Tuuli tuo mukanaan tuomariston ja muutoksia cosplaykisoihin!

Kirjoittanut
riko

Kesähelteet tuovat hyviä ja huonoja uutisia, toivottavasti eivät sentään ukkospilviä Desuun!

Desuconin esityskisa on peruttu tällä kertaa hyvin vähäisen kisaajamäärän vuoksi. Meillä on silti urheita sieluja ja karsimaattisia esiintyjiä lavalla, viihdyttämässä teitä ja kisaamassa voitosta ja oikeudesta edustaa Suomea Lontoossa!

Hyvänä uutisena ihana tuomaristomme esittäytyy!

EuroCosplay Championship-karsinnan tuomaristossa istuu;


Kuvaajana Artflower

Hei, olen Siiri ja harrastanut cosplaytä yli 7 vuotta. Viimeisin saavutukseni on vierailu Lontoossa Eurocosplay-finaalin merkeissä, jossa sain kunnian edustaa Suomea viime vuonna. Tuomarina kiinnitän huomiota siisteyteen, hyviin materiaalivalintoihin ja kauniisiin yksityiskohtiin kaikilla osa-alueilla. Huolellisesti viimeistelty ja kantajalleen tärkeä asu tekee vaikutuksen.

Odotankin jo innolla kuulevani tarinoita pukujen valmistuksesta karsintaan osallistujilta. Tsemppiä kisaajille, pian nähdään!

 


Kuvaajana Kizzy

Olen Iris ja aina innokas syynäämään cosplaykisaajien pukuja! Olen harrastanut cosplayta ajalta ammoiselta asti ja viime vuodet säätänyt yhdessä jos toisessakin tapahtumassa kaikenlaisia järkkäilyhommia cosplayn saralla. Tuomarina tykkään tihrustaa yksityiskohtien toteutuksia, kaavoitusratkaisuja ja erityisesti erilaisia materiaalivalintoja. Esityksiltä odotan aina viihdettä ja suuria tunteita - itken aina nolosti tuomaripenkissä kököttäessäni, koska reagoin niin vahvasti hyviin esityksiin. Nessuja hihaan ja kisoja kohti!

 

 


Kuvaajana Mialiina

Moro kaikki!

Nimi on Faroni ja cosplay on ollut harrastuksena vuodesta 2014. Kisaaminen on tullut osaksi harrastustani muutaman vuoden sisällä. Hienoimpia cosplay kokemuksiani on ollut Suomen edustaminen European Cosplay Gathering -kisassa.

Tuomarina kiinnitän huomiota perusasioihin puvussa kuten materiaaleihin, väreihin sekä yksityiskohtiin. Mutta koska maskeeraaminen on minun erikoisuuteni, kiinnitän myös tarkempaa huomiota meikkeihin. Lavalla tahdon nähdä karismaa, intoa, ja tietenkin selkeitä ja viihdyttäviä esityksiä.

Paljon voimahaleja kisaajille sekä jokaiselle cossin valmistajalle! Desussa nähdään!

Hall Cosplayn tuomaristossa lymyilee;


Kuvaajana Merry All-Nighter

Moi! Olen Yaci ja cosplay harrastusta minulla on takanani jo 12 vuotta.

Cosplayssa ehdottomasti hienointa on luovuus, uusien asioiden oppiminen sekä omien taitojensa kehittymisen näkeminen. Jokainen puku kertoo oman tarinansa ja tuo esiin sille annetun innostuksen ja rakkauden harrastukseen. Odotankin innolla kuulevani kisaajien pukujen syntytarinat ja mitä kaikkea olette oppineet puvun tekoprosessin aikana.

Tuomarina kiinnitän huomiota asun yksityiskohtiin, siistiin jälkeen ja materiaalivalintoihin. Huolellisesti toteutettu ja kantajalleen istuva puku ovat upea näky. Onnea kaikille kisaajille ja muistakaa pitää hauskaa!


Kuvaajana Ree "Rewe" Fagerström

Moi hei! Nimi on Linda "Rindalin" Seppälä ja cosplayta olen harrastanut jo pyöreät 10 vuotta. Siinä ajassa olen kerennyt tuomaroimaan cosplay-kisoja enemmän kuin itse kisannut. Vaatetusalan koulutusta on takana päälle seitsemän vuotta ja työskentelin vuoden 2016 kesällä Suomen coneja kiertäneen Valitsen sinut! –musikaalin pääpuvustajana. Nykyjään suunnittelen ja teen vaihtelevasti puvustushommia erilaisille ammattilais ja harrastelija ryhmille. 

Pidän tässä harrastuksessa erilaisten ja epätavallisten materiaalien käytöstä, uusien tekniikoiden kokeilusta ja luovasta työprosessista. Cosplay-puvuissa minulle tärkeää ovat kangasvalinnat, värit, mittasuhteet sekä yleisesti siisti työjälki. Myös cossaajan oma innokkuus ja asenne hahmoonsa on aina plussaa! Olen useasti se tuomari joka katsoo saumat ja käänteet, hipelöi asussa käytetyt materiaalit läpikotaisin ja kyselee paljon asioita. 

Onnea kaikille kilpailijoille ja nähdään Desuconissa!


Kuvaajana Mialiina

Hei kaikki! Olen Paula eli outomaatti, ja olen harrastanut cosplayta vuodesta 2012. Viime vuosina on tullut vietettyä tovi jos toinenkin tuomarointipöydän toisella puolella, ja nautin suuresti cosplayaajien luomusten näkemisestä sekä pukujen tekoprosessin taakse kätkeytyvistä tarinoista.

Huomioni kiinnittyy puvuissa useimmiten kekseliäisiin rakenneratkaisuihin, monipuolisiin materiaalivalintoihin sekä tarkoin työstettyihin yksityiskohtiin. Ajatuksella hiottua, pienintä osaa myöten harkittua kokonaisuutta on ilo ihastella sekä lähietäisyydeltä että kaukaa katsomosta käsin.  

Toivon kaikille kisaajille hurjasti tsemppiä ja etenkin ensikertalaisille pelottomuutta astua lavalle, tästä se kisaajan ura alkaa! Pitäkää pää kylmänä ja muistakaa juoda paljon vettä!

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään DesuProfiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!