Vieraskilpailuja kaksin kappalein!

Kirjoittanut
Kira

Hei, iloinen desuväki!

Kunniavierastiimi on pyrkinyt järjestämään kunniavieraille ja kävijöille interaktiivista ohjelmaa ja kilpailuja aina, kun se on ollut mahdollista. Tänä kesänä järjestämme peräti kaksi erillistä kilpailua, joiden tuomarina toimii kunniavieraamme animaattori-ohjaaja Tomoki Kyooda. Kisojen aiheina onkin teidän kävijöiden luoma animaatio – mutta huikeat piirtämistaidot eivät ole edellytys osallistumiselle!

1. Piirustuskilpailu

Piirrä kuvakäsikirjoitus alla lukevien ohjeiden mukaan. Mikä tahansa piirustustekniikka käy (digitaalinen, käsin tehty, näiden yhdistelmä), mutta tee työsi mustavalkoisena. Piirrä kuvista riittävän suuria, jotta niistä saa hyvin selvää, esimerkiksi yksi A4- tai A5-paperi per kuva.

Lähetä kuvakässärisi digitaalisessa muodossa osoitteeseen kira@desucon.fi ja liitä mukaan osallistujatiedot, joista ohjeistetaan alempana. Laita sähköpostin otsikoksi “Desucon piirustuskilpailu”. Kilpailutyösi on oltava perillä viimeistään 1.6. klo 23:59!

Kyooda-sensei valitsee kilpailutöistä mielestään oivaltavimman ja toimivimman. Voittaja saa työstään Kyoodalta palautetta ja kommentteja sekä ainutlaatuisen, Kyoodan kuvittaman paidan!

Kyooda-sensein antamat ohjeet:

- Tee kuvakäsikirjoitus, jonka pohjana toimii annettu dialogi. Yksityiskohtia saa lisätä/muuttaa.

- Suunnittele hahmot mahdollisimman omaperäisen näköisiksi. Jotain olemassaolevaa voi kuitenkin lainata, jos ei muuta keksi.

- Mieti hahmoille tausta. Kansallisuus, ikä ynnä muu on vapaasti päätettävissäsi. Ilmaise ne kuitenkin vain kuvakäsikirjoituksessa, älä siis muuta dialogia.

- Kuvakäsikirjoitus saa kestää yhden minuutin, ei yhtään enempää. Ei haittaa, vaikka olisi lyhennettykin versio. Leikkausten/kohtausten määrä on vapaa.

- Siinä se. Tehkää kaikki parhaanne!

 

Otsikko: "Puistossa"

Puisto kaupungin keskellä. Ohikulkevien ihmisten toisella puolen on tyttö ja poika istumassa penkillä selkä raitiovaunukiskoja päin.

Tyttö: "...Halusit jutella?"

Alaspäin katsova poika ei vastaa.

Tyttö: "Kutsuitko minut tänne, vaikkei sinulla ole minulle asiaa?"

Poika: "On minulla... asiaa..."

Pitkä tauko.

Tyttö: "...Minä menen nyt."

Poika tekee mielessään päätöksen, katsoo tyttöä.

Poika: "Kuule –"

Lähestyvä raitiovaunu päästää varoitusäänen ja kulkee kaksikon takaa.

Poika: "------------"

Raitiovaunun mentyä tulee taas hiljaista.

Tyttöä tuijottava poika. Pitkä tauko.

Poika: "...Kuulitko, mitä sanoin?"

Tyttö: "..."

Tyttö ei vastaa.

Tyttö sanoo pojalle, jonka hartiat lyyhistyvät.

Tyttö: "Minäkin."

---------------------------------------------------------------

 

 Ohessa esimerkki kuvakäsikirjotuksesta. Kirjoitathan repliikit kuvien viereen kuten mallikuvissa.

2. Selostuskilpailu

Selosta kuva kuvalta 5-10 kuvan pituinen kuvakäsikirjoitus itse valitsemastasi aiheesta. Kerro olennainen, mutta pidä selostukset riittävän tiiviinä. 2-4 virkettä per kuva on hyvä pituus. Numeroi kuvien selitykset huolellisesti, esimerkiksi “Kuva 1”, “Kuva 2” jne. Kirjoita vain omista hahmoistasi, älä esimerkiksi tunnetuista mangahahmoista. Voit myös nimetä käsikirjoituksesi.

Lähetä selostuksesi osoitteeseen kira@desucon.fi ja liitä mukaan osallistujatiedot, joista ohjeistetaan alempana. Laita sähköpostin otsikoksi “Desucon selostuskilpailu”. Selostuskilpailutyön on oltava perillä viimeistään 28.5. klo 23:59, eli muutamaa päivää aikaisemmin kuin kuvakäsikirjoituskisan työt!

Kyooda-sensei valitsee kilpailutöistä mielestään kekseliäimmän ja mielenkiintoisimman ja piirtää kuvakäsikirjoituksen voittajatyön ohjeiden mukaisesti. Voittaja näkee kohtauksensa Kyoodan luonnostelemana sekä saa ainutlaatuisen, Kyoodan kuvittaman paidan!

Osallistujatiedot

Kun lähetät kisatyösi, kirjoita viestiin itsestäsi seuraavat tiedot:

- nimi

- osoite

- puhelinnumero

- paidan koko

- lempiväri

Voit halutessasi osallistua kumpaankin kilpailuun, mutta kuhunkin vain yhdellä työllä! Muista lähettää työsi ajoissa! Kisojen tulokset julkistetaan ja voittajatyöt esitellään Sibeliustalon pääsalissa lauantaina klo 18 alkavassa Kyoodan Anime herää henkiin -ohjelmassa.

Nähdään Desuconissa!

Kommentit

Damatris
Olen vähän hitaalla tuulella, joten pitää kysyä, että onko selostus-kilpailussa tarkoitus piirtää mitään? Eli kirjoitetaanko pelkästään selostukset vai kuvitetaanko ne myös itsekin?

2-4 virkettä kun tuntuisi menevän hirveän helposti pelkästään hahmon kuvailuun.. Sama juttu miljöön kanssa, jos siinä on mitään vähänkään mainittavan arvoista. Tietenkin sen voisi kiertää ilmoittamalla yleisesti kyseessä olevan "poika"/"tyttö"/"joku", mutta siinä tapauksessa tehtävästä putoaa aikalailla pois tuo omien hahmojen käyttö.

Vaihtoehtoja kyllä löytyy kun miettii pelkkää kirjallista ilmaisua, mutta pakko tarkistaa. :)
khibi_myy
Hei, kv-vastaavan apulaisena voin vastata tähän. Selostuskilpailussa ei ole tarkoitus piirtää mitään, vain kirjoittaa - näin ollen yksi kisa painottuu piirtämiseen, toinen tarinan kirjoittamiseen.

Kuvausten pituudeksi suosittelemme 2-4 virkettä siksi, että kisatöiden kääntäminen japaniksi sujuisi rivakasti ja saisimme työt mahdollisimman pian Kyoodan arvioitaviksi. Kääntäminen on työlästä hommaa, etenkin kun tekstejä on monta. Sen vuoksi toivomme tiiviitä kuvauksia.

Hahmojen ulkonäön kuvausta tärkeämpää on se, mitä kuvissa tapahtuu. Voit kuitenkin kuvata hahmojasi lyhyesti, esim. "kiharahiuksinen, hameeseen ja takkiin pukeutunut tyttö" tai "tummatukkainen poika katselee tyttöä silmälasiensa yli".
Damatris
Kiitos vastauksesta!
Anonyymi
"Piirrä kuvista riittävän suuria, jotta niistä saa hyvin selvää, esimerkiksi yksi A4- tai A5-paperi per kuva."

Kuvakäsikirjoituksen esimerkkikuvassa yhdellä paperilla on monta pienempää kuvaa. Tarkoittaako ohjeistus silti kuitenkin sitä, että jokainen yksittäinen kuva tehdään A4-/A5-paperille eikä niin kuin noissa esimerkeissä?
khibi_myy
Voit piirtää myös monta kuvaa samalla paperiarkille - tärkeintä on, että niistä saa hyvin selvän. Jos kuvissa on paljon yksityiskohtia (tai kyseessä on laaja maisema kuten ensimmäisessä esimerkissä), niille kannattaa riittävästi tilaa, vaikka se A5-arkin kokoinen tila. Kuvien koon voit kyllä päättää itse, kunhan ne eivät ole liian pikkuruisia.
Anonyymi
Piirrustus kisasta kysäsisin että pitääkö niiden kahden hahmon, jotka siinä kuvakässärissä on, koko kuvat olla mukana? Siis mistä näkee hahmon vaatteet kunnolla?
khibi_myy
Kokovartalokuvia ei tarvitse olla, mutta niiden tekeminen ei ole myöskään kiellettyä!
Anonyymi
En nyt ehtinyt tuohon selostuskilpailuun osallistua, mutta todella hienoa, että järjestitte myös sellaisen!! Kaikki kun eivät osaa tai halua piirtää, mutta näin muutkin pystyivät osallistumaan :) Lisää tällaista!
Cilla "Kira" Lohi
Hei! Jos sinulla on jokin idea valmiina mielessäsi selostuskilpailua varten niin voit aivan hyvin vielä tämän päivän aikana osallistua - laitoimme alunperin selostuskilpailun deadlinen keskiviikoksi, jotta kääntäjälle jäisi tarpeeksi aikaa kääntää kisatyöt, ja viimeisimpien kääntäminen on yhä työn alla joten vielä ehtii ;)

Kiitos palautteesta, saimme tämänkertaisen vieraan kanssa oivan tilaisuuden järjestää kaksi eri kilpailua, koska vieras on sekä piirtäjä että ohjaaja. Kunniavierastiimin vieraskisavelho Myy (joka on vastaillut tämän blogijutun edellisiin kommentteihin ja antanut lisätietoa kilpailuista) loihtikin kisat juurikin sillä taka-ajatuksella, että toinen sopii piirtäjille, toinen taas kirjoittajille. Mukavaa jos pidit ajatuksesta, viersakisoja pyritään järjestämään mahdollisimman usein!

Kunniavierasvastaava
Cilla "Kira" Lohi

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!