Luukku 17: Ilmoittaudu työpajoihin ja keskustelupiireihin

Kirjoittanut
Hoothoot

Desucon Frostbitessä järjestetään useita työpajoja ja keskustelupiirejä, joihin mahtuu toisinaan vain rajoitettu määrä osallistujia. Varmista mahdollisuutesi osallistua haluaamaasi ohjelmaan (tai jopa haluamiisi ohjelmiin!) ja katso tästä joulukalenterin 17. luukusta, miten se tapahtuu.

Keskustelupiirien ilmoittautuminen:

Ilmoittautuminen tapahtuu Desucon Frostbiten infossa ennen keskustelupiiirin alkua:

Strateginen manga ja anime (perjantaina 14.2.2014 kello 21:00-22:30)

Kumpi voittaisi älypelissä, Death Noten L vai Liar Gamen Akiyama? Entä kuinka kävisi Kaijin? Tule keskustelemaan sarjoista, joissa aseina toimivat logiikka ja psykologinen peli!

Vaihtoon Japaniin (lauantaina 15.2.2014 kello 17:30-19:00)

Oletko miettinyt vaihtariksi lähtöä nousevan auringon maahan tai kenties ollut vaihtarina Nipponissa? Tule keskustelemaan vaihtoon lähdöstä & vaihtarikokemuksista. Mistä saa Chiban halvimmat sushit? Mikä on Tokion paras bilemesta? Miten liikut ja majoitut halvalla japaninmaalla? Kuinka suojelet sakepullot maanjäristyksiltä? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saa vastauksen täältä.

Ilmoittautuminen tapahtuu ennen tapahtumaa

BL-keskustelua tositarkoituksella (sunnuntaina 16.2.2014 kello 11:30-​13:00)

Keskustelupiirissä jutellaan tällä kertaa BL:stä ja sen harrastamisesta aikuisen fanin näkökulmasta. Luvassa niin kriittistä pohdintaa kuin avointa fanittamistakin. Ohjelma on tarkoitettu ensisijaisesti BL-mangaa, animea, pelejä tai audiodraamoja harrastaville. Paikkoja rajatusti, ennakkoilmoittautuminen tapahtuu nettilomakkeen kautta.

Keskustelupiiri on täynnä!

Spice & Wolf: Keskustelua omenoista (perjantaina 14.2.2014 kello 18:00-19:30)

Hunajassa säilöttyjä omenoita vai kovaa ruisleipää? Trennin hopeakolikoita vai Lumionen kultakolikoita? Tule ja keskustele mikä tekee S&W:sta mahtavan sarjan mangana, animena ja myös novellina vai jäikö sarjasta jokin vaivaamaan? Asiaa sivuhahmoista, tapahtumapaikoista ja muusta nippelitiedosta. Tule ja kerro kuinka sinun sisäinen seikkailijasi herää henkiin kun luet/katsot Spice & Wolfia.

Ilmoittaudu nimelläsi osoitteeseen s.s.enju93@gmail.com.

Taikatytöistä, maskoteista ja kärsimyksestä (sunnuntaina 16.2.2014 kello 13:00-14:30)

Mitä taikatyttösarja tai taikatyttöys lopulta edes merkkaavat? Voiko esimerkiksi Aikatsun tai edes Madokan sanoa kuuluvan genreen? Luvassa filleritäyttöistä keskustelua taikatytöistä jokaiselle, täysin iästä tai kohderyhmästä riippumatta! Voit tulla kertomaan lempisarjoistasi tai suurimmista inhokeistasi. Vapaata keskustelua piirissä, tosin ilman näkyvää sufferointia. Piiri toimii jatkumona myös Kiraakiraa ja kärsimystä - taikatyttöyden ytimessä -luennolle!

Ilmoittaudu taikatyttö-keskustelupiiriin

Tytöt ja pojat puhuvat tyttörakkaudesta (lauantaina 15.2.2014 kello 16:00-17:30)

Tervetuloa keskustelemaan shoujo ain/yurin viehätyksestä eri sukupuolten näkökulmasta. Voiko heterotyttö olla kiinnostunut tyttörakkaudesta? Onko yuri vain miesten masturbaatiomateriaalia? Minkälaiset sarjat ja parit kiinnostavat ketäkin? Muun muassa näitä vastauksia etsitään keskustelupiirissä. Tunnet sitten olevasi mieltymystesi kanssa stereotyyppi tai kummajainen, olet tervetullut jakamaan tunteitasi! Keskustelemaan otetaan mukaan ensimmäisenä paikalle saapuvat, huomioon ottaen kuitenkin tasapuolinen sukupuolijakauma.

Etukäteisilmoittautuminen on mahdollista kuudelle ensimmäiselle, sen jälkeen ilmoittautuminen tapahtuman infossa.

Ilmoittaudu Tyttörakkaus-keskustelupiiriin

Keskustelupiiriin ei ole ilmoittautumista, saavu paikalle ohjelman alussa

Angstinpurkupiiri (lauantaina 15.2.2014 kello 14:30-16:00)

Laimeniko suosikkisarjasi tylsäksi? Näyttääkö kaikki shoujo-hahmot samalta? Miksi Narutoa vielä tehdään? Miten Bleachin Ichigo voi vielä elää?? Miksi, oi miksi minä vielä seuraan tätä sarjaa??! Avaudu animeangsteistasi ja pura painoa sydämeltäsi, mutta älä ota mitään liian vakavasti.

Sound Horizonista jättiläisiin (perjantaina  14.2.2014 kello 19:30-21:00)

Linked Horizonin nimi nousi monien tietoisuuteen Shingeki no Kyojinin eeppisen alkutunnarin ansiosta, mutta yhtyeen juuret ovat vielä pitkälti hämärän peitossa. Keskustelupiirimme pääpaino on Sound Horizonin tuotannossa, mutta paneudumme myös sivuprojekti Linked Horizoniin jonkin verran. Toivotamme näin ollen niin Sound Horizonin kuin Linked Horizonin fanit tervetulleeksi keskustelemaan, tai ihan vain kuuntelemaan jos tilaa riittää, Revon musiikista yhdessä.

OniAi - Ei ihan tavallista sisarusrakkautta (lauantaina 15.2.2014 kello 19:00-​20:30) 

Onii-chan dakedo Ai sae Areba Kankeinai yo ne! tunnetaan sukulaismoraalirajoja rikkovasta tyylistään, joka perustuu fanserviceen ja olemattomaan juoneen. Tervetuloa puhumaan avoimesti sarjan hyvistä ja huonoista puolista, hahmoista ja niiden paikasta sarjassa ja siitä, että onko OniAissa oikeasti tarinaa?

Työpajoihin ilmoittautuminen:

Ilmoittautuminen tapahtuu Desucon Frostbiten infossa ennen työpajan alkua:

Copic-työpajat ( lauantaina 15.2.2014 kello 14:30-19:00 ja sunnuntaina 16.2.2014 kello 11:30-14:30)

Mikä on Copic ja miten sitä käytetään? Tutustutaan japanilaisten Copic-huopakynien värikkääseen maailmaan. Pajassa käydään läpi olennaiset asiat Copicista piirustusvälineenä, sekä opetellaan käytön perusteet ja salat: sekoitustekniikat. Paja sopii parhaiten piirustustaitoisille henkilöille, mutta työskentelykokemusta Copicin kanssa ei tarvitse olla lainkaan. Pajassa keskitytään siihen kuinka Copicilla väritetään, ei hahmosuunnitteluun tai muuhun piirtämiseen. Pajaan on suositeltavaa tuoda omia, keskeneräisiä piirustuksia, joita sitten työstetään joko laina-copicien tai omien copicien voimin. Pajaan ilmottaudutaan tapahtuman infossa, ensimmäiset 10 ilmoittautunutta mahtuvat mukaan. Pajamaksu 5 euroa, varaa tasaraha.

Lue lisää Copic-kynistä: https://www.facebook.com/copicmarkerfinland

Ilmoittautuminen tapahtuu ennen tapahtumaa:

Shibari-työpaja (aloittelijat 1 ja 2, lauantaina 15.2.2014 kello 13:00-14:30 ja 19:30-21:00) MOLEMMAT TYÖPAJAT OVAT TÄYNÄ

Kiinnostaisiko sinua oppia sitomaan vaikka kaverisi tai tyttöystävisi nättiin pakettiin? Mikäli edellinen lause kuulosti hyvältä on tämä ohjelma juuri sinua varten. Työpajassa käymme läpi muutaman erilaisen perinteisen kinbaku-sidontatekniikan käytännössä ja teoriassa. Tutustumme myös jonkinverran shibarin eli kinbakun historiaan ja sen merkitykseen Japanin kulttuurissa. Ohjelma on suunnattu aloittelijoille emmekä käy siinä läpi kovin monimutkaisia tekniikoita tai varsinkaan suspensiotekniikoita, mutta kokeneemmatkin harrastajat saavat toki osallistua. Huom. Materiaalimaksu 10€/pari. Osallistuminen vain pareina. Kuvaaminen on kielletty

Shibari-työpaja edistyneille (sunnuntaina 16.2.2014 kello 14:30-16:00) TYÖPAJA ON TÄYNNÄ

Oletko kokeneempi sitoja jolla alkaa jo perushommat olla hanskassa? Haluaisitko oppia lisää, mutta et oikein tiedä mistä aloittaa? Ei hätää, kinbakun-jatkokurssi auttaa! Kyseessä siis supersuositun kinbakukurssin eli tuttavallisemmin "shibari-työpajan" kehittyneempi oppitunti. Työpajassa opetamme hiukan haastavampia tekniikoita eikä se siksi sovellu aloittelijoille. Huom. omat köydet mukaan! Ei-materiaalimaksua.

Maalausta elintarvikeväreillä (sunnuntaina 16.2.2014 kello 10:00-11:30)

Haluaisitko oppia maalaamaan syötäviä kuvia pipareille? Ikuistamaan suosikkihahmosi jylhät piirteet marsipaanilevylle? Tässä työpajassa tutustutaan elintarvikeväreillä maalaamiseen ja luodaan taideteoksia. Osallistumismaksu 3 euroa, varaa tasaraha. Opetus tapahtuu kahdessa erässä. Paikkoja rajoitetusti, ilmoittautumisesta tiedotetaan erikseen.

Ilmoittaudu työpajaan.

Työpajaan ei ole ennakkoilmoittautumista, saavu paikalle ohjelman alussa:

Kulmahammas-työpaja (perjantaina 14.2.2014 kello 18:00-19:30)

Onko sinulla vampyyrihahmo tai kissatyttö työn alla? Puuttuuko asustasi viimeinen silaus? Tule mukaan muovailemaan omaan suuhun istuvat kulmahampaat turvallisesta polymorph-muovista. Opetusta pajassa on puolen tunnin välein, mutta mukaan voi tulla keskenkin.

Kissakaveri-työpaja (lauantaina 15.2.2014 kello 10:00-​11:30)

Puuttuuko laukustasi söpö avaimenperä tai haluaisitko tehdä uuden kaulakorun? Vai vaatiiko elämäsi muuten kissakaveria? Työpajassa voit tulla tekemään itsellesi kaula-tai kännykkäkorukissan, tai pienen kissafiguurin muuten vain piristämään päivääsi. Kissat tehdään muovailumassasta ja ne kovetetaan uunissa, jonka jälkeen ne ovat valmiita uusiin seikkailuihin. Tervetuloa työpajaan tekemään oma kissakaverisi! Työpajassa on materaalimaksu 4 e, varaa tasaraha.

Sano ei klooneille ( lauantaina 15.2.2014 kello 13:00-14:30)

Tule testaamaan käytännössä persoonallisten hahmojen luontia. Työpajassa pureudutaan erilaisten ruumiinrakenteiden sekä kasvojen ja hiusten piirtämiseen. Paja pohjaa Ideasta sarjakuvaksi luentoon, mutta toimii myös itsenäisenä kokonaisuutena. Oma kynä suositeltava.

Comic Impromptu -työpaja (sunnuntaina 16.2.2014 kello 00:00-02:00)

Haluaisitko piirtää sarjakuvia, mutta ideat eivät ota syntyäkseen? Anna meidän auttaa sinua piirtämään paperille kaikki se, mitä päässä yleensä liikkuu! Ehkä kaiken sen seasta löytyykin se idean poikanen jota olet etsinyt, ja jos ei niin ainakin opit, että sarjakuvia piirtäessä kolme (3) minuuttia, vasen käsi ja paniikki ovat aika hyviä inspiraation lähteitä.

Kommentit

Jef
Ihan kiva muuten, mutta shibari-pajojen sähköposti osoite voisi olla muutenkin kuin linkkinä. Kun yritän avata kyseistä linkkiä, windows 8 avaa sähköpostiohjelman johon en pääse kirjautumaan. Eli jos saisi osoitetta erikseen, niin olisin aika iloinen.
Kalle Lounela
Auttaisiko hiiren oikea --> kopioi sähköpostiosoite?

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!