Kiitos DesuWeenista! Desucon palaa Sibeliustalolle kesäkuussa 2022!

Kirjoittanut
Desu-kun

Loitsut on loitsittu, padat puhdistettu ja mustat kissat kadonneet ja tämän myötä DesuWeen on tullut päätökseensä ja DesuCord on suljettu. Kiitos kaikille osallistujille! 

Viikonlopun loitsinnat ovat kuitenkin tuottaneet tulosta, nimittäin Desucon palaa Sibeliustalolle kesäkuussa 2022!

Tapahtuman ohjelmahaku on nyt auki ja ohjelmakartta julkaistaan maaliskuussa 2022. Lisätietoja kesän tapahtuman cosplaykilpailusta julkaistaan marraskuun lopulla.

Keväällä 2022 on luvassa lisää Desuaiheisia asioita, joten seuraathan tapahtuman sosiaalista mediaa Twitterissä, Facebookissa tai Instagramissa.

Siihen asti...

N̵̦̓̄̈́̒͜͜͝͠ǎ̶̜̹̫͓̦̗̋ṳ̵͇̠̥̠̭̮͋̂̃̔͐͌t̶̨͕̤̒į̸̣̫͖̜̣̓̑̑͝ń̵͓̀̈́̂̅͠ṋ̴͇̞̹̻̥̄̌̀͋̌̈́ö̶̘́l̴̼̹͇̗̤̤̗̎́́͐l̴̮̪͎̺̾͛͠i̵̟̱͐͛͊͐̂͝s̷̹͖͇̮̘͉͐͘ͅt̷̡̧̛̻͇̖́å̷̺͑̆͌ ̶̠̗͉̮̋͜s̵̪͙̀̋̅͒ẙ̷̥̓͌͆̽͗͝k̸̡̖̫̞̗͗͝s̴̠̲̦̥͎̟̿͜ỷ̴̢̄ä̸͔̗̲̮͔͚͍̈̈.̸̘́̓͗́̐

Kommentit

Anonyymi
Onkohan tämä fiksua järjestää, kun koronatartunat ovat nousussa ja tilanne voi olla samanlainen kesäkuussa? Itse en uskaltaisi vielä tässä vaiheessa riskeerata ihmisten terveyksiä.
Antti "Ana" Myyrä
Hei! Kuten koronapandemia on tähän asti opettanut, on aika vaarallista tehdä oletuksia liian kauas tulevaisuuteen. Esimerkiksi vielä syyskuussa tilanne vaikutti siltä että voisimme hyvin järjestää Frostinkin, mutta päädyimme onneksi varovaisuuteen asian kanssa. Frostiin nähden meillä on 2 uutta syytä uskoa että kesäkuun Desucon on mahdollista järjestää turvallisesti.

Ensimmäinen syy on käyttöön saatu koronapassi. Frostia peruessamme ei sen saaminen ollut lainkaan varmaa, mutta kun se on nyt tarjolla, se tulee olemaan käytössä myös kesän Desuconissa mikäli lainsäädäntö tämän vain mahdollistaa (passin käyttö ilman voimassaolevia rajoituksia on vielä hiukan auki).

Toinen syy on koronan ja flunssien yleisempi kausivaihtelu. Frostbite on perinteisesti sijoittunut parhaaseen coniruttoaikaan kun ties minkälaista nuhaa on liikenteessä, kun taas kesän Desuconin aikaan on tautimarkkinoilla huomattavasti hiljaisempaa. Kahtena edellisenä kesäkuuna koronatilanne on ollut melkoisen hyvin hallinnassa, ja samanlaisessa tilanteessa olisi rokotteiden myötä mahdollista järjestää kesäinen coni Lahdessa.

Näiden pohjalta olemme uskaltaneet lähteä järjestämään Desuconia. Seuraamme kuitenkin aktiivisesti tautitilannetta ja tulemme tekemään tarvittavat toimet turvallisen conin takaamiseksi yhdessä viranomaisten kanssa. Valitettavasti meillä on siis mahdollisuus myös perua tapahtuma jos koronaa ei kevään aikana saada aisoihin. Tällaisessa tapauksessa palautamme luonnollisesti myös rahat lipuista, joten oman conilippunsa voi ostaa huoletta!
Anonyymi
Koronapassi ei valittetavasti torju koronaa. En vastuta sitä, mutta kuten olaan nähty jotkut toisen ja jopa kolmanen rokote annoksen saaneet ovat altistuneet koronaan. Vaikka monien oireet ovat silloin oleet lievempiä, niin se on silti levinnyt.

Minua itseäni kyllä jäisi mieleen vainoamaan, jos olen tartuttanut koronan ihmisille ja se veisi heiltä hengen. Vaikka suurin osa kävijöistänne noudattaisi korona sääntöjä tarkaan, osa heistä voi silti saada sen, jolloinka he voivat tartutaa sitä conin jälkeen riskiryhmäläsille. Minusta ihmisten terveys on edelleen tärkeämpää kuin conit.
Anonyymi
Siis ihan oikeastiko oot sitä mieltä että vastuu on coneilla eikä ihmisillä itsellään? Lopetetaan kaikki, tavan coniflunssakin voi tappaa.

Kiitos, Päivi.
Anonyymi
En tiedä sinusta, mutta minä en todelakaan kestä ajatusta, että tartutan koronan vanhempiini jotka ovat riskiryhmässä ja joka johtaisi heidän kuolemaan. Kyllä, he ovat saanet rokote annokset, mutta en kestä ajatusta vaan.
Teppo "Isperia" Suominen
Hei!

Ymmärrämme, että kaikki eivät omansa tai läheistensä tilanteen vuoksi voi tai uskalla tulla tapahtumaan. Tämä on valitettavaa, mutta haluamme silti järjestää tapahtuman kesällä, mikäli se on senhetkisessä tilanteessa mahdollista.

Kuten Antti jo yllä sanoikin, teemme kaikkemme että tapahtuma olisi mahdollisimman turvallinen, mutta jokaisen täytyy toki päättää oman tilanteensa perusteella, onko tapahtumaan osallistuminen turvallista ja järkevää.

Ystävällisin terveisin,
Teppo 'Isperia' Suominen
Ohjelmavastaava, Desucon
Anonyymi
Juu, korona on ikävä juttu, mutta niin on myöskin lisääntynyt yksinäisyys, pahoinvointi, nuorisoväkivalta ja muu oireilu joka liittyy vahvasti näihin sulkutoimiin. Joskus on tarjolla vain huonoja ja todella huonoja vaihtoehtoja ja sulkutoimien seuraukset olemme jo nähneet.
Anonyymi
Yksi kysymys; jos coni saadaan järjestettyä, mutta niin, että turvavälejä on oltava, niin kuinka cosplay gaala ja AMV kisa järjestetään? Sillä, jos saliin otetaan puolet vähemmän ihmisiä, niin se jää hyvin varmasti vaivamaan monia. Toki AMV kisan voi esittää useamman kerran, mutta cosplay gaalan suhteen en ole varma, kun kaikki cossajat varmasti eivät voi olla paikalla kauaa yms.
Anonyymi
Samaa mietin itsekin.
Anonyymi
Kysyin tuosta passista kun ilmeisesti korona passin saa joko rokotteella, negatiivisella testi tuloksella tai sairastamalla taudin, onko sillä väliä miten noista 3 on saanut passin kunhan se on voimassa?
Santtu "Japsu" Pajukanta
Hei Anonyymi!

Jos viranomaismääräysten vuoksi joudumme vaatimaan koronapassia, teemme sen tapahtuman aikaan voimassa olevien määräysten edellyttämällä tavalla. Aiemmilla kelpoisuusvaatimuksilla hyväksyttäisiin vähintään kaksi rokotetta joista toinen on annettu vähintään 7 vrk sitten, alle 6 kk sitten sairastettu koronatauti tai alle 3 vrk vanha negatiivinen testitulos.

Tiedotamme ennen tapahtumaa käytössä olevista koronasuojautumistoimista, kun tapahtuman aikaan voimassa olevat määräykset ovat tiedossa.

Ystävällisin terveisin
Santtu Pajukanta
Desuconin tiedottaja

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!