Luukku 2 - Pelisali frostissa

Kirjoittanut
Elmore

Pelisali on desuconin vaihtumattoman ohjelman vakiokalustoa.
Tänäkin talvena valtakunnan paatuneimmista konsoli- ja tietokonepeliharrastajista koostuva pelisalitiimimme virittää kongressisiiven huoneeseensa paitsi uusimmat ja tunnetuimmat Sonyn ja kumppaneiden levynpyörittimet, myös vanhoja huonommin tunnettuja ja jo täysin harrastajakunnan ulkopuolella unohdettuja retrovermeitä. 

Tässä muutamia:

Table Top Game & Watch

Nintendo valmisti 80- ja 90-luvuilla pienikokoisia Game&Watch konsolejaan yhden pelin tuotteina. Näistä Table Top -malli on erityisen vänkä esimerkki. Samaan reppuun mahtuvaan pakettiin on ahdettu kontrollit, pelin elektroniikka, pieni näyttö ja mukaan ladattu yleensä joku jo muulla alustalla suosittu Nintendon klassikkotekele. Kuvan vehkeet ovat peräisin vuodelta -83, ja edustivat ehdotonta mobiilipelaamisen kärkeä. Juuri näitä yksilöitä voi Frostissa tulla fiilistelemään vaikka Niidelin ohjelmaan jonottaessaan.Vectrex. Tämä nörttimielesä äärimmäisen kiintoisa värkki radiohiiliajoittuu vuoteen -82. Kyseessä on tähän päivään asti ainoa rasteripiirron sijaan täysin vektrografiikkaa piirtävään näyttötekniikkaan perustuva konsoli. Varsinkin erilaiseen avaruuslentelyyn ja laserhippaan sopivassa tekniikassa on aivan omaa fiilistä ja värinäänsä vaikka polygonien määrä ja silmäkarkki eivät ihan Mass Effectille pärjääkään. Tätäkin nimenomaista laitetta voi tulla frostissa testaamaan, ja allekirjoittanut voi lämpimästi omasta kokemuksestaan suositella.

 

 

Virtual Boy

Virtual Boy. Nyt ollaan jännän äärellä. Kyseessä on 90-luvulla japanissa niin ikään Nintendon kehittämä VR-lasien henkinen esi-isä. 90-luvun pienikokoisena, paristokäyttöisenä tuotoksena tämä konsoli ei mihinkään 3D-taidonnäytteisiin pysty, mutta tuo pelikokemukseen hurjan immersion ja kaksivärisen punasävyisen näyttönsä avulla aika apokalyptisen tunnelman. 
Syystä tai toisesta tämä paristoja ahmiva konsolien musta lammas ei koskaan niittänyt suurta suosiota, eikä sitä koskaan edes julkaistu Euroopassa. Suomeen ehjänä säilyineitä kappaleita on eksynyt vain muutamia, mutta kuten alussa totesimme, pelisalijärjestäjämme kuuluvat juuri siihen konsoliharrastajien kovaan ytimeen, joiden hyllyjä nämä kuukivet koristavat. Näin ollen siis frostbiten kävijät voivat tulla vetistämään silmiään tämän erikoislaatuisen värkin parissa.

 

 

Omalta osaltaan pelisali ja sidosryhmät toivottaa hyvää Joulua ja uutta vuotta ja toivottaa kävijät jälleen tervetulleeksi hassaamaan coniyönsä unen sijaan pelaamiseen!


-Markus Hiltunen, Sidosryhmävastaava, Desucon.

 

 

 

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!