Kysy kesän kunniavierailta - ja mikä ihmeen erhu?

Kirjoittanut
Tulitomaatti

Kesän Desuconiin on enää alle kuukausi, joten tässä vaiheessa on hyvä muistuttaa, että tänä kesänä on luvassa kolme kunniavierasohjelmaa nimikirjoitustilaisuuksien lisäksi. Perinteistä puheohjelmaa on tarjolla Puusepässä. Lauantaina 13:00 tutustutaan Terashiman ja Nozawan musiikkiuriin, ja sunnuntaina 12:00 Shuuhei Yabuta kertoo työstään animeohjauksen parissa. Puheohjelman lisäksi tarjolla on myös flyygelillä säestetty Nozawan erhukonsertti, jossa pääsemme kuulemaan animekappaleita lauantai-iltana 19:00. 

Onko sinulla jotain, mitä olet aina halunnut tietää kunniavieraistamme? Voit lähettää kysymysehdotuksesi kunniavieraille tällä lomakkeella 26.5.2019 mennessä, ja Desuconin kunniavierastiimi valikoi parhaat mukaan puheohjelmiin. 

Konserttiin liittyen ensimmäisenä kysymyksenä on noussut esiin erhu - mikä tämä mystinen soitin on? Suomeksi soitinta voinee lyhyesti kuvailla kutsumalla sitä kiinalaiseksi viuluksi. Kyseessä on muinainen kaksikielinen puinen soitin, jossa pystysuora kaula kiinnittyy kulmikkaaseen kaikukoppaan. Länsimaisiin jousisoittimiin eroten erhun jousi kiinnitetään kielten väliin. Jos soitin kiinnostaa jo etukäteen, erhun ääntä voi kokeilla kuunnella Nozawan soittamana tästä, tai vaikka katsoa lyhyen esittelyn erhusta alta. 

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!