Mikä ihmeen DesuProfiili?

Kirjoittanut
Ana

Desuconin uusi sivusto on ennättänyt elämään julkisena jo yli kaksi vuorokautta! Aprillipi.. Desuconin uuden suunnan julkistuksesta läpi päässeet ennättivät ihmettelemään jo huhtikuun ensimmäisinä tunteina, että mistä ihmeestä sivustolla mainostetussa DesuProfiilissa oikein on kyse. Tätä kirjoitettaessa sellaisen on ennättänyt tekemään jo yli 200 henkeä. Lieneekin siis korkea aika kertoa mihin tämä liittyy ja miksi sitä tarvitaan. 

Desuconin IT-konsultit

Desuconin tekniikka uusien sivujen ja DesuProfiilin kimpussa maaliskuun loppupuolella

 

Viime vuosina tuskin keneltäkään on jäänyt huomaamatta conien digitalisoituminen. On mobiiliohjelmakarttaa kännyköille, infon Twitter-päivystystä ja vähemmistössä ovat ne conit, joilta info-tv:ssä oleva Twitter-seinä conin hashtagilla puuttuu. Kehitys ei pysähdy näihin ja tänä vuonna Desuconin ja Traconin käyttöönottamat e-liput ovat todennäköisesti muillakin coneilla pian edessä (psst, käyttämiemme e-lippujen koodi on nyt vapaasti muidenkin tapahtumien käytettävissä!) . 

Ensimmäisen Desuconin lipuista nettikaupastamme myytiin 500 kappaletta. Sittemmin tuota suurempaa määrää ei ole ikinä jäänyt ovelle kaupattavaksi ja monessa Desuconissa ennakkomyynti on tapahtunut kokonaan verkosta. Nyt haluamme helpottaa tätä.

Monet tapahtumissamme käyvät ostavat jopa neljä lippua kauttamme vuosittain, ja joka kerta tapahtuva tietojen naputtelu on turhauttanut useaa. DesuProfiilin ansiosta tätä ei enää tarvita, sillä tiedot säilyvät järjestelmässä ja kun tunnuksensa sitoo esimerkiksi Facebook- tai Twitter-kirjautumiseensa, ei edes salasanan tarvitse olla se helpoiten muistettava (ja ei, emme pääse kirjoittelemaan puolestasi! :D). Jatkossa järjestelmästä on löydettävissä myös aiemmin tehdyt ostokset.

Lipunmyyntitietojen lisäksi käytämme järjestelmää työvoimailmoittautumisiin ja työvoimalle viestintään. Valitettavan usein on nimittäin käynyt niin että jokin tärkeä tietoisku on jäänyt osalta vapaaehtoisistamme saamatta, koska osa sähköpostiosoitteista on jäänyt matkalle. Jatkossa vältymme tältä paremmin, koska jokaisesta työhakemuksesta on suoraan nähtävissä mitä tietoa hänelle on järjestelmän kautta lähetetty. Epätietoisten työläisten määrän pitäisi siis vähentyä. Aiemmat hakemukset sekä valitut työtehtävät säilyvät myös tallessa. Kuten lipunmyynnissä, myös työvoimahaussa tiedot tallentuvat DesuProfiiliin ja esimerkiksi JV-korttisi numero säilyy suoraan käytettävissä seuraavaan työvoimahakuun. Ajoittain kannattaa kuitenkin tarkistaa ja päivittää omat tietonsa!

DesuProfiilia tarvitaan myös Desuconin sivuston käyttöön, jotta voisit kommentoida muuten kuin anonyyminä. Tulevaisuudessa tuomme DesuProfiilia myös entistä enemmän mukaan tapahtumiimme, ja lippuratkaisujemme kehittyessä voi olla mahdollista ostaa lippuunsa suoraan vaikkapa viikonlopun ateriat (tai saada eri ohjelmanumeroissa käynneistä achievementtejä :P). Myös muita mahdollisuuksia on melkoisesti.

DesuProfiilia käytetään puoleltamme kuitenkin tiukasti sen rekisteriselosteen sallimissa rajoissa. Emme siis voi luovuttaa tietojasi eteenpäin myyntisalin myyjille (emmekä toki tahdokaan), joten "Get your yaowee!"-maileja ei ole luvassa.

 

Lopuksi vielä lyhyt TL;DR-osio uudistuksesta:

Mihin tarvitsen Desuprofiilia?

Ostaaksesi lippuja Desuconin sivustolta tai ilmoittautuaksesi työvoimaksi, sekä osaan Desuconin sivuston toiminnoista. Tulevaisuudessa myös muuhun. Esimerkiksi ensi kesän Desuconiin ei tiettävästi myydä lippuja muualla kuin sivustomme kaupassa, joten DesuProfiili kannattaa rekisteröidä hyvissä ajoin ennen lipunmyynnin alkua.

Mitä muuta teette tiedoillani?

Emme mitään, mitä järjestelmän rekisteriselosteessa ei erikseen mainita. Voimme esimerkiksi kerätä lipunmyynnin kehityksestä ja ostajien asuinpaikkakunnista tilastoja, mutta näissä tapauksissa tietojasi ei koskaan käsitellä muuten kuin täysin nimettömästi. Kaikkeen muuhun tarvitsemme erikseen lupasi, joten voit nukkua yösi rauhassa.

Pääsenkö eroon Desuprofiilistani liput ostettuani?

Emme toki pakota järjestelmän käyttöön. Mikäli tahdot eroon DesuProfiilistasi, voit ilmoittaa tästä sähköpostitse osoitteeseen rekisteri@desucon.fi, jolloin poistamme tietosi välittömästi ostamasi liput lunastettuasi. Samoin voit edelleen pyytää kaveriasi hankkimaan lippusi, joten jokaisella kävijällämme ei tarvitse DesuProfiilia olla.

Kommentit

Corvus
Tuolla profiilisivulla on mahdollisuus kytkeä profiili Facbookiin, Googleen tai Twitteriin. Mitä hyötyä tästä on? Laittaako Desukauppa automaattisesti Facebook-päivitystä, kun ostaa lippuja?
Corvus
Ai katos, sehän lukikin tuolla.
broci
Mahtavaa, jos desuprofiili voisi kehittyä vuosien myötä interaktiiviseksi kommuuniksi/yhteisöksi, missä ihmiset voivat tutustua toisiinsa ja hankkia lisää con tuttavuuksia.
Subu
Tää on ihan mukava uudistus nyt näin vuosien varrella, voisi joskus taas pyrkiä vänkäriksi sinne : )
Alfawolf
Katselkaahan mikä vaivaa DesuProfiilin facebook/Twitter-lisäyksiä, lipsahti vahingossa toisen perheenjäsenen twitteri tiliksi ja ei anna nyt vaihtaa sitä, herjaa vain englanniksi.

Mutta hieno uudistus ja tuo viikonlopun ruokailujen yms maksaminen tulevaisuudessa profiilin avulla kuulostaa upealta!
Antti "Ana" Myyrä
Hei Alfawolf,

Liitokset voi poistaa Profiili-sivulta, eli kun kirjauduttuasi klikkaat oikeasta yläkulmasta nimeäsi, pääset tuon profiilin sivulle. Mikäli saat tästä virheen, laittaisitko postia minulle, ana@desucon.fi ? Kiitokset!

Corvus: Kuten Facebookiin tunnusta liittäessäsi huomaat, ei DesuProfiililla ole mitään oikeuksia seinälläsi julkaisuun. Ei siis huolta tästä!

Ja kiitoksia kaikille muillekin jo tulleista kommenteista! Kommentoikaa ja kyselkää toki lisääkin! :3
oskari14
Ai tarjolla onkin kommentoitiakin monipuolisemmat palvelut tälle tilille, hyvä tietää =D
Marco
Ihan kiva tällänen uus juttu ;33
SummerBerryZ
Vedetäänpä vielä rautalangasta... Olen laittanut vänkärihakemuksen ennen profiilin luomista. Tämä on kuitenkin vielä tallella?
Antti "Ana" Myyrä
On kyllä! Vänkäriksi hakeneiden hakemukset tullaan yhdistämään jo luotuihin Desuprofiileihin, tai jos tällaista ei ole, profiili luodaan tuossa tilanteessa.
Muuka
Silmäilin ohjelmakarttaa ja mietin, olisiko tulevaisuudessa mahdollisuus hyödyntää profiilia kun suunnittelee, mitä kaikkea haluaa tehdä conin aikaan. Siis tyyliin mahdollisuus kliksutella ja tallentaa ohjelmat "haluan nähdä" ja "ehkä olis kiva nähdä" -kuvakkeilla? Pääsis eroon siitä printscreenien paint-ympyröinnistä ja värikoodaamisesta.
Aarni "AKX" Koskela
Moikka Muuka! Virittelin tuon featuren maanantaina sivustolle, unohtui vain mainita täällä. :D

Nyt siis jos käyt kirjautuneena Ohjelma-sivulla, voit merkata ohjelmien nimien viereen ilmestyvin tähdin haluamasi lempiohjelmat, ja nähdä sekä tulostaa listan niistä Desuprofiilissasi.
iloveberrycake
Tuota... Mietin tässä, että lippujen tilaamisen kannalta täytyykö osoitteet jne kirjoittaa etukäteen profiiliin ennen lippujen tilausta, vai hoituuko se myös lippujen tilauksen yhteydessä? Tulee tässä ihan paniikki kun lippujenmyynnin alkuun on enää niin vähän aikaa ja olen aivan pihalla asiasta...
Aarni "AKX" Koskela
Hei iloveberrycake, ei tarvitse! Eikä Desuprofiiliakaan tarvitse tehdä etukäteen, mutta jos sinulla jo sellainen on, kannattaa kirjautua sillä etukäteen sisään. :)
Anonyymi
Loin tässä pari päivää sitten profiilin ja nyt olen unohtanut salasanan...
Anonyymi
Että mitens vois sen salasanan saada takaisin???
Adron
Nyt muistin. Mutta eikö kannattaisi tehä jokin juttu jos joku sattuu unohtumaan salasanan tai käyttäjä tunnuksen?
Aarni "AKX" Koskela
Hei GrimRose, lisäilin tuon salasananpalautuksen. Hyvä huomio sekin, että moinen puuttui. Kiitos!

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!