Kiitos Desuconista, nähdään ensi kerralla!

Kirjoittanut
Isperia

Desucon on jo kolmatta viikkoa ohi, mutta väliin ehti juhannus ja yksi henkilökohtaisella tasolla nyrjäytetty nilkka, jotka painoivat tätä postausta kalenterissa hieman aiottua kauemmas. Sori siitä. Nyt kun vanhentuneet meemivitsitkin on hoidettu alta, mennääs asiaan.

Kiitos kaikille Desuconista 2016! 

Tapahtuma oli mainio. Desusää loisti poissaolollaan, ja välillä hieman harmillinen savukonekin palveli tarkoitustaan iltabileissä ja epähuomiossa maisemoinnissa myös aiemmin.

© 2016 Tapio Matikainen

Mitä Desuconista sitten jäi käteen? Ensimmäinen ikärajallinen kesätapahtuma herätti jonkin verran pohdintaa ja arveluita ennakkoon, mutta ainakin omasta mielestäni tapahtuma oli onnistunut. Ei täydellinen parannettavaa löytyy vieläkin kuten aina, mutta onnistunut. Kunniavieraita oli tällä kertaa vain yksi, mutta Masunari otti tässä takaisin kaksin verroin hyppäämällä mukaan conin hyörinään aina iltabileisiin asti. Kaupungissa oli myös melkoinen määrä muutakin hyörinää samaan aikaan kanssamme, joka aiheutti majoitusten suhteen ennennäkemättömän pulan. Tälle emme harmillisesti voineet juurikaan toivottavasti tulevaisuudessa Lahteen ei halua kanssamme myös neljä muuta tapahtumaa.

Saamme tapahtumistamme aina palautetta niin kävijöiltä, sidosryhmiltä, vierailta kuin työvoimaltakin. Palaute erityisesti kävijöiltä on meille ensiarvoisen tärkeää, jotta voimme kehittyä tapahtumana entistä paremmaksi. Haluankin nostaa viisi asiaa saamastamme palautteesta tässä suurennuslasin alle ensi vuotta ajatellen. Jos muuten kysely on vielä täyttämättä ja haluaisit antaa palautetta, voit käydä tekemässä sen täällä.

Palautteesta poimittua

1. Taidekujan siirto myyntipöytäsaliin

Taidekujan siirtyminen myyntipöytäsaliin aiheutti kommentteja sekä ennakkoon että jälkikäteen puolesta ja vastaan. Taidekujan tilalle tullut Skybar ei ollut myöskään täysin ongelmaton muun muassa parven painorajojen vuoksi. Kaikkiaan vaikuttaisi, että suuri osa sekä taidekujan taiteilijoista että kävijöistä on kuitenkin ollut siirtoon tyytyväisiä. Muutamia korjauksia ensi vuodelle esimerkiksi selkeämmän tiedotuksen ja rajauksen suhteen siitä, missä taidekujapöydät tarkkalleen olivat, on jo mietitty. Ei ole vielä varmaa jääkö taidekuja pysyvästi myyntipöytäsaliin, mutta kokeilu vaikuttaa onnistuneen.

2. Hiekkakentän parkkipaikka

Saimme tänä kesänä ennennäkemättömän paljon palautetta niin sanotusta hiekkakentän parkkipaikasta joka sijaitsee Sibeliustaloa vastapäätä Ankkurikadun toisella puolella, ja syystä. Selvästikin täysi-ikäiset kävijät saapuvat useammin paikalle omalla nelipyöräisellä, ja parkkipaikka oli muutamaan kertaan viikonloppuna täysin umpeen ajettu. Selvitämme maalauksen, kalkkiviivojen ja liikenteenohjauksen mahdollisuuksia seuraavassa tapahtumassa, sillä ainakin ruuhkahuippujen aikaan kentällä selvästikin olisi käyttöä liikennetekniselle kurinpidolle.

3. Pääsalin aikataulut

Pääsalin ohjelmien aikataulut kirvoittivat harvinaisen paljon kommentteja tässä tapahtumassa. Tämä ei tullut täysin yllätyksenä, sillä siirtyihän cosplaykilpailu sunnuntaille sekä AMV-kilpailu perjantaille. Tämäkin kokeilu vaikuttaisi onnistuneen kelvollisesti: palautetta on tullut molempiin suuntiin, mutta sali oli kaikkina päivinä ohjelmien aikaan täynnä. Täysin ilman ryppyjä tämä kokeilu ei kuitenkaan sujunut, sillä negatiivistakin palautetta on tullut.

Pääsalin aikataulu on aina hyvin riippuvainen kunniavieraiden mahdollisista aikataulurajoitteista, ja salissa sattuu ja tapahtuu myös silloin kun ovet ovat kiinni muun muassa harjoitusten muodossa. Pääsalin aikataulu ei ole koskaan kiveen hakattu minkään tapahtuman osalta, vaan on hyvin mahdollista että tulevaisuudessa pääsalin ohjelmat järjestyvät jälleen uudestaan.

4. Alkoholin kohtuukäyttö

Tämä kohta on lähinnä kiitosta teille. Aiemmissa ikärajallisissa tapahtumissamme olemme törmänneet jonkin verran alkoholin väärin- ja liikakäytön mukanaan tuomiin ongelmiin, mutta tällä kertaa näitä oli havaittavissa selvästi vähemmän. Aivan täysin emme vieläkään känniörvellyksistä ja neronleimauksista sekä muusta häiritsevästä käyttäytymisestä päässeet eroon, mutta toivottavasti suunta myös jatkuu positiivisena. Palautteesta on noussut kuitenkin myös muutama negatiivinen seikka alkoholiin liittyen, joihin tulemme puuttumaan tulevaisuudessa.

Toiveena on tietenkin, että tämän suhteen ei tarvitsisi isoveljeillä, vaan jokainen osaisi olla siististi ihan itsekseenkin.

5. Ohjelman kommentointi, palaute, ja uudet ideat

Saamme (sekä tapahtumana että myös suoraan ohjelmanpitäjille) ohjelmista palautetta jo tapahtuman aikana ja palautekyselyssä. Toivomme kommentteja, palautetta ja uusia ideoita ohjelmasta kuitenkin myös jatkossa, mielellään monilukuisena ja täynnä visiota. Pyrimme kehittämään ohjelmaamme jatkuvasti (vähintään uusien ohjelmanpitäjien muodossa), mutta nämä ajatukset eivät synny tyhjästä. Emme aio vaihtaa tapahtumamme fokusta pois animesta ja mangasta, mutta aihepiirin sisällä uudet ideat ovat aina tervetulleita. Mitä lähempänä konkretiaa saamamme palaute ja ideat ovat, sitä helpompi niitä on tietenkin mahdollisesti kokeilla käytännössä. Esimerkiksi osallistavaa ohjelmaa toivottiin meiltä tälläkin kertaa lisää, ja katsomme mitä keksimme ensi vuodeksi tälle saraa.

Uudet ideat ja palaute ovat aina tervetulleita, sillä tuskin keksimme pyörää uudestaan keskenämme.

Mitä tulevaisuudessa?

Tämä Desuvuosi on lopuillaan, mutta seuraava pyörähtää saman tien uudella voimalla käyntiin. Yhdistys vuosikokoustaa kesällä, jonka jälkeen tarjolla on seuraavaa.

DesuTalks 2016 1.10.2016 Kulttuuriareena Glorialla.

Desucon Frostbite 2017 27.-29.1.2017 Sibeliustalolla.

Desucon 2017 16.-18.6.2017 Sibeliustalolla.

Toivottavasti tapaamme juuri sinun kanssasi ainakin joissain myös ensi kauden tapahtumista! Nyt kun suunnittelu on vielä kesken on myös mainio aika kertoa, mitä sinä haluaisit nähdä ensi vuoden Desuconeissa.

 

Vielä kerran kiitoksia tästä vuodesta, nähdään taas!

Teppo 'Isperia' Suominen

Pääjärjestäjä, Desucon 2015-2016

Kommentit

Anonyymi
Ensi desussa ei ole tuota "hiekkaparkkia", se on rakennustyömaa.
Antti "Ana" Myyrä
Hei!

Tiedätkö asiasta tarkemmin? Ainakin kyltti rakentamisesta on ollut paikoillaan viimeiset 5 vuotta ja mielenkiinnolla odottelemme seuraako kyltistä varsinaisesti rakennuksiakin. Tontille oli tulossa ainakin hotelli ja olisi loistavaa jos se suunnitelma joskus tapahtuisikin.
Anonyymi
Saisiko kommenttia myös joidenkin järjestysvalvojien epäammattimaiseen käytökseen?
Teppo "Isperia" Suominen
Hei,

emme ensisijaisesti lainkaan käsittele työvoimaan liittyviä palautteita tai tapauksia julkisesti, ellei tapaus erikseen sitä vaadi. Käymme toki kaiken samaamme palautteen työvoiman ja erityisesti järjestyksenvalvojien toiminnasta erityisen tarkasti läpi. Edellisessä tapahtumassa yksi tapaus aiheutti välittömiä toimenpiteitä, ja tilanne on myös myöhemmin käyty asianosaisten kanssa läpi.

Terveisin,
Teppo 'Isperia' Suominen
Pääjärjestäjä, Desucon
Anonyymi
Milloin liput tulevat myyntiin (~ Frostbiteen?)
Anonyymi
Kiinnostaa myös :)
Anonyymi
Ens kesän Desun kunniavieras ehdotuksia: Koyasu Takehito, Ono Daisuke, Sugita Tomokazu, Kamiya Hiroshi, Hirakawa Daisuke jaaaaaa Nano. Tossa olis muutama :DD Näistä joku ois mahti päästä näkemään/kuulemaan!
Anonyymi
Oliko se nyt sillein että kesän desucon on ikärajallinen? :)
Santtu "Japsu" Pajukanta
Kyllä vain. Kesän Desuconin, kuten myös talven Desucon Frostbiten, ikäraja on K-18. DesuTalks on jatkossakin ikärajaton.

Ystävällisin terveisin
Santtu "Japsu" Pajukanta
Desuconin tiedottaja

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!