Frostbiten ohjelma ja sen yli!

Kirjoittanut
Hoothoot

Desucon Frostbite oli ohjelmavastaavan näkökulmasta yksi mukavimpia Desutapahtumia koskaan. Ohjelmasalit olivat välillä liiankin täynnä, keskustelupiireihin suorastaan tulvi yleisöä ja kaikki oheisohjelma piirustuskisoista yöllisiin visoihin veti yleisöä niin paljon, että lauantain ja sunnuntain välisestä yöohjelmasta suorastaan loppui tehtäväpaperit! Oliko syynä sitten k18-tapahtuma, ohjelmakartan julkaisu hyvissä ajoin ennen lipunmyynnin alkua vai tähtien asento, toivomme kaikkien Desuconin järjestäjien kanssa että kyseessä ei ollut mikään normaalista poikkeava notkahdus vaan että ohjelmaa katsotaan jatkossakin paljon! Onhan ohjelman monipuolisuus ja laadukkuus (aina alkaen luennoista ja päättyen cosplaykisoihin) kuitenkin se asia, jolla Desuconit haluavat erottua muista kotimaisista coneista. 

Luentokuva 

Perjantai-iltana Kuusi-sali oli aivan täynnä (kuvaaja: Mikael Peltomaa)

Täysin vailla ongelmia ei kuitenkaan selvitty ja tämä näkyy myös teidän kävijöiden antamassa yleisöpalautteessa.  Palautteissa nousivat esiin mm. animehuoneen ajastusongelmat, liian täysistä ohjelmasaleista poistaminen ja se, että työpajojen ja piirien ilmoittautumisesta ei tiedotettu tarpeeksi. Jatkossa mainittuja asioita aiotaan parantaa. Tekniikkatiimimme on pohtinut jo ratkaisut animehuoneen varalle ja ainakin Kuusi-saliin ollaan lisäämässä tuolirivejä, jotta taakse ei jäädä seisoskelemaan ja haastamaan paloturvallisuusrajoja. Samalla myös ohjelmasalien luentopainotuksia muutetaan. Jatkossa Kuusi-salissa tullaan näkemään entistä enemmän juuri sarjakeskeistä ohjelmaa ja Puusepän verstaaseen sijoitellaan ohjelmat, joissa aihepiiri on yleismaailmallisempi. Pajojen ja keskustelupiirien ilmoittautumisesta pyrimme ilmoittamaan entistä näkyvämmin niin sosiaalisessa mediassa kuin nettisivuillakin. Kannattaa siis seurata Desuconia ani.mussa,  Twitterissä (@desukun) ja Facebookissa tai kysellä ohjelman uutisia suoraan minulta Twitterissä (@Hoottipyon).

 Copic-paja

Copic-työpaja veti osallistujia kahtena päivänä (kuvaaja: Mikael Peltomaa)

Jos et jostain syystä päässyt Desucon Frostbiteen ja tapahtuman luennot kiinnostavat, ei huolta. Desuconin Youtube-kanavalle on jo ladattu ensimmäiset puheohjelmat ja lisää ohjelmia tulee seuraavan kuukauden aikana. Myös ohjelmanpitäjien luentoslidejä on nähtävillä Desuconin SlideShare-palvelussa. Muutamia Desucon Frostbitessä tallennettuja ohjelmia ei laiteta ohjelmanpitäjien toiveiden mukaisesti nettiin.

 

Laittakaa sitä ohjelmaa!

Nyt niitä ohjelmaideoita! (sarja: Mikakunin de Shinkoukei)

Kesän Desuconin ohjelmanpitäjähaku on nyt auki ja täyttyy nopeaa tahtia. Ikärajattomuudesta huolimatta Desuconin ohjelmassa ei lepsuilla: Tarjolle halutaan taas Suomen parasta anime-, manga- ja muihin populaarikulttuurin ilmiöihin liittyvää ohjelmaa. Ohjelma saa olla kaikenikäisille sopivaa, mutta myös ikärajallisia ohjelmia otetaan mieluusti mukaan. Lue siis Desuconin ”Ohjelmanpitäjäksi”-sivu ja laita mailia osoitteeseen Hoothoot@desucon.fi. Katsotaan, löytyykö sinunkin luennollesi, keskustelupiirillesi, työpajallesi tai yöhjelmallesi sopiva paikka ohjelmakartalta! 

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!