokkeita. Tarjontaan voit tutustua vaikkapa täällä. Lastun yhteydestä löydät myös virvokkeita ja pientä syötävää tarjoilevan meidokahvilan

8. Vaihtovaatteet, pyyhe, hammasharja ja pesuaineet

* Kyllähän sinä nämä tiedät, nämä pakkaat mukaan lähtiessäsi mihin tahansa lomailemaan tai yökylään. Viikonlopustasi tulee paljon miellyttävämpi, kun olosi on puhdas. Hammastahnaa saat muuten tarvittaessa S-Marketista aivan Sibeliustalon läheltä!

9. Lääkkeet ja laastarit

* Päänsärky on ikävä vaiva conissa, eikä allergialääkkeitäkään kannata unohtaa. Muista pitää itsestäsi huolta conissa, turvallisuus ja hyvinvointi vaikuttavat myös kavereidesi kokemukseen! Kun taas kenkä alkaa hiertää, on hyvä olla rakkulalaastari mukana. Tarvittaessa ensiapupisteen löydät toisesta kerroksesta kuvauspisteen ja karaoken läheltä.

10. Terve järki.

* Äly hoi! Et ole conissa yksin. Ota huomioon oman hyvinvointisi lisäksi myös muut kävijät ja kaverisi. Muista käyttää päätäsi. Con on ainutlaatuinen kokemus, ota siitä kaikki irti ja pidä hauskaa, mutta muista myös käyttäytyä ja ajatella välillä. Pidä myös tavaroistasi huolta koko conin ajan. Sibeliustalolla tavarat voi säilyttää narikassa.

 

 

Tutustu myös hieman etukäteen nettisivuihimme - moneen mieltäsi painavaan asiaan löydät vastauksen suoraan sieltä. Ohjelmalehden löydät ennakkoon nettiversiona täältä!


Mitä muuta coniin tarvitsee? Mainitse kommenteissa, mikä on sinusta ehdottoman tärkeää muistaa mukaan! Näin autat myös kanssakävijöitäsi muistamaan ne pakatessa :3

Nähdään viikonloppuna!

Kommentit

Miwa
Cosplay ensiapu pakki. Vaikka cosplay pukkareissa sellainen on, niin on hyvä myös itsellä olla samanlainen mukana. Sakset, pikaliima,kontaktiliimaa, lankaa ( cossi asun kankaiden väristä + perusvärejä), neuloja, ym. Itsellä tuosta on ollut monesti hyötyä jokaisessa conissa ;)
Fapio
Muistakaa myös ladata kameran akku täyteen ja tyhjentää muistikortti.

Ja pakatkaa mukaan.
-Vara muistikortti
- Lisä akku ja laturi
- Microkuitu liina jos conittaessa linssi likaantuu ;)
SK
Cosplay-ea -pakkauksesta kannattaa löytyä myös väritöntä kynsilakkaa.

Muuta relevanttia:
Varasukkahousut (ainakin yhdet, alkuperäiset repeävät kuitenkin johonkin jossain vaiheessa)
Pikkurahaa ja paikalliset bussiaikataulut
Diddipsi
Naispuolisille mieshahmojen cossaajille oleellinen muistettavahan on jesari/bindikorsetti/ideaaliside.

Ja lopuille: Mahdolliset vaihtovaatteet (ja yöpaita :3), eihän kukaan jaksa jatkuvasti samassa epämukavassa, tukalassa, kuumassa, kylmässä, hankalassa tai muuten vaan randomissa cossissa heilua. On hyvä vetää normivaatteetkin välillä niskaan, vaikka olisikin con.
K
Aurinkorasva ja hattu/muu päähine :) Tapahtumassa on mukava olla ulkonakin, joten desusäältä kannattaa suojautua asianmukaisella tavalla. Rapuilut voi jättää heinäkuulle.

Omaa pientä evästä kannattaa pitää myös mukana, vaikka Lastu palveleekin. Ei ala heikottaa väenpaljoudessa.

Hyvät jalkineet!! Conissa ollaan paljon jalkojen päällä ja jossakin vaiheessa päivää jalat väsyvät. Hiertämättömät, ilmavat ja mukavat jalkineet ovat välttämättömyys. Cossaajallekaan ei ole väärin olla välillä muissa kuin hahmon asuun kuuluvissa kengissä. Kannattaahan rakkoja ja hiertymiä yrittää välttää jos vain suinkin pystyy.
onsvaltti
matkajakkara. :D kulkee hyvin mukana, eikä tarvitse istuksia lattialla. itselläni jalat puutuvat äärimmäisen helposti lattialla istuessa, joten jossakin on oltava istumapaikka ettei tule tuskallista kiemurtelua.
Anonyymi
Miten oikeesti voi ihminen revetä näin pahasti tolle Levi kuvalle xD
miikka.raninen
Tässä pörröisille otuksille lisälistaa :3
- Suitti (jos on), häntiä, tassuja jne. ^^'
- Badget
- Karvaharja ja putsausaine
- Ompelusetti
- Suittipussi tai suoja sateen varalta
- Pehmoja, leluja esim. kettupallo ^^
- Joku laukku tai pussi jota voi kantaa suitin kanssa johon laittaa tärkeet tavarat: lompsan, puhelimen ja juomapullon
- Silmälasien putsausjutut (jos tarvii)
- Piirustusvehkeet
t. Tinka ^^'/

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!