Ystävänpäivän erityisohjelmaa!

Kirjoittanut
Hoothoot

Moni tarkkasilmäinen on saattanut jo huomata, että Desucon Frostbite osuu tänä vuonna suoraan ystävänpäivän päälle. Suomessa ystävänpäivänä juhlistetaan perinteisesti juuri ystäviä ja ystävyyksiä, mutta maailmassa valenttiinia vietetään romanttisemmissa merkeissä. Japanissa ystävänpäivä on kaupallisesti merkittävä päivä, sillä tyttöjen ja naisten (ja miksei poikien ja miestenkin) oletetaan antavan suklaata ihastuksilleen, kumppaneilleen ja välillä työtovereilleen.

Desucon Frostbitessä ei kuitenkaan jaeta ilmaisia giri (velvollisuus) - tai honmei (oikeat, palavat tunteet)-suklaita (mutta päävastaavamme Jussi Kari ottaa niitä mielellään vastaan!) eikä Metsähallista löydy suklaasuihkulähdettä (vaikka sellainen olisi upea lisä!). Ystävänpäivää, ystäviä ja uusia, vielä tuntemattomia ystäviä juhlistetaan kuitenkin monin eri tavoin.

Oikeat ystävänpäiväkyyneleet

Suuri ystäväjahti (pe 20:00-21:00, Susilava)

Suuri ystäväjahti kutsuu coniin yksin saapuneita tai uusia ystäviä ja tuttavia vailla olevia kävijöitä. Suuri ystäväjahti toimii kuten monille tuttu rusettiluistelu - tällä kertaa vain luistelutaitoa ei tarvita. Ystäviä kaipaavat kokoontuvat Susilavan läheisyyteen perjantaina kello 20:00. Kaikki osallistujat saavat lapun, jonka perusteella heidän tulee löytää parinsa eli mahdollinen uusi ystävä. Ystävä löytyy kyselemällä ja ystävän löydyttyä voi suunnata vaikkapa meidokahvilaan kakkua syömään tai seuraamaan kiinnostavaa luentoa.

Tervehdysseinä (pe 17:00-su 15:00)

Animessa kuvataan usein japanilaista tapaa, jossa toiveita ja unelmia kirjoitetaan lapuille/puulevyille, jotka sitten ripustetaan bambuun (tanabata) tai temppelin seinään. Ystävänpäivän kunniaksi Metsähalliin pystytetään tervehdysseinä, jonne voi laittaa terveisiä kavereille, kehuja, kommentteja tai ehdotuksia Desuconin järjestäjille ja vaikkapa ohjelmanpitäjille, onnitteluja cosplaykilpailussa tai AMV-kilpailussa pärjänneille, tai ilmaista unelmansa seurustelukumppanin löytymisestä. Tämän jälkeen laput ripustetaan itsenäisesti seinälle ja niitä voi katsella koko tapahtuman ajan. Lappujen sisältöä valvotaan ja sisällöltään sopimattomat viestit tullaan poistamaan, joten vältäthän Desucon Frostbiten ikärajasta huolimatta härskiyksiä.

Yöllinen animevisa - romanssiversio (pe 21:00-la 09:00)

Yöllinen animevisa palaa jälleen. Ympäri Sibeliustaloa on piilotettu 15 animeen ja mangaan liittyvää, siirappisen sokerista kysymystä. Tiedätkö sinä vastaukset kaikkiin? Vastauslomakkeen voi hakea infosta alkaen kello 21:00 perjantai-iltana. Lomakkeet myös palautetaan infoon. Jos jokin rasti on hukassa, vihjeitä sen löytämiseksi saat infosta! Parhaiten tiennyt palkitaan päättäjäisissä.

Piirustuskilpailu (pe 20:00-22:00, pajatila Koivu)

Osallistu Desucon Frostbiten piirustuskilpailuun. Tällä kertaa teemana on Desucon ja ystävänpäivä eli aihe on melko vapaa. Kilpailutyöt palautetaan infoon perjantaihin kello 23:59 mennessä. Koivussa on saatavilla piirustustarvikkeita, kuten kyniä ja paperia, mutta voit myös varata omat piirustusvälineesi. Paras työ palkitaan päättäjäisissä. Kuvat julkaistaan Desuconin nettisivuilla tapahtuman jälkeen.

Kannattaa myös muistaa teemaan sopiva puheohjelma eli Ystävänpäivä animessa – sokerihumalaa vai 2000% tosirakkautta?, jota pääsee seuraamaan Kuusi-ohjelmasalissa kello 18:00-19:40.

Muistakaa ystävää!

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!