Huom! Tämä ei ole uusimman tapahtuman sivu. Uusimman tapahtuman sivustolle pääset tästä!

Työvoimaksi?

 

Työvoimahaku on nyt suljettu. Kiitos kaikille hakijoille! Valintojen tuloksista ilmoitetaan 8.3. mennessä.

(Desucon Frostbite 2019 työvoima, kuva Mikael Peltomaa)


Jokainen con tarvitsee vapaaehtoistyöntekijöitä, joita kutsutaan Desuconissa kuuteiksi. Vapaaehtoiset hoitavat monenlaisia töitä, joita ilman conin rattaat eivät pyörisi: kuuttina saatat päästä esimerkiksi päivystämään infoon, pyörittämään narikkaa, täyttämään vesipisteitä, huolehtimaan yleisestä siisteydestä, lipunmyyntiin tai roudaamaan tavaroita. Valokuvaajat pyörivät conipaikalla taltioiden tapahtumia. Järjestyksenvalvojat puolestaan huolehtivat yleisestä järjestyksestä ja conikävijöiden turvallisuudesta. Kuutin ei tarvitse osata ydinfysiikkaa - riittää, että olet innostunut ja haluat tehdä Desuconista parhaan mahdollisen kesäconin!

Työvoimaan kuulumisesta seuraa luonnollisesti joitakin etuja. Ensinnäkään kuutin ei tarvitse maksaa pääsymaksua coniin. Lisäksi heille varataan erityinen työntekijämajoitus perjantai- ja lauantaiyöksi (voit tietysti nukkua muuallakin, jos vain haluat). Työvoimalla on myös pääsy järjestäjien takahuoneeseen, jossa voi vain rauhoittua tai nauttia paikan päälle varattuja virvokkeita ja naposteltavaa. Vapaaehtoisille tarjotaan myös lämmin ruoka kahtena päivänä. Työvoimana pääset siis kurkistamaan kulissien taakse ja conbudjetin kurissa pitämisen lisäksi kuutteilun parhaita puolia onkin, että siinä näkee, miten conit todella tehdään. Monen conijärjestäjän kipinä tähän touhuun on alun perin syttynyt kuutteillessa! Väheksyä ei voi myöskään sitä, miten tutustut takuuvarmasti uusiin huippukivoihin tyyppeihin. 

Minimityöaika on kaksitoista tuntia, joiden sijoittelussa otetaan tietysti omat toiveesi huomioon. Valokuvaajien ja järjestyksenvalvojien työvuorot poikkeavat tästä ja määräytyvät lopullisen vapaaehtoismäärän perusteella. Työvoiman asu on vapaa, mutta otathan huomioon, että kaikkein hankalimmat cosplayasut saattavat vaikeuttaa itse töiden hoitamista, eivätkä siksi ole suositeltavia.

Työvoimahaussa mukana on seuraavat työpisteet:

- Autonkuljettaja: työskentelee kunniavierastiimin kanssa, päätehtävänään kunniavieraiden kuljettaminen turvallisesti, luotettavasti ja varmasti Helsingissä ja Lahdessa, sekä tarvittaessa lähialueilla. Toivotaan kokemusta isomman auton ajamisesta, sekä aluetuntemusta. Kommunikointi suomeksi ja englanniksi. Työtehtävät sijoittuvat myös desuviikonlopun ulkopuolelle.

- Cosplay: Tehtävänä on huolehtia etupäässä cosplaykisaajain avustamisesta harjoitusten ja kilpailujen aikana takahuoneessa ja kulisseissa.

- Green room: Tehtäviin kuuluu kahvin keitto, esivalmistelutyöt, paikkojen siistiminen, yms. Vaatii oma-alotteisuutta ja kykyä itsenäiseen työskentelyyn. 

- Iltabileet: Tehtäviin kuuluu tapahtuman illanviettojen järjestäminen. Kokemus ääni- ja/tai valotekniikasta eduksi. Työtunnit sijoittuvat pääsääntöisesti iltaan ja yöhön.

- Info: Työnkuvaan kuuluu kysymyksiin vastaaminen niin kävijöille kuin työvoimallekin, neuvonta, kuulutukset ja muun informaation edelleenlähetys asianomaisille. Työntekijöiltä toivotaan asiakaspalveluosaamista, ongelmanratkaisutaitoja, sekä hyvää huumorintajua.

- Järjestyksenvalvonta: Työtehtäviin kuuluu kävijöiden turvallisuuden valvominen conipaikalla sekä kulunvalvonta. Edellyttää voimassa olevaa JV-korttia ja asiakaspalveluasennetta.

- Kahvila: Työskentely tapahtuman meido- ja butlerkahvilassa. Lisää meidokahvilasta löydät tästä.

- Majoitus: Työtehtävänä on vastata majoittujien turvallisuudesta ja ottaa majoittujat vastaan majoituspaikoilla. Työ tapahtuu lattiamajoituksessa.

- Myynti (oheistuotteet ja lipunmyynti ja -lunastus): Tehtäviin kuuluu e-lippujen vaihto rannekkeisiin, lipunmyynti, sekä oheistuotteiden myyminen. Työ sisältää rahan käsittelyä ja vuorot sijoittuvat päiväsaikaan.

- Narikka: Tehtäviin kuuluu tapahtuman narikoiden pyörittäminen. Työ suoritetaan tapahtumapaikalla.

- Siivous: Työtehtävänä on huolehtia tapahtuman yleisestä siisteydestä, sekä vesipisteiden täytöstä. Työ tehdään pareittain.

- Taltiointi: Taltiointikuutit tallentavat Desuconin ohjelmista äänen ja kuvan.

- Tekniikka: Tekniikkakuutit huolehtivat tapahtuman aikana teknologian toimivuudesta. Tietotekniikan laaja perustuntemus on valinnan edellytyksenä. 

- Tulkki: Tulkit kulkevat japanilaisten kunniavieraiden kanssa, tulkkaavat tarpeen mukaan haastatteluita ja ohjelmia, sekä kääntävät erilaista materiaalia. Työ edellyttää sujuvaa japanin kielen osaamista, sekä kommunikointitaitoja.