Desuviikko on jo täällä

Kirjoittanut
niidel

Sieltä se taas tulee, Desuviikko nimittäin. Perjantaina räjähtää, kun värikkäät nuoret valtaavat Lahden jälleen kerran. Kulissien takana on toki täysi tohina päällä jo nyt, kun järjestäjät tekevät viime hetken peliliikkeitä ja sopivat järjestelyiden yksityiskohdista niin toisten järjestäjien, sidosryhmien kuin toki Sibeliustalon ihmistenkin kanssa.

Kiva kuva

Voin sanoa, että jos kävijöitä jännittää, niin ihan samalla tavalla jännittää järjestäjiäkin, jos ei enemmänkin! Totuushan on nimittäin se, että kun normikävijää huolestuttaa yleensä se, onko kaveriporukalla kivaa, järjestäjäporukkaa huolettaa, onko kolmella tuhannella ihmisellä kivaa. Ja vaikka tavoite virheettömästi järjestetystä conista saattaakin olla utopistinen, siihen pitää kuitenkin pyrkiä, kuten Desublogissa jo vuonna 2009 mainitsinkin.

Tässä eräänä iltana mietiskelin, että vaikka Desucon ei ole perusteiltaan kovin paljoa muuttunut sitten vuoden 2009, se on kuitenkin jokaisella järjestämiskerralla kehittynyt lähemmäs sitä täydellisen conin utopiaa. Voin kertoa, että ensimmäisen vuoden aikana järjestäjäporukka ramppasi Sibeliustalolla kokoustamassa noin kuukauden välein ja pääjärjestäjä vähän useamminkin. Nyt homma menee niin, että siellä käydään ehkä kaksi kertaa - ensimmäisen kerran puoli vuotta ennen conia käydään sopimassa että "samoilla mennään kuin viimeksi" ja heitetään nimiä papereihin; toinen kerta on sitten finaalitarkistukset kuukautta ennen conia, jolloin sovitaan viimeisistä isoista muutoksista.

Järjestäjän näkökulma coniin on aina erilainen kuin normikävijän. Vaikka kuinka yrittäisi katsella tapahtumaa kävijän näkökulmasta, se ei onnistu, sillä järjestäjä tietää tapahtumasta aina enemmän. Tämän vuoksi pyydämmekin aina tapahtuman jälkeen palautetta, sillä 3000 kävijää huomaa asioita ja erityisesti tapahtuman puutteita paremmin kuin 30 järjestäjää.

Omasta näkökulmastani katsottuna Desuconin järjestelyt sujuvat huomattavasti jouhevammin kuin 5 vuotta sitten ensimmäisen Desuconin aikoihin. Toivottavasti se näkyy myös kävijöille. Uskoisin myös, että useat kävijätkin ovat oppineet coneista jotain: milloin kannattaa käydä syömässä, mitä kannattaa varata mukaan ja milloin cossiasu kannattaa viimeistellä (tietysti päivää ennen conia).

Tsemppiä kaikille tähän viimeiseen rutistukseen. Oli se sitten viimeisten saumojen ompelua cosplayasuun tai ajoaikataulun laatimista logistiikkaa varten, meistä kaikista tulee parempia conittajia.

Perjantaina se alkaa!

Kommentit

Ranskis
Miekat ja musketit pitäis viimeistellä!! Hirvee stressipaniikkiriehaantumis-soppa tässä ehtii syntyy ennen conii aika montaki kertaa!!!
Saejima
Edward: Voin kai nimestä ja aseistuksesta olettaa että AC cosplay tulossa? Hyvä niin koska samasta myös itsellä vaikkakin eri pelistä.


Vielä olisi itsellä mahdollisuus majoittaa yksi henkilö kun on Pe-Su:lle varatussa Omenahotellin huoneessa 3/4 rosteri tällä hetkellä. 40e joutuisin veloittaa ja mieluiten yli 18v. joka olis koko viikonlopun paikalla. Minut tavoittaa emailista: gill.walker86@hotmail.com
Saejima
Update: Paikka on mennyt
Ranskis
Saejima: Kyllä kyllä. Siis veikkaan että olet Ezio, tai Connor!
Marco
Onko desussa matkatavara narikka? yms.

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!