Villi cosplay-tuomaristo bongattu!

Kirjoittanut
riko
On aika julkistaa kesän cosplay-tuomaristo! Tuomarit ovat multiosaajia monella cosplayn osa-alueella ja tulevat päättämään cosplaykisojen tuloksista tämän kesän Desuconissa sunnuntaina. Muistakaa käydä hakemassa ilmainen cosplaypaikkalippu infosta sunnuntaina klo 9.00 alkaen ja tulla mukaan jännittämään tuloksia!
 

EuroCosplayn tuomaristo

 

 
Jenni "Jesmo" Suominen
 
© Mialiina cosplay photography
 
Harrastuksen aloitusvuosi: 2008
 
 
Meriitit: Osa Suomen WCS-edustustiimistä 2016, lähes valmis taiteiden maisteri, taideteollinen muotoilija, sisältäen mm. vaatesuunnittelun opintoja.
 
 
Erikoistumisala: Propit ja asusteet, valumateriaalit ja muut mm. muovit. Mutta tarkastelen ehdottomasti myös ompelujälkeä ja yleistä taitotasoa. Kiinnitän mieluusti huomiota materiaalien valintaan.
 
 
Suosikkianime tai -peli: Hyvää animea on enemmänkin, mutta mainittakoon esimerkkeinä vanhat klassikot Ghost in the Shell ja Neon Genesis Evangelion. Itse pelaan melko vähän mutta aktiivisimmin jaksan pyörittää Guild Wars 2:sta.
 
 
Terveiset kisaajille: Odotan innolla kisaa ja esityksiä! Eurocosplay on hieno tilaisuus viedä suomalaista cosplay osaamista ja käsityötaitoa ulkomaille.
 

Mira "Tikli" Rauhala

© Emilia "AG" Lahtinen

Harrastuksen aloitusvuosi: 2003


Meriitit: Suomen EuroCosplay -edustaja 2015, cosplaykisaamista enemmän ja vähemmän aktiivisesti vuodesta 2003. Vaatetusompelijan paperit takataskussa 


Erikoistumisala: Kankaat ja yksityiskohdat, erityisesti kirjonta ja helmityöt. Vuosien varrella kokemusta on kertynyt laajalti cosplayn eri osa-alueilta.


Suosikkianime tai -peli: Animeista Utena, Simoun ja Shin Sekai Yori. Peleistä Xenoblade Chronicles, Fatal Frame sekä Silent Hill -pelisarjat.


Terveiset kisaajille: Kisakokemus on hyvin erilainen kotimaan kisoihin verrattuna, ja kisaamaan kannattaa lähteä jo pelkästään upean, kansainvälisen kisailmapiirin vuoksi. Vuonna 2015 kaikki finalistit kannustivat toisiaan ja fiilis oli muutenkin todella yhteisöllinen. Kaiken tämän lisäksi Suomen finalisti pääsee kisaamaan muiden todella taitavien cosplayaajien joukkoon, ja pelkästään toinen toistaan hienompien asujen näkeminen on hyvin inspiroivaa.

 

Aki "Asagi" Rauhala

 © Timo Virtanen

 

Harrastuksen aloitusvuosi: 2005


Meriitit: Suomen EuroCosplay -edustaja 2011, olen vuosien aikana käynyt monissa kisoissa ympäri Suomen coneja. Vaatetusalan artesaani. 


Erikoistumisala: Katson pukuja kokonaisuutena, mutta pidän erityisesti kaikista yksityiskohdista ja kiinnitän huomiota myös materiaalivalintoihin. 


Suosikkianime tai -peli: Le chevalier d'Eon, Tengen Toppa Gurren Lagann, AIR. Peleistä kaikista lähtemättömimmän vaikutuksen on tehnyt Katamari Damacy.


Terveiset kisaajille: Tehkää sitä, mikä tuntuu hyvälle! ECC-finaalit olivat hyvin erilainen kokemus suomalaisiin kisoihin verrattuna ja ehdottomasti kokeilemisen arvoista.

 

 

Hall cosplay-tuomaristo

 

 

 

Hei, olen Linda "Rindalin" Seppälä ja tällä hetkellä minut taidetaan tietää parhaiten suomen coneissa kiertävän Valitsen sinut! -musikaalin puvustuksen ja lavastuksen pääsuunnittelijana ja tiimivastaavana. Olen harrastanut cosplayta vuodesta 2009 asti ja kisannut muutamia kertoja. Koulutukseltani olen vaatetusompelija ja piakoin valmistuva muotisuunnittelija. Cosplay-puvuissa kiinnitän eniten huomiota työnjälkeen, mittasuhteisiin, materiaalivalintoihin, väreihin ja hahmouskollisuuteen. Olen yleensä myös se cossaaja, joka tulee käsi ojossa sormet syyhyten kysymään muilta cossaajilta, että saako tutkia pukua ja proppeja tarkemmin. 
 
Vaikka cosplaykisat ovatkin tänä vuonna sunnuntaina, niin laittakaa parastanne ja nähdään tuomaroinnissa!

 

 

 

 © Neqtar

Mikael "emery-dragonfly" Hynynen

"Keväisen aurinkoinen tervehdys kaikille! Olen Emery ja opiskelen amkissa muotoilijaksi, pääaineena vaatetus ja työharjoittelun suorittanut teatterin puvustuksessa. Cossannut oon kahdeksan vuotta ja vuosien aikana on kerääntynyt noin 40 monenlaista ja eritasoista cossia. Kisaillut olen pari kertaa ja tuomarointikokemusta on tullut viime Desun ja Frostin amv-kisoista.

Nyt astun ensimmäistä kertaa cosplaytuomaroinnin saappaisiin ja odotan sitä innolla! Olen oikea hienojen rakenteiden ja hyvien kangasvalintojen intoilija, joten maltan tuskin odottaa pääseväni tarkastelemaan upeita asuja läheltä."

 

 

 

 © Mikael Peltomaa

Hei kaikille!
Olen Helena "Hellu" Alajärvi, 23v ja harrastanut cosplayta melkein 9 vuotta. Tuona aikana olen rakennellut monia erilaisia cosseja laidasta laitaan ja niistä jokainen on tehty jostakin itselle rakkaasta hahmosta. Kisakokemusta on kertynyt useissa tapahtumissa ja tänä vuonna olen osana Suomen joukkuetta  NCC- finaaleissa sekä edustamassa Cosplay World Masters -kilpailussa. Puvuissa tykkään keskittyä eritoten kokonaisuuten ja toimivuuteen unohtamatta kuitenkaan pienempiä yksityiskohtia.
 
Lähtekää rohkeasti mukaan kisaamaan. Odotan innolla minkälaisia luomuksia tuomariston eteen tupsahtaakaan! ^^
 
 
 
 
 
 
Vilma "betamin" Väisänen
 
Olen harrastanut cosplayta enemmän tai vähemmän aktiivisesti vuodesta 2011. Tällä hetkellä opiskelen kolmatta vuotta pukusuunnittelua Aalto-yliopistossa, Helsingissä. Minua kiinnostaa cosplayssa erityisesti hahmoihin eläytyminen ja fiktion siirtäminen todellisuuteen materiaalivalintoja, maskia ja mahdollista patinaa myöten. Cosplayn ohella sydäntä lämmittävät tee, piirretyt sekä oma kissa.

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!