Ilmoittautuminen kesän Desuconin cosplaykilpailuihin on auki!

Kirjoittanut
Anakichi

Kesän 2022 Desuconiin cosplaykilpailujen ilmoittautuminen on nyt auki! Ilmoittautuminen on mahdollista 27.12.2021-09.01.2022.

Kisat, joihin on ennakkoilmoittautuminen ovat Craftsmanship-kisa, sekä Cosplay Central Crown championships-kisa, jonka voittaja lähtee edustamaan Suomea finaaliin Lontooseen. Varauduthan lisäämään referenssikuvakollaasin kisapuvustasi! Huom! Hall Cosplay-kisaan kisaajat metsästetään tapahtumapaikalta kisapäivänä, eli tähän kisaan ei ole erillistä ilmoittautumista. Cosplayagenttien liikkeistä ja aikataulusta seuraa tietoa lähempänä tapahtumaa.

Huomioithan, että voit ilmoittautua vain jompaan kumpaan kilpailuista. Kisat järjestetään samana päivänä.

Mikäli sinua kiehtoo pukusi taidokkuuden esittely ilman esitystä, valitse Craftsmanship-kisa, jos taas palat halusta luoda asusi lisäksi lyhyen 1-2 minuutin pituisen esityksen, ilmoittaudu Cosplay Central Crown championships-kisaan!

Vielä muistutuksena, Cosplay Central Crown championships-kisa on kansainvälinen kisa, jonka voittaja pääsee edustamaan Suomea finaaliin Lontooseen Lokakuussa 2022. Kisassa on mahdollisuus osallistua joko "accuracy" tai "design" kategoriaan. Puvun lisäksi kilpailijat valmistelevat lyhyen 1-2 minuutin esityksen, joka nähdään pääsalin lavalla. Kilpailun säännöt ja tuomarointikriteerit löytyvät kokonaisuudessaan klikkaamalla tästä linkistä.

Craftsmanship-kisa on yksityiskohtaisten ja pikkutarkkojen tekijöiden kisa, jossa kiinnitetään erityishuomiota puvun yksityiskohtiin ja niiden toteutukseen. Puvun arvostelussa painotetaan erityisesti yksityiskohtien ja tarkkuuden näkökulmaa. Kisaan valittavien pukujen tulee olla suurimmaksi osaksi itse tehtyjä, lähdemaarajoitusta ei ole. Hahmon on oltava julkaistusta lähteestä, omia designeja tai hahmoja ei sallita.

 

Ilmoittaudu Craftsmanship-kisaan klikkaamalla tästä ja täyttämällä hakulomake!

Ilmoittaudu Cosplay Central Crown Championships-kisaan klikkaamalla tästä ja täyttämällä hakulomake!

Kommentit

Anonyymi
Tuossa kun on yrittänyt designkategorian säännöistä saada selvää ja siksi haluaisin varmistaa, että pitääkö hahmon olla kuvallisesta lähteestä vai käykö esim. kirjan hahmo? Säännöissä kun puhutaan lähteenä populaarikulttuurin tai fantasian hahmoista. Mutta sitten tuomareiden pisteytyksissä puhutaan, että pisteitä saa hahmon tunnistettavuudesta ja että alkuperäisen hahmon elementit ovat nähtävissä.
Anna "Anakichi" Rantamäki
Hei,
Lueskelin ohjeita ja tulkitsin.

Säännöissä sanottiin, että taiteilijalta commissionattua designiä voi myös pukuilla, eli tätä kautta näkisin, että selkeät piirrokset kirjassa esiintyneestä hahmosta voisivat olla hyväksyttäviä.

Tällä tulkinnalla voisit siis esimerkiksi myös tehdä oman versioinnin teatterin lavalla tai musikaaleissa esiintyneistä designeistä.
Anonyymi
Jäin pohtimaan, että ilmoittautumislomakkeessa oli vain hahmo, muttei lähdeteosta. Olisiko siihen kohtaan pitänyt kirjoittaa "hahmo, sarjasta X" vai riittääkö pelkkä hahmon nimi?
Anna "Anakichi" Rantamäki
Moikka!
Mukaan kannattaa laittaa lähdesarja, laita minulle sähköpostilla lähdesarja ja nimesi/nimimerkkisi, niin laitan sen ylös!
Anonyymi
Milloin tulee viestiä onko kisassa mukana vai ei? Lomakkeen täytettyä kuitenkin ilmoitti vain että lomake lähetetty.
Anna "Anakichi" Rantamäki
Hei!

Tieto lähetetään tänään! Jos ilmoitusta ei ole kuulunut huomiseen mennessä, olethan yhteydessä minuun sähköpostitse.

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!