Esityskilpailu

Desuconissa nähdään pitkästä aikaa esityskilpailu. Esityskilpailun ilmoittautuminen on alkanut  7.4., lisätiedot sekä ilmoittautumislomakkeen löydät omasta uutisestaan. Ilmoittautuminen on auki niin kauan kuin paikkoja riittää. Mahdollisia peruutuspaikkoja voi kysellä sähköpostitse cosplay@desucon.fi.

 

Säännöt

 • Kilpailuun tulee osallistua ryhmässä, eli vähintään 2 henkilöä enimmillään 10.
 • Esityksen kesto on maksimissaan 3,5 minuuttia

 • Kilpailuun ei voi osallistua esityksellä, jolla sama ryhmä on kilpaillut aikaisemmin.

 • Kilpailussa cosplayasuja ei arvioida erikseen. Asut voivat olla ostettuja. Pukuja voidaan kuitenkin arvioida yleisilmeeseen ja kokonaisuuteen sopivuuden perusteella. Pääpaino on hahmojen tunnistettavuudessa.

 • Käytettävien hahmojen tulee olla lisensisoidusta lähteestä. Omat designit tai hahmot eivät ole sallittuja. Lähdemaarajoituksia ei ole, ja lähde voi olla mistä tahansa sarjasta, elokuvasta, pelistä tai kirjasta.

 • Puvusta on annettava referenssikuva hakemuksen yhteydessä. Vaikka ennakkotuomarointia ei ole, kilpailun tuomareiden on nähtävä, mihin hahmo perustuu.

 • Esityksessä saa käyttää apunaan erilaisia, helposti siirreltäviä lavaproppeja. Lavaproppeja saa maksimissaan olla 3.

 • Lavalle ei saa kaataa jauheita tai nesteitä. Glitterin, pienten höyhenten ja terälehtien käytössä pyydämme käyttämään harkintaa. Lähtökohtaisesti lavan sotkeminen tulee pitää minimissään ja kaikista lavalle mahdollisesti esityksen jälkeen jäävistä asioista tulee kertoa cosplayvastaavalle etukäteen.
 • Kilpailuun osallistuvien tulee toimittaa valitsemansa musiikki/ääniraita/videotiedosto cosplayvastaavalle annettuun päivämäärään mennessä. Musiikin on suotavaa olla mp3-muodossa. Musiikin alkuperämaalla ei ole rajoituksia eikä musiikin tarvitse olla Teosto-vapaata. Myös animen/pelin/elokuvan ääniraitaa saa käyttää. Kisaajat saavat tarkemmat ohjeet taustamateriaaleista sähköpostilla.

 • Esityksessä on mahdollista käyttää videota taustalla. Video tulee toimittaa musiikin kanssa samalla.
 • Lavaesitys ei saa aiheuttaa vaaraa yleisölle tai henkilökunnalle. Henkilökunnalla on oikeus keskeyttää ja kieltää esitys.

 

Hyvä tietää ennen karsintaa 

-Kilpailuun osallistuminen ei oikeuta ilmaiseen sisäänpääsyyn Desuconiin. Kisaajat hankkivat itse omat rannekkeensa.

-Kilpailuun osallistuva ryhmä saa ennen kilpailua infoviestin, jossa kerrotaan kilpailupäivän vaiheista sekä etukäteisvalmisteluista. Kannattaa siis osoittaa ryhmästä yksi henkilö yhteydenpitäjäksi, jolle kaikki nämä sähköpostit tulevat.

-Sibeliustalon lava on suuri, joten esitys kannattaa tehdä suuressa mittakaavassa. Esityksen suotava harjoittelualue on noin 15 x 7 m. Hyvän kuvan lavan koosta saa Sibeliustalon tilaesittelyn kautta.

 

 

Tabikauppa