European Cosplay Gathering -karsinta Desucon Frostbiteen!

Kirjoittanut
Edeae

Bonjour ja sacrebleu helteisestä Pariisista!

Kävijämäärältään Euroopan suurin coni, Japan Expo on jälleen kerännyt kuluvana viikonloppuna tajuttoman määrän ihmisiä nauttimaan ohjelmista, myyntipöytäsaleista ja Euroopan parhaista cosplaykilpailuista. European Cosplay Gathering häikäisi jälleen esityksillään ja mielettömillä puvuillaan, eikä sen sanominen Euroopan parhaaksi cosplaykilpailuksi taida olla pelkästään ranskalaisten omakehua.

 

Ensi vuonna kolmella tai neljällä suomalaisella on mahdollisuus päästä loistamaan Japan Expon lavalle, sillä Suomen ihka ensimmäiset ECG -karsinnat järjestetään Desucon Frostbitessa tammikuussa!

ECG ottaa uusia kisaajamaita mukaan harvakseltaan ja harkiten, joten me Desuconissa olemme todella iloisia ja ylpeitä voidessamme tuoda tämän kisan nyt Suomeen. Sibeliustalon upea lava ja cosplayesityksten tekemiseen erikoistunut tekniikkatiimimme takaavat mielettömän ympäristön karsinnoille, joista kehtaa lähettää suomalaista osaamista maailmalle.

Karsintaan voi osallistua joko yksilösarjaan tai 2-3 hengen ryhmäsarjaan. Lähdemaarajoituksia ei ole, ryhmäkisaajien tulee vain olla kaikkien samasta lähteestä.

Siinä missä toivon tämän kisauutisen aiheuttavan ompelukoneiden surinaa ja uusien ideoiden surraamista, ovat karsintaan tervetulleita myös kaikki vanhat puvut, oli niillä sitten kisattu tai ei. Aikaisemmassa kisassa sijoittuminen tai voittaminen ei myöskään rajoita ECG-karsintaan osallistumista. Saitko kisan jälkeen tuomareilta hyviä korjausehdotuksia? Onko mieleesi jäänyt kaivelemaan vähän erilainen esitysidea? Nyt on oivallinen tilaisuus korjata vanhoja pukuja ja lähteä niillä taas kisalavalle!

Alustavat säännöt on julkaistu ja niihin kannattaa tutustua, vaikka luultavasti sinne vielä pieniä muutoksia ja hiomisia on luvassa.

Isoimpina eroina Suomessa totuttuihin sääntöihin lienee tuo yksilö- ja ryhmäsarjojen esityspituuden ero. Karsinnoissa mennään samalla aikarajoituksella kuin finaalissakin, eli yksilöesitys saa kestää minuutin ja ryhmäesitys kaksi ja puoli minuuttia. Taustavideoiden kohdalla teemme sen sijaan poikkeuksen finaalisäännöistä ja sallimme videot karsinnoissa, vaikka finaalissa on sallittuja vain lyhyet introtyyliset videot. Esitystä ei tietenkään koskaan kannata rakentaa pelkästään taustavideon varaan ja karsintojen tuomaristo varmasti miettii esityksiä katsoessaan myös kisaajien kykyä pärjätä ilman taustavideota finaalilavalla.

Ilmoittautuminen aukeaa myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana syksyllä. Tätä kirjoittaessa ilmoittautumismenetelmästä ei ole vielä täyttä varmuutta. Nopeuskilpailuun perustuva ilmoittautuminen ei tule olemaan, mutta toisaalta portfoliohakuja vaativia cosplaykisoja alkaa Suomessa olla jo sen verran paljon, että en halua säikyttää ketään potentiaalista kisaaja pois liian työlään portfolion takia. Luultavasti lopullinen ilmoittautuminen tulee olemaan jonkinlainen kevyt portfolio, jonka perusteella tehdään esikarsinta mikäli kisaajia tulee ennemmän kuin karsintalavalle mahtuu. Toivottavasti tietysti tulee, sillä tämä on ihan mieletön mahdollisuus päästä hurmaamaan koko Eurooppa!

Mikäli tässä vaiheessa herää jotain kysyttävää tai kommentoitavaa, niin laittakaapa kommenttilaatikko laulamaan tai heittäkää allekirjoittanutta maililla osoitteeseen cosplay@desucon.fi Jos kaipaatte lisää cosplayfiiliksiä, selatkaapa ECG:n videoita youtubesta. Sieltä löytyy esimerkiksi muutamia tämän vuoden karsintaesityksiä ja tietysti edellisten vuosien finaalivideointeja.

 

Superinnoissaan pitkin Pariisia pomppiva

cosplayvastaava Ilona

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!