Kesän cosplaykisat

Kirjoittanut
riko

Kesä tulee vauhdilla ja niin tulevat cosplaykisatkin! Osa on jo ehkä huomannut Ilonan jääneen vastaavan hommista mammalomalle ja uuden cosplayvastaavan astuneen hommaan. Mieltä askarruttavissa kysymyksissä uuteen vastaavaan voi ottaa yhteyttä joko twitterin tai sähköpostin kautta (riko@desucon.fi).

Tänä kesänä Desuconissa nähdään kaksi cosplaykilpailua, Eurocosplay-karsinta sekä Hall cosplay. Isoimpana kävijöille näkyvänä uudistuksena tulee se, että cosplay-kisat järjestetään tänä vuonna sunnuntaina. Muistakaa siis hakea ilmaiset cosplaypaikkaliput sunnuntaina infon cosplay-nurkasta, jotta pääsette kisoja katsomaan.

Eurocosplay-karsinnat järjestetään seitsemättä kertaa, josta voittaja lähtee edustamaan Suomea lokakuussa järjestettäviin finaaleihin Lontooseen.Sibelius-talolla on aivan mahtavat puitteet päästä kisaamaan lavalla, ja näistä AV-tiimi onkin jo vähän raottanut verhoa blogin puolella. Toivottavasti esitysjalka vipattaa ja uudet cosplaysuunnitelmat polttelevat jo, sillä Eurocosplayn ilmoittautuminen avautuu 17.4. klo.12.00!

© 2015 Tytti Levänen, Desucon 2015
Vuonna 2015 Eurocosplay-finaaleissa Suomea edusti Mira Rauhala. Kuva Tytti Levänen.

 

Kesän uutuutena tulee se, että nyt Hall cosplayhin voi myös päästä valikoitumaan puvulla, jolla on länsimaalainen lähde. Kilpailuun ei edelleenkään hyväksytä pukuja jotka ovat tehty fanartin tai oman designin pohjalta. Laita siis parasta päällesi ja ehkä cosplayninjat bongaavat juuri sinut Hall cosplay-kilpailuun mukaan.

Nyt haetaan myös Hall cosplay-tuomarit avoimella haulla! Eli jos olet kiinnostunut tuomaroinnista, olipa sinulla sitten kokemusta tai ei, niin laita vapaamuotoinen hakemuksesi osoitteeseen riko@desucon.fi. Hakuaika alkaa välittömästi ja kestää puolestaan 17.4. asti.

 

© 2015 Tytti Levänen, Desucon 2015
Kuva: Tytti Levänen 

Jännittäviä hetkiä cosplaypukujen tekemiseen, muistakaa pitää hauskaa!

Kommentit

Anonyymi
Miksi kisat ovat siirtyneet sunnuntaille? Päätös harmittaa hiukan, koska yleensä se on lauantaina kun conikävijät pistävät parhaimman cossinsa päälle ja sillä sitten valitaan Hall Cosplayhin.
riko
Kisojen siirrolla sunnuntaille mahdollistetaan pääsalin tasaisempi käyttö, sekä sunnuntain rauhoittaminen pelkästään cosplaykisoille kun taas vastakkaisesti lauantai on kunniavieras ohjelmalle. Lauantai on kieltämättä parempi päivä isoimmille puvuille, mutta tämä kisan siirto sunnuntaille ei ole vielä täysin pysyvää että jää nähtäväksi mitä tulevaisuudessa tapahtuu.

Terveisin
Anette 'riko' Pitkänen
Cosplayvastaava, Desucon
Anonyymi
Miksi kisoja ei pidetäkään lauantaina? Harmittaa, kun lauantaina oli aina niin hyvä fiilis, kun cosplaykisa on aina se conin kohokohta, mutta tiesi myös että vielä yksi päivä conia edessä. Ja lauantai kun on ainoa kokonainen conpäivä, niin silloin tietty mielellään laittaa sen parhaan puvun päälle.
riko
Ymmärrän harmin hyvin, mutta tällä muutoksella mahdollistetaan sunnuntain rauhoittaminen cosplayohjelmalle kun taas vastakkaisesti lauantai on kunniavierasohjelmalle. Lauantai on kieltämättä parempi päivä isoimmille puvuille, mutta tämä kisan siirto sunnuntaille ei ole vielä täysin pysyvää että jää nähtäväksi mitä tulevaisuudessa tapahtuu.

Terveisin
Anette 'riko' Pitkänen
Cosplayvastaava, Desucon
Anonyymi
Eikö ryhmäkisaa pidetä? :( Miksi?
riko
En ole täysin varma mistä ryhmäkisasta puhut sillä Desuconissa ei hetkeen ole nähty ryhmäkisaa tai esityskisaa. Frostbitessa näkyi Eurocosplay gatheringin-karsinnat, jossa on ryhmä kategoria erikseen.
Tällä kertaa päädyttiin pitämään EuroCosplay-karsinnat sekä sen lisäksi Hall cosplay, sillä muihin kisoihin ei aina ole riittänyt kisaajia. Tämä tosin ei tarkoita etteikö joskus tulevaisuudessa saatettaisi nähdä uusia tai eri kilpailuja Desuconissa.

Terveisin
Anette 'riko' Pitkänen
Cosplayvastaava, Desucon
crossidy
Noissa aiemmissa kommenteissa harmiteltu kun la yleensä on paras puku päällä kun on kokonainen coni-päivä, niin tulipa mieleeni että voisivatkohan puku-ninja-bongarit bongailla asuja jo lauantaina, kysyen kandidaatin löytäessään onko hän sunnuntainakin puku päällään/olisiko mahdollista pukea uudestaan? Itsellä ei siis mitään hajua miten tuo homma ihan oikeasti edes toimii :D
Itselläkin yleensä sunnuntaisin eiliset meikit naamassa ja t-paidassa kun ei ole enää jaksanut pynttäytyä hikiseen cossiin.
eljuup
Kuinka Eurocosplay kisaan ilmottaudutaan?
riko
Erillisellä lomakkeella joka julkaistaan 17.4., kyseinen lomake ei tarvitse ennakkorekisteröitymisiä.

Terveisin
Anette 'riko' Pitkänen
Cosplayvastaava, Desucon
eljuup
Selvä, kiitos :). Pitääkö olla liitteenä kuva cosplay asustaan?
riko
Kyllä! Vähintään yksi kuva pitää laittaa, aina toki parempi mitä enemmän.

Terveisin
Anette 'riko' Pitkänen
Cosplayvastaava, Desucon
eljuup
Okei. Sit vielä semmosta, että mihin asti ilmottautuminen on auki?
riko
Sitä mukaa kun tulee täyteen tai viimeistään 8.5.!

Terveisin
Anette 'riko' Pitkänen
Cosplayvastaava, Desucon

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!