DesuWeenin ohjelma on nyt julki!

Kirjoittanut
Desu-kun

Perjantai 30.10.

DesuWeen-kaappicosplaykilpailu

18:00 alkaen

Kaappicosplaykilpailu on leikkimielinen mittelö, joka haastaa cosplayharrastajien luovuuden, kekseliäisyyden ja kyvyn käyttää kuumaliimapistoolia paineen alla. Kisaajat rakentavat cosplay-asunsa jo omistamistaan tai muuten kotoa löydettävistä tavaroista ja tarvikkeista nopealla aikataululla.

Kisaajat voivat valita hahmonsa Halloween-teemaisesta listasta, joka julkaistaan perjantaina 30.10. kello 18:00. Huom! Voit osallistua kisaan millä tahansa listasta löytyvän hahmon versiolla! Olipa hahmosta sitten versio taikatyttöpuvussa, koulupuvussa tai pakollisen Halloween-jakson kurpitsapäänä, kaikki versiot kelpaavat kisaan! Aikaa puvun rakentamiseen ja sen esittelyyn sosiaalisessa mediassa on 30 tuntia ja kisa päättyy lauantaina 23:59. Osallistuminen kilpailuun tapahtuu jakamalla valmis tuotos yhdessä referenssikuvan kanssa Twitterissä tai Instagramissa käyttämällä #desuweencosplay hashtagia. Voit myös kuvauksessa kertoa kekseliäimmästä käyttämästäsi materiaalista/vaatekappaleesta. Varmistathan, että tilisi on julkinen mikäli osallistut Twitterin tai Instagramin kautta. 

Tuomarit valitsevat voittajan (tai kenties, voittajat) sunnuntaina 1.11.2020. Voittajiin otetaan yhteys - ajoissa.

"Upseeri & Herrasmies Yell at Birds" 

18:00-20:00 (Youtube)

"Huhujen mukaan animeharrastajilla on haasteita löytää itselleen parisuhdekumppania. Onneksi tähän on apu: nk. deittipelit opettavat ujoimmallekin hikkylle, miten kumppani löytyy! Tule katsomaan, kuinka skenen kuumimmat uroot [citation needed] pariutuvat kuin pulut konsanaan Hatoful Boyfriend -pelissä."

Ohjelma lähetetään (valitettavasti) livenä Desuconin Youtube-kanavalta.

 

Epävirallisista DesuWeen-etkoista voit nauttia myös Instagramin puolella perjantaina kello 20:00 alkaen, kun Desuconin butlerit uhmaavat kohtaloa ja käyvät pahimpien - vai parhaimpien? - Halloween-herkkujen kimppuun. Ohjelmaa voit seurata Jerrybutlr käyttäjän Instagram Live -striimissä. 

Lauantai 31.10.

"Ohjelmaa historian varrelta" (Alkaen 10:30)

Aika pölyttää hämähäkinseitit ja palata ajassa taaksepäin Desuconin ei-niin-kaukaiseen lähihistoriaan. Keräsimme kattauksen ohjelmaa Desuhistorian varrelta lievittämään coni-ikävää tai mahdollisesti pahentamaan sitä. Varoitus: osa videoista saattaa synnyttää vahvaa kaipuuta Sibeliustalon synkkiin nurkkiin.

Ohjelma alkaa kello 10:30 ja lähetetään livenä Desuconin Youtube-kanavalla. Ohjelmien välissä on noin viiden minuutin tauko. Ohjelma-ajat ovat suuntaa-antavia. Youtuben chatti on avoinna läpi striimin!

Merimieskauluksia, kumipukuja ja hassuja hattuja (Desucon Frostbite 2013)

Valtteri "Tounis" Strömsholm ja Matias "madu" Tukiainen

10:30 - 11:50

Animelle ikonisia seilorikoulupukuja on nähty vähintään tuhannessa eri sarjassa. Hahmosuunnittelijat ovatkin pulassa sen tuhannen ja yhdennen sarjan kanssa: kuinka erottua niistä kaikista aiemmista? Luennolla käydään läpi kaikki koulupuvuista mechapilottiasuihin ja pohditaan, miksi tietynlaiset designit toimivat ja toiset taas eivät. Valtteri "Tounis" Strömsholm ja Matias "madu" Tukiainen

Luin Sata Ranobea Vuodessa ja En Päätynyt Toiseen Maailmaan (DesucOnline 2020)

Daiz

11:55 - 12:55

Kuten paraskin ranobenimi, otsikko kertoo jo olennaisen ohjelman sisällöstä - viime vuoden aikana tuli tutustuttua light novelien, eli tuttavallisesti ranobejen, ihmeellisen maailmaan oikein urakalla, ja tässä ohjelmassa pääsee sitten kuulemaan mitä tästä jäi käteen. Mitä on tämä kaikki proosa, joista iso osa nykypäivän animesta on lähtöisin? Jos kirjojen lukeminen on ollut sinulle juttu jossain vaiheessa elämää tai juuri tälläkin hetkellä, hyppää rohkeasti mukaan sillä tänä päivänä japaniviihteen ihmeellistä maailmaa on helpompi kuluttaa kirjamuodossa kuin koskaan aiemmin!

Kuulostaa pahalta! – animeroistojen äänet (Desucon 2018)

Myy Lohi, Nita Lohi, Cilla "Kira" Lohi

13:00 - 14:00

Ihanien animepoikien ja idolityttöjen ääninäyttelijät nauttivat suurta suosiota, mutta missä he olisivat ilman armoitettuja pahisnäyttelijöitä? Ohjelmassa käydään läpi animen roistoja ja heidän ääniään kautta aikojen. Pohditaan, millaisia konnia animessa ja kuunnelmissa esiintyy, millaiset näyttelijät heitä (tavallisimmin) esittävät ja ketkä erottuvat joukosta erikoisina valintoina. Paljastamme ihmiset pahisäänten takana – sekä sen, ketkä heistä ovat todellisuudessa mitä herttaisimpia setiä.

Turpaan vaan ja onnea - väkivalta animessa (Desucon 2019)

Jussi "niidel" Kari

14:05 - 15:15

Kuten kaikki tietävät, anime on vain ja ainoastaan väkivaltaa ja seksiä - ja tällä luennolla ei puhuta seksistä, paitsi jos siihen liittyy väkivalta. Miten väkivalta on kuvattu animessa? Miksi animessa on väkivaltaa? Miksi väkivaltainen anime kiinnostaa - vai kiinnostaako? Vastakkain kolisevia miekkoja, räjähtäviä päitä ja tietysti Goblin Slayer -gate. Ne ovat täällä kaikki.

Ruutujen takaa - silmälasiestetiikka animessa (Desucon Frostbite 2018)

Myy Lohi

15:20 - 16:20

Todellisuudessa jopa puolet maailman väestöstä käyttää silmälaseja - animessa aniharva. Lasit ovat animehahmon suunnittelussa tietoinen estettinen valinta. Millaisia merkityksiä kakkuloihin animessa liittyy? Millaisilla hahmoilla tavallisimmin on rillit, miten ne vaikuttavat henkilöhahmon statukseen ja katsojasuhteeseen? Luennolla tarkastellaan silmälaseja motiiveina animessa ja mangassa yllättävistä ratkaisuista aina konventioista kuluneimpiin.

Kuinka olla hyvä husbando (Desucon Frostbite 2018)

Heidi "Miuku" Uusitie

16:25 - 17:30

Oletko husbandomateriaalia? Haluaisitko olla? Tervetuloa luennolle kuulemaan (ja oppimaan) husbandona olemisen salat! Olit sitten aikeissa hurmata sen tietyn tai muuten vaan utelias selvittämään miten tulla hyväksi husbandoksi, tämä on luentosi. Kuten viime vuoden waifuluennolle, tännekin kannattaa saapua pilke silmäkulmassa.

Junji Ito ja kauhun luonti taiteen keinoin (Desucon 2018)

Meri "akadora" Rajamäki & Paula Rajamäki

17:35 - 18:35

Junji Ito on jo pitkään tunnettu mangateostensa hiuksianostattavan karmeasta taiteesta sekä ahdistavasta tunnelmasta, ja tänä vuonna esitettiin myös muutamiin hänen tarinoihinsa pohjautuva anime. Luennolla keskitymme pääosassa Iton mangataiteeseen sekä analysoimme sen elementtejä. Onko abstrakti vai konkreettinen kauhu lopulta pelottavampaa? Mitkä elementit taiteessa saavat lukijan ahdistumaan? Sivuamme myös tämän vuoden animeadaptaatiota sekä sitä, miten se vertautuu alkuteoksiinsa. Luento sisältää spoilereita.

Animenoita – arkkityyppi vai sillisalaatti? (Desucon 2017)

Sini "Panswag" Esitalo ja Mira "Pahatäti" Neuvonen

18:40 - 19:55

Noidat ja noituus ovat yleismaailmallisia fantasian teemoja, mutta kuinka yleismaailmallisia ovat animen noidat? Tällä luennolla perehdytään siihen, mistä animen noidat on tehty, oli kyse sitten Japanin omista noituuden arkkityypeistä tai hieman sekalaisempien vaikutusten keitoksista.

 

Halloween MadHouse-bilestream (20:00)

Neonya!!Partyn kanssa yhteistyössä toteutettu iltabilestriimi tekee paluun DesuWeenissä! Bileet alkaa lauantaina kello 20:00 Neonya!!Partyn Twitch-kanavalla osoitteessa twitch.tv/neonyaparty. Iltaa tähdittää DJ:t Movestache, SadeN, NEKA, BLNQ, Yukata ja Hexexen! 


Koostimme viime vuonna Halloweenin aikaan animesarjasuosituksia synkkään syksyyn. Mikäli ohjelma yksin ei riitä, sarjasuositukset löydät tästä.

 

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!