Ilmoittaudu työpajoihin, keskustelupiireihin ja cosplayshootteihin!

Kirjoittanut
Tursake

Desuconissa järjestään 7 keskustelupiiriä ja 14 työpajaa, joista osaan on ilmoittautuminen. Ilmoittautumisella pyritään varmistamaan, että työpajoissa riittää materiaalia kaikille osallistujille ja keskustelupiireissä jokainen aiheesta kiinnostunut saa suunvuoron. Esimerkiksi Shibari-työpajat ovat aiempina vuosina olleet niin suosittuja, että ilmoittautuminen on mennyt täyteen jo muutaman tunnin aikana, joten kannattaa olla mahdollisimman nopea, mikäli haluaa mukaan. Perehdy siis osallistuvaan ohjelmaan ja varmista, että pääset osallistumaan kaikkiin suosikkeihisi!

 Iori

Toisin kuin menneessä Desucon Frostbitessä, kesän Desuconissa rakennetaan muovirobotteja!

 

Cosplay-photoshoottien ilmoittautumiset

Photoshooteille ilmoittaudutaan ennakkoon

Useita valokuvaajia, paljon aikoja koko tapahtuman ajan

Cosplay-photoshootille varaat itsellesi conin aikana kuvausajan ja kuvaajan. Kuvausaika on noin tunnin pituinen ja sen puitteissa on mahdollista saada erinomaisia kuvia puvustaan. Photoshoottipalvelun kuvaajat ovat kokeneita cosplaykuvaajia ja voivat halutessasi ohjata sinua myös poseerauksessa. Lue lisää photoshooteista ja ilmoittaudu!

 

Keskustelupiirien ilmoittautumiset

Keskustelupiiriin ilmoittaudutaan tapahtuman infossa

 

Type-Moon pintaa syvemmältä

Kari "FreakyM" Rostin (@friikkiM) ja Markus "Graus" Pesonen (@HerrGraus)

7.6.2015 14:00 – 16:00

Koivu

Kiinnostaisiko keskustella voiko hampurilaista käyttää konseptuaalisena aseena vai eikö? Voiko Shiki tappaa servantteja vai ei? Olisiko ollut jotain mistä olisit halunnut keskustella Frostin Type-Moon 101 luennolla mutta et ehtinyt? Tämä keskustelupiiri on siis juuri sinulle joka haluat keskustella siitä mitä Nasuversessä on oikein pinnan alla! Keskustelupiirissä on spoilereiden riski ja on suositeltavaa että aikaisempaa kokemusta löytyy Type-Moon peliyhtiön teoksista.

 

Tenniksestä kilpapyöräilyyn - urheilusarjat

Essi "Hijiri" Salo

7.6.2015 10:00 – 12:00

Honka

Tennistä, kilpapyöräilyä, baseballia. Siinä vain muutama esimerkki lajivaihtoehdoista urheilusarjojen valtavassa maailmassa, josta jokainen animen ja mangan harrastaja löytää varmasti itselleen mieluista seurattavaa. Urheilusarjat ovat viime vuosien aikana kasvattaneet valtavasti suosiotaan harrastajien keskuudessa ja uusia sarjoja sekä vanhojen sarjojen jatkokausia julkaistaan tasaiseen tahtiin koko ajan. Tässä keskustelupiirissä syvennytään keskustelemaan urheilusarjojen genrestä yleisellä tasolla sekä siitä miksi näiden sarjojen parissa vain yksinkertaisesti viihtyy niin hyvin jaksosta ja tapahtumasta toiseen, unohtamatta tietenkään yksittäisten sarjojen läpipuintia osallistujien mielenkiinnon mukaan. Olitpa sitten jo pidempään urheilusarjoja seurannut tai vasta genreen tutustumassa, toivotan sinut tervetulleeksi joko istahtamaan pyörän selkään, pakkaamaan mukaan parhaimman mailasi tai kiillottamaan uimalasisi edessä olevaa koitosta varten.

 

Eturivin paikat maailmanloppua odotellessa

Martta "lapio" Paatola, Kia "Cattu" Soini

6.6.2015 16:00 – 17:30

Koivu

Jos olet kiinnostunut esim. Guilty Crownista, Madokasta tai Sailor moonista tule jakamaan kommenttisi! Täällä voit jakaa joko iloiset, vihaiset tai sydäntäraapivat tunteet ulos tämän tyylisistä sarjoista. Annamme teille eri maailmanloppuun liittyviä animeita, pari kysymystä jotka toivomme mukaan avaavat keskustelua. Keskustelupiiriin on ennakkoilmottautuminen. Muista siis käydä kirjaamassa itsesi infoon päästäksesi mukaan.

 

Keskustelupiiriin ei ole ennakkoilmoittautumista

Ihastuttava ja vihastuttava Kyoto Animation

Juuso "Javeliin" Hämäläinen (@javeliini)

6.6.2015 19:00 – 21:00

Koivu

Sytyttävätkö söpöt chuunitytöt ja/tai lihaksikkaat uimapojat? Vihastuttaako loputon kahdeksikko, tai se että Lucky Star sai vain yhden kauden? Saiko Clannad kyyneleet pintaan? Miten niin "K-ON! tappoi animen"?! Miksi? Miksi ei? Astu piiriin kertomaan omat näkemyksesi. Apustudiona aloittanut Kyoto Animation on reilussa kymmenessä vuodessa kasvanut omien sarjojensa vanavedessä yhdeksi Japanin parhaista studioista. Keskustelupiirissä tullaan läpileikkaamaan studion oma tuotanto ja sivuamaan tekijöitä, joten ei tarvitse pelätä että piirissä puhutaan vain Haruhista ja Keijoista. Mahdollisia spoilereita lieventämässä on eräästä musiikkikerhosta tuttu kakkutarjoilu.

 

Angel Sanctuary - eksyneiden enkelieepos

Maaret "Arana" Stepanoff (@AranaRain)

6.6.2015 12:30 – 14:30

Honka

Kaori Yukin goottishoujoklassikko Angel Sanctuary kuului aikoinaan mangaharrastajien peruslukemistoon. Keskustelupiirissä muistellaan klassikon huippuhetkiä ja mietitään, miksi sarja oli aikoinaan niin tärkeä ja mitä annettavaa sillä on nykylukijalle. Keskustelupiiriin ei ole ennakkoilmoittautumista.

 

Pako piirrettyyn maailmaan: eskapismi ja animeharrastus

Reetta Kontiainen

6.6.2015 16:30 – 18:30

Honka

Anime ja manga viihdyttävät, koukuttavat ja tuovat iloa harmaisiin päiviin. Joskus lempisarjojen käänteet tuntuvat elämää suuremmilta, mutta missä vaiheessa intohimoinen harrastaminen menee liian pitkälle? Mikä tekee animesta niin koukuttavan viihdemuodon? Mikä kuviteltuihin maailmoihin uppoamisessa on niin kiehtovaa? Miksi otakukulttuuri kukoistaa? Onko fiktiivisiin hahmoihin kiintyminen ja ihastuminen harmitonta hupia, säälittävää todellisuuspakoa, vai oikean onnen ja inspiraation lähde? Onko 2D parempi kuin 3D? Voiko ilman fiktiota edes elää? Tervetuloa keskustelemaan näistä kysymyksistä ja muusta aiheeseen liittyvästä!

 

Työpajojen ilmoittautumiset

Työpajaan on ennakkoilmoittautuminen

Gunpla-paja

Matias "Tursake" Kyriacou (@Tursake), Vipunen11 (@Vipunen11)

5.6.2015 18:00 – 23:00

Honka

Gunplat eli Gundam-pienoismallit tuovat yhteen niin Gundam-, pienoismalli-, kuin animeharrastajatkin. Aloittelijoille suunnatussa pajassa pääset rakentamaan conin tarjoamaa gunplaa ilmaiseksi ja oppimaan rakentamisen perusteet. Sinustakin voi tulla seuraava Meijin! Ohjelmaan on ennakkoilmoittautuminen ja se on HobbyLinkJapanin sponsoroima.

OHJELMA ON TÄYNNÄ

 

Opi lisää shibarista (K18)

Japsu

7.6.2015 12:00 – 14:00

Koivu

Tervetuloa pareittain oppimaan lisää japanilaisen vartalosidonnan jalosta taidosta! Pajassa voidaan osallistujien toiveiden mukaan käsitellä esimerkiksi klassista ushiro takate kote -sidontaa tai matalia ripustuksia. Paja on suunnattu hieman shibaria aikaisemmin harrastaneille: ennen pajaan tuloa suositellaan opeteltavaksi ainakin single column tie sekä two column tie. Jonkun aikaisemman Desuconin aloittelijoiden shibaripajan käyneillä on pienellä kertauksella riittävät tiedot tätä pajaa varten. Omat köydet mukaan (esim. 3-5 kpl à 7-8 m). Ennakkoilmoittautuminen pareittain.

 

Työpajaan ilmoittaudutaan tapahtuman infossa

BL-tarinageneraattori (K18)

Maija Lehtola

6.6.2015 17:30 – 19:00

Koivu

BL-tarinageneraattori on korteilla pelattava tarinankerrontapeli, jossa erilaisten teemakorttien (hahmotyypit, tarinaelementit jne.) avulla luodaan yhdessä genren tropeilla leikitteleviä juonikuvioita. Samalla tarkastellaan BL-mangan konventioita humoristisesti mutta myös analyyttisesti. Aiheesta johtuen ohjelma on kielletty alle 18-vuotiailta. Ilmoittaudu mukaan infossa.

 

Japanilaisia kauhutarinoita

Sanna Mörsky

6.6.2015 20:30 – 22:30

Honka

Eikö nukuta? Tule kuuntelemaan japanilaisia kauhutarinoita historian hämäristä ja nykyajalta. Miksi japanilaisessa vessassa ei kannata pyytää punaista paperia? Mitä Yuki-Onna tekee uhreilleen? Miten samuraikunnia sai aikaan yhteensä 47 irtileikattua päätä? Vastaukset näihin kysymyksiin ja moniin muihin karmeisiin ihmiskohtaloihin illan tarinatuokiossa. Aiheensa johdosta ohjelma ei sovellu aivan perheen pienemmille. Ohjelmanumero on Japan Pop -lehden sponsoroima ja siihen on ennakkoilmoittautuminen.

 

Työpajaan ei ole ennakkoilmoittautumista

Yövirkkujen lautapelit

Jenna "Xenji" Lukkari, Tanja "Allu" Onishko, Vera "Renji" Puhakka, Anni "Tiitan" Suontama

6.6.2015 21:00 – 03:00

Koivu

Eikö nukuta vielä? Tule siis tappamaan titaneeja entistäkin paremmassa Monopolissa tai solmimaan itsesi Twisterissä. Meiltä löytyy myös paljon muita lautapelejä sekä korttipakka. Tervetuloa mukaan!

 

Habailupaja

Dinotski Helminen, Irene Rautio

6.6.2015 11:00 – 12:30

Honka

Pidätkö piirtämisestä? Oletko kiinnostunut lihaksikkaista hahmoista? Hyvä! Sitten habailutyöpaja on juuri sinua varten. Meitä on kaksi esittelemässä omia tyylejämme piirtää lihaksia sekä sopivia kehonasentoja vaadittavaan tilanteeseen/posetukseen. Kysymyksiä saa esittää, joten voit myös miettiä mielessäsi jotain tiettyä machoa asentoa, mitä haluaisit osata piirtää, niin voimme yhdessä käydä läpi ideasi suunnittelusta valmiiseen kuvaan.

 

Animecroquis

Siiri Viljakka, Mira Aakkula

6.6.2015 09:30 – 11:00

Honka

Miten käyttäytyy ihmiskeho, kun se vääntäytyy animesarjoista tuttuihin poseerauksiin? Ovatko nuo poseeraukset edes mahdollisia? Kiinnostaako asian tutkiminen? Croquis tarkoittaa nopeaa havainnosta piirtämistä, ja nyt onkin mahdollisuus kokea elävän mallin piirtäminen liioitelluissa asennoissa. Lisäksi luvassa on keskustelua animen ja anatomian välisestä suhteesta ja rentoa rupattelua. Animecroquis-paja ei vaadi aiempaa kokemusta piirtäjänä. Jokainen saa vapaasti ehdottaa asentoa vaikkapa lempisarjastaan tai päästä itse piirrettäväksi. Anatomian harjoittelemisen ei tarvitse olla tuskallista tai vaikeaa - tervetuloa kokeilemaan!

 

Cosplayvalokuvaus aloittelijoille

 

Matias "Madu" Tukiainen (@madunjau)

6.6.2015 14:30 – 16:30

Honka

Oletko ostanut järjestelmäkameran tai harkitset sellaisen hankkimista, mutta säätöjen määrä kamerassa aiheuttaa päänsärkyä ja kuvat tarkentuvat useammin mallin sijaan takana olevaan seinään? Aloittelijaosiossa käydään läpi kameran käyttöä ja opitaan ottamaan teknisesti onnistunut valokuva erilaisissa tilanteissa. Ota oma kamera mukaan tai tule vain kuuntelemaan. Jos haluat, että ottamiasi kuvia käydään läpi, voit lähettää niitä etukäteen osoitteeseen ohjelma@desucon.fi

 

Cosplayvalokuvaus kehittyneille

Matias "Madu" Tukiainen (@madunjau)

7.6.2015 12:00 – 14:00

Honka

Teknisesti onnistunut valokuva ei välttämättä ole vielä hyvä valokuva ja varsinkin cosplaykuvaus on paljon muutakin kuin oikeiden asetusten ruuvaamista kameraan. Kehittyneiden osiossa mietitään erilaisia cosplaykuvaustilanteita ja mallinohjausta, valaisua ja mistä kaikesta muusta hyvä cosplaykuva muodostuukaan! Pohjatiedoiksi riittää kameran peruskäyttötaidot ja/tai lauantain pajaan osallistuminen. Jos haluat, että ottamiasi kuvia käydään läpi, voit lähettää niitä etukäteen osoitteeseenohjelma@desucon.fi

 

Rabbit Doubt

Teiki Sellgren

5.6.2015 22:30 – 01:00

Koivu

Jänislauma, jonka joukkoon on soluttautunut susi, ja joka yö, kun jänikset ovat käyneet nukkumaan, susi raatelee yhden kuoliaaksi. Jänikset päättävät teloittaa vuorotellen jokaisen, jota epäillään sudeksi, yhden joka päivä. Desuconin yössä jänislaumoihin on soluttautunut susia. Pystytkö selvittämään, kuka on susi, vai joudutko itse suden turkkiin? Saadaanko sudet kiinni vai poimivatko ne jänikset yksi kerrallaan, riippuu täysin pelaajien päätöksistä. Ilmoittaudu mukaan infossa! Peli perustuu Rabbit Doubt- nimiseen mangaan.

 

Keskustelua ja kuppi kuumaa

Sanna Lähdesniemi, Jami Unkuri, Niko Kokko

5.6.2015 23:00 – 02:00

Honka

Mikä olisikaan mukavampaa kuin rentoutua conipäivän jälkeen hyvässä seurassa teekupposen äärellä? Tässä työpajassa maistelemme erilaisia teemakuja ja keskustelemme niin teestä, animesta kuin muistakin mieleen nousevista asioista. Me tarjoamme kupit, teen sekä kuuman veden, sinun tarvitsee tuoda vain itsesi paikalle. Otamme kerralla sisään 20 teenjuojaa ja aina jonkun lähtiessä saavat seuraavat tulla sisään. Jos olemme täynnä, koita siis myöhemmin uudestaan!

 

Kaaoscosplay

Johanna "Jalle" Aartolahti, Jasmine "Sukkapuikko" Aartolahti, Saara "Fureku" Hurula

6.6.2015 12:00 – 16:00

Koivu

Tervetuloa tekemään työpajaan monenmoisista eri materiaaleista itsellesi cosplayasu! Löytyy tavallisista kankaista ja muovipurkeista lähtien materiaaleja, joista lähteä työstämään itselleen vaikka toisen päivän cossia, jos sellaista ei ole. Saa tulla myös korjaamaan vanhoja cossejansa tai tekemään proppeja. Mielikuvituksellisimmat, luovimmat tai muuten päät kääntävät asut palkitaan. Ei ennakkoilmoittautumista. Pajamaksu 3 €.

 

Yhyy, OC:ni ovat mainstreamia

Iida "Damatris" Reitti, Riina "Malluainen" Pastinen

5.6.2015 21:00 – 22:30

Koivu

Ja miten mahdollisesti välttää se. Työpajassa mm. työstetään hahmoja erilaisten kirjoitustehtävien avulla, keskustellaan erilaisista arkkityypeistä ja pohditaan miten omia hahmojaan ihan konkreettisesti voisi hyödyntää.

 

Taistelukoreografiatyöpaja

Erik "Njyyrikki" Niemi

7.6.2015 11:00 – 12:00

Koivu

Kiinnostaako esiintyminen, mutta itse esitys huolettaa? Mietityttääkö mitä sillä tekisi? Kyllästyttääkö ilman huitominen? Ohjelmassa käydään läpi, mitä onnistunut taistelukoreografia pitää sisällään, ja miltä se näyttää, niin teoriassa kuin käytännössä! Ohjelma alkaa ohjelmasalissa ja käytännön osuutta varten siirrytään tilavampaan paikkaan (käytännön osuus alkaa klo 12).

 

Origamipaja

Gustav Åberg, Robin Wikstedt

7.6.2015 14:00 – 16:00

Honka

Kiinnostaako origami, mutta tuntuu että tiedät vähän ja aloittaminen on hankalaa? Ei huolta! Nyt sinulla ja ystävilläsi on mahdollisuus aloittaa origamiharrastus, johon et tarvitse muuta kuin paperia! Aloittelijoille suunnatussa pajassa opetellaan miten origamiohjeita luetaan ja tehdään helppoja origameja. Tervetuloa!

 

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!