Onko Desucon valmis?

Kirjoittanut
Japsu

Desuconin kaksinkertainen entinen pääjärjestäjä Jussi Kari pohdiskelee blogissaan Desuconia ja Suomen animeskenen tulevaisuutta. Jussi esittää blogissaan kärkevään tyyliinsä radikaalin väitteen, että Desucon olisi "tullut valmiiksi", "Suomen animeskenen evoluution kulminaatiopiste".

Oletko samaa mieltä Jussi Karin kanssa? Onko Desucon nyt conin ideaali, jossa mitään ei kannata enää tehdä toisin? Toivottavasti ei, sillä meille järjestäjille olisi kovin tylsää tehdä sama coni uudestaan ja uudestaan, vuodesta toiseen. Luultavasti se olisi sitä kävijöillekin.

Jos siis jätetään huomiotta ilmeiset määrälliset asiat, joita tarvittaisiin enemmän, lähinnä tila – "Lastu tarvitsee lisää tilaa, meidokahvila tarvitsee lisää tilaa, kongressisiiven käytävä tarvitsisi ainakin 2 metriä lisää leveyttä, luentosalit voisivat olla suurempia, karaokehuoneita enemmän…"mitä haluaisit muuttaa Desuconissa? Mitä tekisit toisella tavalla kuin nykyisin?

Lue Jussin pohdiskeleva blogikirjoitus ja kerro meille oma mielipiteesi esimerkiksi tämän sivun tai Jussin kirjoituksen kommenttiosiossa!

Bubukuuti: Desucon ja Suomen animeskenen tulevaisuus

Jussi Kari ei tällä hetkellä ole Desuconin järjestäjä eikä hänen blogikirjoituksensa edusta Kehittyvien conien Suomi ry:n virallista kantaa.

Kommentit

Masa
Tässä yksi ehdotukseni. Karaoke huone voisi olla 24h auki ja voisi varata illasta aina aamuyöhön aikoja/Huoneen. :-)
En sit tiedä onko tämä järkevä ehdotus. :-/ Lastu otetaan kokonaan pois ja tehtäisiin koko alueelle Maid Caffeen. Tai perjantaina olisi molemmat lastu ja Maid caffee ja lauantaina ottetaisin pois kätöstä lastu ja laajennetaan Maid Caffea sekä sunnuntaina molemmat ovat sit käytössä taas. :-/

Korjatkaa onko tämä lastu jossa saa lounasta/Buffe ruokaa jos on niin minunehdotukseni saataisi toimia.

En keksi mitää muutakaan. :-(
Perho
Koko Lastun muuttaminen meidokahvilaksi lauantaina olisi ongelmallista sekä kävijöille että työvoimalle, joista molemmista (eritoten vänkäreistä) suuri osa syö Lastussa lounasta. Karaokehuonetta taas pyörittää pienehkö porukka, joka tuskin haluaa työskennellä koko conia läpi. Aukioloaikojen pidennystä toki voi pohtia, mikäli saadaan tarpeeksi myös porukkaa karaokea pyörittämään.
Masa
Lastusta tehtäisi Maid caffe ravintola lauantaisin tai koko viikkonloppuksi miksipä ei. :-/
Anonyymi
Minä ainakin haluaisin ihan muutakin kun maid cafe ruokaa conipaikalla saada, niin minä kyllä kannatan Lastun pitämistä. :P
Anonyymi
Toivoisin parempaa lipunmyyntisysteemiä. Kertokaa etukäteen milloin liput myydään ja kertokaa jos niitä myydään jossain muualla ennakkoon. Jos olen ilmoittautunut lattiamajoitukseen, laittakaa minulle viestiä, jos en ole saanut paikkaa sieltä, niin voin alkaa miettimään toista paikkaa.
Santtu "Japsu" Pajukanta
Hei Anonyymi!

Desucon tiedottaa aina lipunmyynnin alkamisajan hyvissä ajoin ennakkoon. Lisäksi Desuconilla ei enää useaan vuoteen ole ollut muita lipunmyyntipaikkoja – ei tapahtumia eikä liikkeitä – kuin Desuconin oma verkkokauppa.

Myös nykyisessä lattiamajoitusjärjestelmässä asian pitäisi olla niin, että kun olet onnistuneesti saanut lähetettyä ja maksettua lattiamajoitusvarauksen ja olet saanut sähköpostiisi vahvistuksen (samana päivänä), sinulla on varmasti paikka lattiamajoituksessa. Mikäli näin ei ole, prosessissa on tapahtunut virhe, joka on ilman muuta korjattava.

Ystävällisin terveisin
Santtu Pajukanta
Desuconin markkinointivastaava
Anonyymi
Kahvilan voisi laajentaa metsähallin puolelle, koska siellä on tilaa mitä kannattaisi käyttää paremmin hyödyksi. Olisi mukavaa pysähtyä kupille kahvia katsellen samalla menoa ja meininkiä. Susilavan voisi siirtää toiselle puolelle hallia tieltä (joku verho ehkä ikkunaan lavan taakse) ja lisää ohjelmaa sekä pientä taustamusiikkia susilavalle pitkin päivää. Yhdistykset portaikkojen luokse riviin missä nyt oli palapeliä ym. Palapelit ja ilmoitustaulut voisi ripotella minne nyt tilaa sattuu jäämään. Bileet takaisin metsähalliin, niin ei tarvitse olla tönittävänä ahtaassa kokoajan, tällöin myös kahvilan laajennososassa voisi istua ja kuunnella musiikkia.

Pohjapiirros: http://pasteboard.co/1f4ohTc1.png

Lautapeliparvelle Go:n lisäksi tavallisia lautapelejä jollain ohjatulla järjestelyllä, että pelaamaan pääsee ilman valmista porukkaakin.

Näillä muutoksilla Desucon olisi mielestäni askeleen lähempänä täydellisyyttä. Vieraaksi vaatimattomasti Miku bändeineen.
Anonyymi
alkuun pahoittelen kirjotuksen puhekielityyliä mut eiköhän kaikki saa selvää tästä lukiolaisen kirjoittamasta kauniista tekstistä x)
mut joo, mun mielestä vois järjestää sellaisen oleskelutilan missä on sohvia ja soi jotain musiikkii hiljaa taustalla, mangaa ja jtn lehtiä siellä ja siel vois vaan olla ja nauttia (jos tilaa on)
ja karaokehuoneen 24h/7 aukioloehdotus kuulosti myös hyvältä.
myös joku pieni kilpailu-homma voisi olla kiva kaikkien con-kävijöiden kesken, tyylillä ''vastaa näihin kinkkisiin kysymyksiin liittyen desun historiaan(idk) ja oikeinvastanneiden kesken arvotaan liput ensidesuun. tai et vois desun puolesta järjestää semmose ylllärihommelin cossaajille et ''paras puku(joka ei oo kilpailuissa tms) nii palkittais, se vois olla hauska kans, tämä toki vähän hankala vois olla ja pähkähulluna ideana vain ~ :D
oon ite ollu ny 5 desussa(mukaanlukien 2ekaa frostia), viimeksi kesällä 2013 ja syy miksen nyt viimevuosina oo ollu nii liian kalliitliput, budjetti ei vaan riittänyt.... lippujen hintoja alemmas ;_; kköyhät opiskelijat ei arvosta. (köh)
-red foxxy kiittää ja kuitttaa ~
Anonyymi
Lyhyesti ja ytimekkääsi Jussi Karin järjestämät Desuconit ovat vain olleet parhaita. Tällä kertaa lähes jokaisesta ohjelmasta paistoi kumma sekoilu, valmistelemattomuus ja kiire. Varsinkin pääsalin puolella. Aikaisemmin ei ole näin amatöörimäisen tuntuista vielä ollut. Mutta muuten kaikin puolin onnistunut coni. Tsemppiä seuraavaan!
Cynderfan35
Vaikea valita mitä muuttaisin koska olen nyt viihtynyt jokaisessa desuconissa ja ekassa frosbite desuconissa. silti haluaisin vähän ehdottaa näin "veteraanina" että Frosbite ikäraja laskettaisiin esim K16 ja poistettaisiin alkoholijuominen myynti koska mielestäni conitapahtuma paikalle (sibeliustalo) sellainen ei oikeen ole sopivaa. Jatkot voidaan järjestää esim baarissa.

mielestäni coni on aina parempi ilman mitään alkoholi myyntiä :)
Anonyymi
- Minusta ravintolan (lastu) laajentaminen metsähallin puolelle voisi onnistua. Sen ns. aidan voisi avata ja järjestää Lastulle muutama lisäpöytä metsähallin nurkkaan (sama kohta jossa Lastulla on aiemmin ollut mm. jäätelöä ja slushia myynnissä). Samalla meidokahvilaa voisi laajentaa parilla pöydällä.
Tämä saa varmasti muutaman "ei se noin toimi" -päänpudistuksen vastaavatiimiltä, mutta heittelin ideoita.

- Karaokevarausvuorot pidemmiksi, ainakin 45 minuuttia. Julkinen karaoke voisi minustakin jatkua läpi yön - lisää vänkäreitä pyörittämään.

- Minusta alkoholijuomien myynti toimi hyvin eikä häiriökäyttäytymistä näkynyt. Perjantain rauhalliset lounge-iltabileet olivat mahtavat, oikein hyvä jutustelutila hyvällä meingillä ilman biletystä ja liian kovalla olevaa musiikkia! Join itse conin aikana jopa yhden (1) alkoholijuoman juurikin desuloungessa. EI kuulostane kovin kamalalta niidenkään mielestä jotka eivät haluaisi alkoholia con-tapahtumiin?

- Lisää desuconin omia drinkkejä, niillä on niin hauskoja nimiä ja mainoskuvia :) (Kuten Eren ja Pingu).

- Minustakin olisi kiva saada lautapeliparvelle lisää ns. tavallisia lautapelejä, joita voisi valvotusti käydä kavereiden kanssa pelailemassa. Vaikka olen Go:ta joskus itsekin pelannut, niin siitä on sen verran aikaa että "isojen poikien pelit" vähän pelottavat. Jotain mahjong-kuvia olen nähnyt desugalleriassa vilahtelevan.
- Lautapelien pyörittäjät voisivat myös kertoa pelipisteistä esim. blogipostauksella. Mitä löytyy? Ketkä saavat pelata? Kuinka kauan? Onko neuvojia/vastapelaajia? Minä en ainakaan tiedä.

- Kesädesu tarjoaa myös paljon kivoja mahdollisuuksia - ulos telttoja ja ulko-ohjelmaa!
- Olisi myös hienoa saada ulos kojutyyppisiä ruokamyyjiä. Nopeat herkut maistuisivat varmasti monille. Mieluiten EI siihen sibeliustalon ja kaupan väliin, vaan etupihan läheisyyteen. Etupihalta saatetaan kävellä ruoan perässä suoraan keskustaan ja koju(t) jää huomaamatta.
Anonyymi
Kommentoin vain siihen kohtaan, josta tiedän: Blogipostaus lautapeleistä voisi olla ihan ok idea, mutta kovin paljoa ei välttämättä olisi lisättävää sivuilta nyt löytyvään infoon. Ohjelma-osion pelit-sivulla ( https://desucon.fi/frostbite2015/pelit/ ) sanotaan seuraavaa:

"... Helsingin yliopistollinen go-seura YliGo on tuonut paikalle go-settejä, ja seuran jäsenet perehdyttävät pelin saloihin lautapelipisteen aukioloaikoina. Tarjolla on myös mahjong-settejä vapaaseen pelailuun sekä tällä kertaa myös mahjong-automaattipöytä! Tervetuloa kokeilemaan, vaikka et olisi aikaisemmin pelejä pelannut. Pelien opettajat ovat paikalla go- ja mahjong-parvella [kellonajat] ... Yöksi pelit kerätään talteen, mutta voivat jatkua myöhäänkin jos vain innokkaita pelaajia riittää."

Tämä on tarkoitus ymmärtää siten, että aukioloaikojen puitteissa gota ja mahjongia erityisesti opetetaan kaikille halukkaille ja että peliseuraakin pitäisi löytyä (vähintään opastajien verran). Tuo infoteksti voisi toki olla yksinkertaisemminkin kirjoitettu...

Itse en erityisemmin muita lautapelejä kaipaa, sillä yläparvella on jo melko paljon tungosta. Vaikka hengailu on yläparvella (ihan syystä) kielletty, niin tila täyttyy yllättävän nopeasti, kun on mahjongin, gon ja kävijöiden itse tuomien pelien pelaajia.

Ystävällisin terveisin,
Yläparven asukki
Anonyymi
Onko tiedossa milloin lippujenmyynti desucon 2015 alkaa?

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!