Huom! Tämä ei ole uusimman tapahtuman sivu. Uusimman tapahtuman sivustolle pääset tästä!

Järjestyssäännöt ja viihtyvyys

Kaikkien kävijöiden tulee noudattaa näitä järjestyssääntöjä Desuconissa ollessaan yhteisen viihtyvyyden ja turvallisuuden vuoksi. Järjestyksenvalvojilla on oikeus poistaa pääsymaksua maksamattomat ja järjestyssääntöjä rikkovat tapahtuma-alueelta. Pääsymaksuja ei palauteta.

Yleiset ohjeet

Desucon on K18-tapahtuma. Ikä tarkistetaan lipunmyynnin ja -vaihdon yhteydessä ovella ennen sisäänpääsyä. Ikäraja koskee myös sylivauvoja ja vanhempien mukana kulkevia alaikäisiä. Jokaisen kävijän täytyy pyydettäessä voida todistaa ikänsä henkilötodistuksen avulla.

Tapahtumapaikalla on A-oikeudet. Oman alkoholin ja muiden päihteiden tuominen tapahtumaan on kielletty, eikä selkeästi päihtyneitä henkilöitä päästetä sisään tapahtumaan. Tupakointi on sallittu vain sille varatuilla tupakointi paikoilla. Häiritsevästi käyttäytyvät henkilöt poistetaan tapahtumapaikalta.

Sibeliustalolla nukkuminen majoitusalueiden ulkopuolella ei ole sallittua. Suosittelemme yöpyjiä tutustumaan majoitusvaihtoehtoihin.

Työvoiman tai kävijöiden sopimattomasta häiritsemisestä seuraa tapahtumasta poistaminen. Minkäänlaisten ihmisryhmien vastaisten tunnusten esillä kantaminen ilman erillistä lupaa on kielletty. Tapahtuman häirintäyhdyshenkilöiden yhteystiedot löydät täältä.

Turvallisuus ja viihtyvyys

Kulkuväylien, kuten käytävien ja portaiden tukkiminen on kielletty yleisen viihtyvyyden ja turvallisuuden vuoksi. Tämä koskee kaikenlaisia kulkueita, keskustelupiirejä ja photoshootteja. Kannustamme käyttämään omaa harkintaa ja huomioimaan kanssaconittajia. Häiritsevästi käyttäytyvät henkilöt voidaan poistaa tapahtumapaikalta.

Seisominen pääsalissa käytävillä tai kulkuväylillä ohjelmien aikana on kielletty paloturvallisuuden vuoksi. Hankithan siis paikkalipun paikkalipullisiin ohjelmiin!
Älä tuki käytäviä!

Tapahtumapaikan yleisen mukavuuden ja viihtyvyyden takaamiseksi toivomme, että roskat päätyvät niille tarkoitettuihin roskiksiin. Tapahtumapaikalla Metsähallissa on myös pisteitä erilaisten pullojen keräämistä varten.

Ongelma- tai hätätilanteen sattuessa noudata annettuja ohjeita.

Propit ja muut asejäljitelmät

Suomen lainsäädännön velvoitteiden mukaan tuli- ja teräaseiden tai näitä erehdyttävästi muistuttavien jäljitelmien tuominen tapahtumaan – kuten kaikille muillekin julkisille paikoille – on kielletty. Tämä ei koske puusta, pahvista, muovista, askarteluvaahdosta tms. valmistettuja aseita eikä puisia harjoittelumiekkoja (shinait, bokkenit jne), mutta kylläkin teroittamattomia metallimiekkoja ja deaktivoituja tuliaseita. Kiellettyjä ovat myös esimerkiksi puiset ja alumiiniset pesäpallomailat sekä muut astalot. Airsoft-aseet ovat sallittu, kunhan ne ovat selkeästi osa kantajansa asua ja niiden piippu on tukittu mekanismiin jääneiden kuulien varalta.

Suosittelemme käyttämään omaa harkintaa sen suhteen, mikä on "erehdyttävästi muistuttava" jäljitelmä - ja myös sen suhteen, kuinka paljon vähemmänkään erehdyttävien sellaisten kanssa kannattaa heilua ihmisten ilmoilla mummoja säikyttelemässä. Kaikki asejäljitelmät tarkastetaan ja varustetaan punaisella tarkistusteipillä sisäänpääsyn yhteydessä; ilman tätä teippiä tapahtuman sisällä kanniskellut jäljitelmät viedään tarkastettavaksi tai poistetaan.

Proppien kanssa liikkuessa on noudatettava erityistä huolellisuutta ja varovaisuutta, ja isoja proppeja ei saa viedä myyntipöytäsaliin. Itseäsi isomman propin kanssa ei ole sallittua liikkua ahtaissa tiloissa eikä pääsalissa ilman erillistä lupaa.

Yhteydenotot

Mikäli mieleesi tulee kysyttävää järjestyssäännöistä tai propeista, voit ottaa meihin yhteyttä osoitteessa desucon@desucon.fi