Desucon Ystävänpäivä 2022 AMV-kilpailun tulokset

Kirjoittanut
Zenexi

Desucon Ystävänpäivä 2022 AMV-kilpailun tulokset, pisteytykset ja voittajaperustelut on julkaistu.

Palkinnot

Kilpailun paras video: Kira - Confidence Of The Ghost King

Videossa ovat sekä efektit ja siirtymät että yleisesti ottaen editointi kokonaisuudessaan sopusoinnussa keskenään. Video ei jää toistamaan itseään, vaan se etenee editoijan valitseman linjan ja tarinan mukaisesti sulavasti eteenpäin. Myös sisältönsä puolesta video on selkeä ja yhtenäinen kokonaisuus, jossa energia säilyy viime sekunneille asti. Todellinen hyvän mielen video.

AMV.fi - Paras halla: Fugu - Innocence

Tämä video on viritetty täyteen sydänsuruja ja se vie katsojan mukanaan suurelle tundeiden vuoristoradalle, se kuvastaa hyvin pakkasen julmuutta ja ankeutta yleisellä teemallaan. Kuitenkin se on myös samalla lempeä ja toiveikas, sen alta sulaa esiin uusi mahdollisuus. Video on tehty taidokkaasti, siinä on käytetty hallitusti efektejä jotka yhdessä osuneiden kohtaus valintojen kanssa tuovat esiin upean tarinan videon hahmoista. Käytetyt voiceoverit nykivät tunteiden kieliä ja tuovat näin kasaan koko paketin, videosta näkee kuinka editoijalla on ollut selkeä visio, eikä sen toimitus ole siitä jäänyt vajaaksi. Suorastaan hyytävä paketti joka sai tuomarien ihot kananlihalle.

Paras romanssi: Fugu - Innocence

Videolla romanssia ja parisuhdetta käsitellään pidemmän aikavälin prosessina. Kyseessä on realistinen ja samaistuttava kuvaus suhteesta, jossa koetaan elämän ylä- ja alamäet. Juoni avautuu jo ensimmäisellä katselukerralla sulavasti, mutta videon lopetus antaa myös seuraavalle katselukerralle uuden vivahteen. Editoija on saanut tyylikkäällä editoinnilla ja voice overeilla aikaan kokonaisuuden, joka tarjoaa myös katsojalle mahdollisuuden tarkastella omaa elämäänsä ja sitä, minne se voisikaan olla menossa.

Paras sydänsuru: Fugu – If I Surrender

Videolla päähenkilön kamppailu sisäisten ja ulkoisten ongelmiensa kanssa tuodaan katsojan eteen kaikessa raadollisuudessaan. Romantiikka on toimiva konteksti maalata päähenkilön elämää ja kohtaloa. Vaikka tunteet ja haasteet ovatkin isoja, video saavuttaa lopussa katharsiksen ja jättää myös toiveen paremmasta. Videon visuaalinen yleisilme värimaailmoineen tukee loistavasti tunnelmaa, ja editointi on silmiä hivelevää

Paras tarinankerronta: Muistilappu – Black Heart

Editoija on saanut rakennettua videolle tarinan, joka on selkeä, kompakti ja ehjä kokonaisuus. Video on rakennettu tarkasti niin, että jokaisella valitulla kohtauksella on merkitys. Tarinalla on selkeä alku, ja video etenee päämäärätietoisesti kohti selkeää loppua. Myös katsojalle jätetään tulkinnanvaraa sen suhteen, mitä tapahtuu videon jälkeen ilman, että video jäisi kuitenkaan tarinansa osalta kesken. Editointi on ytimekästä ja hallittua, mikä tukee osaltaan videolla välittyvää tarinaa.

Paras hahmoprofiili: luruplays & Korppari – Slave

Videon alkuasetelma ja tarina tuovat päähenkilön luonteen ja ominaisuudet selkeästi esille. Ympäristön muodostamat haasteet ja päähenkilön oma toiminta kuvataan katalyyttinä ja polttoaineena sille, miksi hän toimii niin kuin toimii ja mikä on se tilanne, johon hän on ajautunut. Editointi on sujuvaa ja tukee aktiivista päähenkilön kuvausta. Erityismaininta äänitehosteista, jotka tuovat videon ja päähenkilön todellisuuden lähemmäs katsojaa.

Yleisön Suosikki: SyysPeikkonen - Hyvä Fiilis feat. Olkihatut

Yleisöäänet:

1. SyysPeikkonen - Hyvä Fiilis feat. Olkihatut      21 ääntä (32.81 %)
2. Fugu – If I Surrender      9 ääntä (14.06 %)
3. Kira - Confidence of the Ghost King     

6 ääntä (9.38 %)

 

Onnea voittajille!

 

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!