Luukku 21: Katsottavaa lomapäivien ajaksi

Kirjoittanut
Hoothoot

Kaikki ovat varmasti nähneet listan jouluteemaisista animesarjoista ja jouluaiheisista anime-OVA-pätkistä. Tällaiset listat ovat hauskoja ensimmäisellä ja ehkä toisellakin kerralla, mutta kaikki Chuunibyou Demo Koi ga Shitain joulujakson ja Itsudatte My Santan katsoneet eivät ehkä ole enää tätä mieltä. Jouluna on kuitenkin aikaa katsoa vaikka useampiakin animesarjoja ja mikä olisikaan parempaa kuin katsoa niitä sarjoja, joista puhutaan esimerkiksi Desucon Frostbitessä! Desucon Frostbiten joulukalenterin 21. luukussa esitellään siis conin ohjelmanpitäjien suosittelemiä sarjoja, joiden avulla luentojen seuraaminen tapahtumassa on helpompaa ja nautittavampaa. Myös ohjelmanpitäjille on annettu mahdollisuus mainostaa ohjelmiaan!

espurrrrr

Demoni sisälläni, ihminen sisälläni

pe 19:30-21:00

Luennollaan Cilla ja Myy perehtyvät eri anime- ja mangasarjojen käsityksiin ihmisen ja hirviön rajoista. Animepuolelta syynissä ovat muun muassa hittisarjat Puella Magi Madoka Magica sekä Shingeki no kyojin, joista tulee painavia juonipaljastuksia ohjelman aikana. Jos sarjat ovat jo tuttuja, kannattaa tutustua ainakin muutamaan jaksoon Kyougoku Natsuhiko Kousetsu Hyakumonogatari -animesta, joka tunnetaan länsimaissa nimellä Requiem from the Darkness. Vaikka spoilerit eivät tätä mahtavaa sarjaa todellakaan pilaa, sen näkeminen auttaa ymmärtämään syvemmin luennon viitteitä teokseen. 

Mangan osalta juonipaljastuksia seuraa Nagai Goun kauhuklassikko Devilmanista. Manga on kuitenkin hyvin nautittava lukukokemus paljastustenkin kera, joten sen vuoksi ei luentoa tarvitse jättää väliin. Pet Shop of Horrors -mangaan viittamme pinnallisesti, lähinnä teeman kannalta, joten spoilereista ei tarvitse huolestua. 

Ikuiset juoksijat

su 10:00-​11:30
Baseballia animessa käsittelevällä luennolla ei tarvitse itse olla urheilija, mutta baseballsarjojen tuntemus auttaa. Erinomaiseen alkuun pääsee tutustumalla maailman parhaaseen animeen eli Adachi Mitsurun klassikkosarjaan Touch. Jos 101 jaksoa ei riitä, voi jatkaa tuoreemmalla Ookiku furikabuttella tai parhaillaan lähetettävällä Ace of Diamondilla.
touch

Academy City: Espereitä, Huipputiedettä ja Tietty Tieteellinen Raidetykki!

su 13:00-​14:30

Tahdon suositella kaikille To aru Kagaku no Railgun mangaa, ja molempia luotuja animekausia, mikäli aikaa riittää! Luvassa mehevää fillereidenlänttäystä ja vertailua miten JC Staffin versio on vääntynyt mangastansa. Lisäksi suosittelen tutustumista To aru Majutsu no Index -franchiseen, vähintään sen animen muodossa. Jos on tosi kova kaveri, niin light novel löytyy ladattavissa Baka-Tsukista, ja on parhainta luettavaa vaikka myöhäis iltaan, tietää sitten vähän Railgunin alkuperiä!

Railgun

Strateginen manga ja anime

pe 21:00-​22:30

Death Note on kulttimaineeseen noussut sarja, joka kestää useammankin lukukerran. Nyt todellakin merkitsee oletko ollut kiltti vai tuhma! Vähemmän tunnettu on rakastettava luuseri Kaiji, jolle mikään elämässä ei tule helpolla. Kaikkien vastoinkäymistensä jälkeen hän jaksaa kuitenkin muistaa, että on parempi antaa kuin saada. Jos ei joulumieli näistä vielä herää, on syytä ottaa lomalukemistoksi Liar Game. Kanzaki Naon peräänantamaton lempeys, ystävällisyys ja anteeksianto sulattavat kohmeisimmankin sydämen joulunviettoa varten.

Nana to Kaoru ja BDSM

la 20:30-​22:00

Tässä Shionin joulutervehdys kaikille kinkymmän animen ja mangan harrastajille! Jouluun sopii rauha, takkatuli ja hyvä manga. Olen jopa kateellinen niille, jotka nämä ottavat ensimmäistä kertaa luettavakseen ja taidan itsekkin kaivaa ne hyllystä...
Yubisaki Milk Tea 
kertoo Yoshinorin kouluelämästä ja salaisesta harrastuksesta, nimittäin cross dressingistä. Sarja käsittelee mielenkiintoisesti aikuiseksi tulemista ja oman kehon kehittymiseen liittyviä aiheita. Vaikka ei olisi itse naistenvaatteisiin pukeutumisesta kiinnostunut voi sarjaan helposti samaistua, jos on joskus pohdiskellut omaa suhdettaan yhteiskunnan usein paheksumiin aiheisiin.
Tähän teemaan liittyen muistin myös Animen vuoden 2010 talven sarjoista nimeltä Hourou Musuko, jota en ole viellä saanut katsottua loppuun, mutta vaikutti mielenkiintoiselta. Jos Yubisaki Milk Tea kiinnosti niin ehkä tätäkin kannattaa vilkaista.
Sundome soveltuu kaikille naisille, jotka tykkäävät kiusata miehiä tai kaikille miehille, jotka tykkäävät tulla naisten kiusaamaksi. Sarjan nimi lausutaan "suhn-doh-may" ja tarkoittaa kirjaimellisesti "lopettaa juuri ennen kuin" *. Sarja seuraa Hideo Aiban ja Kurumi Sahanan kouluelämää ja erityisesti Hideon kasvamista "miehenä".  Sarja on hyvin paljon Genshiken henkinen, mutta paljon eroottisempi. Sarjan nimi sanoo jo melko paljon ja pidän todella paljon päähenkilöiden välisestä kemiasta. Piirtotyyli erottuu valtavirrasta ja mielestäni toimii sarjan kanssa hyvin. Sarjassa on paljon huumoria, mutta myös hyvä tarina, kinkymmistä puolista puhumattakaan. 

Sound Horizonista jättiläisiin

pe 19:30-​21:00

Joululaulut ovat soineet kaupoissa jo marraskuusta asti, etkä usko kykeneväsi jaksamaan tätä jatkuvaa toistoa jouluun asti! Mikä avuksi?!
Kokeile vaikka hetkellistä juhlapäivän vaihtoa ja palaa pyhäinpäivän tunnelmiin Sound Horizonin Halloween to Yoru no Monogatar -singlen avulla. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla matkustamista toiseen valtakuntaan Triumph of Territorial Expansion III -liven mukana. Luvassa Guren no Yumiyan tasoista eeppisyyttä, ja Frostbitessä voidaankin sitten keskustella tarkemmin… miksi Night?

Breaking preconceptions – Kami nomi zo Shiru Sekai (in English)

la 20:30-​22:00

"Kami Nomi zo Shiru Sekai (The World God Only Knows) pyörii Katsuragi Keima -kunin ympärillä. Keima on omien sanojensa mukaan "The Capturing God", joka pystyy voittamaan itselleen minkä tahansa naisen - visual novelissa. Keiman elämä kuitenkin muuttuu yllättäen, kun hän tekee vahingossa sopimuksen, joka sitoo hänet demoni Elseehen. Yhtäkkiä Keiman henki riippuu siitä, saako hän raivattua tiensä myös oikeiden tyttöjen sydämiin.

Keiman toilailut tuntuvat päällepäin lämminhenkiseltä slapstickiltä, mutta pinnan alta löytyy paljon ajatusta ja ajateltavaa. The World God Only Knows rikkoo oman lajityyppinsä tropeja iloinen virne naamallaan eikä varmasti jätä myöskään hauskaa katsottavaa kaipaavia kylmäksi.

D tarkoittaa DRIFT 

pe 22:30-​00:00

Initial D
Totta kai nyt luennon aihe tulee tuntea ja pelkästään tästä riittää katsottavaa kaikkine viitene tuotantokausineen ja ekstroineen, puhumattakaan mangasta. Sen lisäksi että näet suurimman osan luennon puheenaiheista, niin kyllähän se vähän kutittaa sisällä kun Anti-Lag System paukkuu, renkaat ulvoo ja Takumi menee ojan kautta ohi.

Wangan Midnight
Okei tässä ajetaan kovaa motarilla, ei ehkä niin jännää mutta psykologista peliä enemmän ja katso nyt sitä sinistä Datsunia siinä, väitätkö ettei vähän viisari värähdä noin komeaa autoa katsellessa? Sen lisäksi löytyy kauniita naisia ja niiden ulinaa ja ehkä siinä autossakin on joku mysteeri taustalla. Valitettavasti tätä on vain yksi tuotantokausi mutta mangaa sen sijaan löytyy käännettynäkin loistavat määrät.

Animoitu tarjonta, joiden löytäminen on helppoa, loppuu valitettavasti tähän. Mutta jos kestää katsoa kun oikeat ihmiset heiluvat ruudullasi, olisi sopivaa seurata ainakin nämä:

 Shuto Kousoku -elokuvasarja
Samaa meininkiä kuin Wangan Midnight, mutta huomattavasti vähemmän mysteerihömppää ja enemmän ihmisten ja autojen välistä draamaa. No okei, ehkä ne autotkin on vielä enemmän sivuosassa tästä mutta kuvittele tämä oikeasti fiksuna Fast and the Furiousina.

Best Motoring
Japanin Top Gear, aivan loistavaa meininkiä, aina Keichi Tsuchiyan höpinöistä Tommi Mäkisen vierailuun.

Top Gear
Tarvitseeko tästä sanoa mitään?

Komediavaihtoehto: Initial D -liveaction elokuva.

****

Eikä tässä vielä kaikki! Mainostettujen luentojen lisäksi suosittelen tutustumaan seuraaviin sarjoihin:

-Perjantain luennoilta löytyy viittauksia tai syväanalyysia ainakin kaikilta animesuosituslistoilta löytyvästä Haibane Renmeistä, kulttisarja Boku no Picosta, seinen-kategoriaan sopivista Kimi no Iru Machista, Nozoki Anasta ja Nana to Kaorun tekijän Happy Negative Marriagesta.  Myös taloussarja Spice and Wolf kannattaa katsoa, mikäli mielii osallistuvansa keskustelupiiriin.

- Lauantaina ohjelmasta löytyy luentoja muunmuassa Kyoto Animationin tytöt villinneestä FREE!-animesta. Freedom Machinella ja tunteellisilla pojilla varustettu sarja on nopea ja helppo katsottava talvipakkasille. Shonen Jump -sarja Gintamaan tutustuminen kannattaa myös, mikäli mielii tietää lisää sarjan avautumisesta aikuisemmalle lukijalle (katsojalle). Toisin kuin FREEhen, menee Gintamaan tutustumisessa ainakin yksi joululoma - mutta kaikki on kuulemma sen arvoista: Sarja keikkuu aina top 10 suosituimmat sarjat -listojen kärjessä. Kunniavieras Megumi Ogatasta kiinnostuneet voivat sivistää itseään sarjalla, jossa Ogatalla on päärooli eli Dangan Ronpalla. Super Duper High School Leveleihin tutustumisen jälkeen myös kunniavieraan kuuleminen voi olla palkitsevaa. Klassisen mechan ja jättirobottien faneille (tai aiheeseen vasta tutustuville) suosittelen yhden alan merkkiteoksen, Patlaborin, katsomista. Keskustelupiireissä puidaan mm. pikkusiskosarja Onii-chan dakedo Ai sae Areba Kankeinai yo ne!:tä, joka on pikkusiskosarjoja hauskalla tavalla niin tukeva kuin parodioivakin teos. Seiyuu Kido Ibuki loistaa ensimmäisessä roolissaan.

-Sunnuntain (puheohjelma)saliohjelmasta lyötyy katsottavaa niin CLAMP-taitelijanelikon Chobits-sarjasta, Ghibli-klassikko Porco Rossosta kuin Futari wa Pretty Cure -taikatyttösarjastakin. Pretty Curesta kiinnsotuneille suosittelen kakkuruokavaliota sarjan ajaksi. Mikä olisikaan sen hauskempaa kuin lähes 400 jaksoa karkkivärisiä tyttöjä ja makeita leivonnaisia?

Luulitteko, että teksti olisi ohi? Ei se ole, vaan Desucon Frostbitessä on tuttuun tapaan animehuone, josta tänä vuonna löytyy aiempien vuosien tapahtumiin sopimatonta materiaalia. Animehuoneen ohjelmakartasta löytyy ainakin ohjelmakartassakin mainittuja kulttiklassikoita, fujosheille on tarjolla klassikko-BL:ää,  kuumottelusarjoja miespuolisille (ja miksei naispuolisillekin) kävijöillemme, Anttilan alehyllystä löydettyä Urotsukidojia ja nostalgisia hetkiä suoraan 90-luvulta. Unohtamatta kuitenkaan syksyn 2013 ja talven 2014 uusia sarjoja. Animehuoneen ohjelmalehti julkaistaan conia edeltävällä viikolla nettisivuillamme!

Animentäyteistä joulua kaikille!

 

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!