Kesäisiä cosplaykisoja kohti!

Kirjoittanut
Edeae

Jos edellisessä blogauksessani fiilistelin, että eipä ole kuin neljä kuukautta kesän Desuconiin, elellään tätä kirjoittaessa sitä vaihetta keväästä, että kolmen kuukauden päästä koko coni on jo ohi. Yritän olla lietsomatta cosplaypaniikkia, koska kolmessa kuukaudessahan ehtii tekemään ihan mitä vaan, mutta jonkinlaisia suunnitelmia kesän osalta varmasti on jo aiheellista tehdä.

Talven tuiskut karkottivat esityskisaajat lämmittelemään koloihinsa, mutta luottamukseni siihen, että lämmittävä kevätaurinko houkuttaa heidät jälleen esiin, on horjumaton. Ja mikäpä sen parempi syy herätä talvihorroksesta kuin Cosplayesityskilpailun ilmoittautumisen avautuminen! Kisailmoja pääsee täyttelemään ensi sunnuntaina 16.3. kello 12 alkaen. Lisätietoa kilpailusta löydät täältä.

Jos nyt mielesi perukoilla on se upein ja siistein esitysidea, jota et tähän mennessä vielä ole uskaltautunut toteuttamaan, on nyt aika tehdä ideoista totta ja tulla lumoamaan salillinen yleisöä ja häkellyttämään tuomarit.

sali

Kuvaajana Tapio Matikainen, Desucon Frostbite 2014

Ja miksi kannattaa valita juuri Desucon ja Sibeliustalo esityksesi näyttämöksi:

Desucon pyrkii uudistumaan ja tarjoamaan parasta mahdollista myös cosplayn osalta. Frostbitessa kokeilimme ensimmäistä kertaa edellisen illan harjoituksia juuri ennen lavaosuutta olevien harjoitusten lisäksi. Palaute kisaajilta oli niin positiivista, että tarjoamme nyt samaa mahdollisuutta myös kesän Desuconin cosplaykilpailuissa, sekä Eurocosplayssa että Cosplayesityskilpailussa.

blogius

Kuvaajana Mikael Peltomaa, Desucon Frostbite 2014

Jokainen Desuconissa kilpaillut cosplaykisaaja voi varmasti olla kanssani samaa mieltä siitä, että Sibeliustalon pääsalin lava on aivan upea. Salin koko ja mittasuhteet antavat upeat puitteet mitä erilaisimmille esityksille, niin yksilösuorituksiin kuin isommillekin ryhmille. Desuconin valttina on lavan lisäksi kuitenkin tekniikkatiimimme.

blogu

Kuva: Niew Photography, Desucon 2013

Kisaajien valoista ja musiikeista huolehtivat Desuconin omat tekniikkakuutit, joilla on useiden vuosien kokemus nimenomaan cosplaykilpailuiden järjestämisestä. Valotoiveiden ja musiikkien toimivuuden, taustavideon ajoitusten tai savukoneen sihinän säätelystä vastaaminen on varmoissa käsissä. Kesän osalta meillä on jo suunnitelmia, kuinka mahdollistaa entistä jouhevampi tiedonkulku tekniikan ja kisaajien välillä jo ennen tapahtumaa. Tämäkin onnistuu helposti, kun tekniikkataiturit löytyvät conin omista joukoista.

bloginene

Kuvaajana Juha Immonen, Desucon Frostbite 2014

Lue tarkemmin Cosplayesityskilpailun säännöistä täältä.

eccyleis

EuroCosplayn karsinta on tietysti taattu hitti taas conissa lauantaina. Jo viidettä kertaa Desucon on mukana takaamassa, että suomalainen cosplay pysyy Euroopan kartalla ja suomalaisen cosplayosaamisen kärki tullaan näkemään lokakuisessa EuroCosplayn finaalissa Lontoossa.

Karsinnan säännöt eivät ole juuri viime vuodesta muuttuneet, eli muista Desuconin cosplaykilpailuista poiketen EuroCosplayn karsinnassa ei ole lainkaan lähdemaarajoitusta. Sääntöihin pääset tutustumaan täältä. (Huomaathan, että finaalin sääntöjä vuoden 2014 osalta ei vielä ole päivitetty) Tällä kertaa karsintailmoittautumisen avaaminen ei osu vappupäivälle kuten vuosi sitten, vaan EuroCosplayn ilmoittautuminen aukeaa 27. huhtikuuta. Merkkaa päivä siis kalenteriisi jos mielit päästä mukaan!

disko

Kesän 2013 Desuconin diskopallofiiliksen ikuisti Artano Photography

ECC:n ja Cosplayesityskisan lisäksi nyt jo useamman vuoden ajan käytössä ollut hall cosplay –kisakonsepti tulee taas tarjoamaan mahdollisuuden päästä sille kovasti kehumalleni pääsalin lavalle ilman ennakkoilmoittautumista. Olin jo tuumaillut, että pidettäisiinkö hall-kisan suhteen tänä kesänä tauko, mutta Frostbiten kisaajapalautteet saivat minut muuttamaan mieleni. Erityisesti ne kommentit, joiden kirjoittaja ei ollut aikaisemmin uskaltanut lähteä cosplaykisaamaan, mutta nyt hall cosplay –kokemuksen jälkeen varmasti tulee sen tekemään, lämmittivät kovasti mieltäni. Samalla tuollaiset kommentit muistuttavat siitä, että kisan tarkoituksena ei ole vain tarjota silmänruokaa yleisölle sillä aikaa, kun ECC-tuomaristo tekee päätöksiään, vaan oikeasti tarjota niille conin upeille puvuille, joiden tekijät eivät ehkä ole koskaan kisaamista edes miettineet tai uskaltautuneet itse ilmoittautumaan, mahdollisuus kokeilla kisaamista.

Eli kannattaa valita se upein cosplayasu päälle conilauantaiksi kun mystiset valitsijahenkilöt etsivät ja pyytävät kymmenen pukuilijaa mukaan kisaan. Vinkiksi voin jo sanoa, että valinta alkaa kello 10 ja ainakin jossain vaiheessa keskipäivän aikaan Metsähallissa oleilemalla varmistaa, että valitsijat näkevät juuri sinun pukusi.

Cosplaysivusto päivyttyy kevään aikana niin tuomariesittelyjen kuin muunkin mukavan puitteissa. Seurailkaa niitä siis ahkerasti ja onnea kevään pukupuristukseen, kohta jo kesätuuli hulmuttaa peruukkikuituja!

Kommentit

Topias
Onko iltabilecosplayn paluusta suunnitelmia?
Ilona
Eipä toistaiseksi ole ollut, mutta sehän ei kyllä takaa etteikö semmoisia suunnitelmia voisi vielä ennen kesäkuuta ilmaantua jos kiinnostusta kisaa kohtaan ilmenee! (eli siis suattaapi olla tai suattaapi olla olematta :3)

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!