AMV-kilpailun tulokset

Kirjoittanut
Zenexi

Desucon 2022 AMV-kilpailun tulokset, pisteytykset ja voittajaperustelut on julkaistu.

AMV-kilpailuun lähetettiin 31 videota, joista finaaliin selvisi 22.

Kilpailun soittolista löytyy täältä.

Palkinnot

Kilpailun paras video: Ranskis & OlkihattuJesmus - Nyt Ei Pliis Desusäätä

Idea ja toteutus oli aivan mahtava. Videossa oli vaihtelevuutta ja se ei sortunut itsensä toistamiseen. Luovuutta on käytetty niin monella eri tavalla ja kohtausten manipulointi sekä editoijien omat lisäykset luovat tasapainoisen kokonaisuuden.

AMV.fi – Paras Desusää: Ranskis & OlkihattuJesmus - Nyt Ei Pliis Desusäätä

Tämä video kyllä puhuu niin hyvin puolestaan ettei se varsinaisesti voittaja perusteluja edes kaipaisi, mutta tässä ne kuitenkin ovat; Videon editointi on varsin siistiä ja sulavaa ja siinä käytetyt lisäykset, kuten voice overit ja efektit pukevat videota täydellisesti. Klippi valinnat sopivat hyvin yksiin biisin sanoman kanssa ja rakentaa täten meille helposti seurattavan kokonaisuuden ja niiden yhdessä luomaan fiilikseen on helppo yhtyä mukaan.
Kyseistä biisivalintaa emme olisi voineet ikinä ennustaa, kuten ei kait säätäkään, mutta se vaiva ja aika mitä coveriin on nähty on kyllä varmasti ollut sen arvoista.
Video kuvastaa meille mitä kaikkea desusää oikeastaan on ja miksei sitä haluta tänäänkään tänne, ei, ei, ei!

Paras selviytymistarina: Kaname Salaatti - Glory and the Fall

Leikkaukset ja kohtausvalinnat ovat just kohdillaan ja niistä todella välittyy hahmojen epätoivo. Musiikin rytmitystä ja tempon vaihteluja on hyödynnetty editoinnissa erinomaisesti, tuomarit kiittää ja kumartaa tästä kokemuksesta! Videon alku ja lopetus punoutuvat yhteen ja arvostamme, että se on otettu huomioon!

Paras synkkämielinen: Xinnamon - Motherless Child

Ankea ja synkkä tunnelma on läsnä koko videon ajan. Epätavallinen materiaali, josta tehdään uskottavasti synkkämielinen video. Tuomarit pitivät myös siitä, että videosta löytyy hahmokehitystä. Kaiken kaikkiaan synkkä, yhteneväinen kokonaisuus.

Paras flow: Fugu - Born to Die

Mitä siitä sen kummempaa sanomaan, kuin että yksimielinen valinta tuomareilta. Videossa oli ehdottomasti paras flow. Upea kokonaisuus, joka piti otteessaan alusta loppuun. Lisäpisteet tunnelmasta ja värityksestä.

Paras hyväntuulinen: Aruru-, Xenji & Kira - Paluu kotiin

Tätä katsoessa tuli aidosti hyvä mieli. Efektejä on selkeästi käytetty, mutta ne soluttautuvat luontevasti videoon eikä niitä välttämättä edes huomaa, jos ei oikeasti kiinnitä huomiota. Video, johon varmasti meistä joka ikinen voi samaistua.

Yleisön Suosikki: Ranskis & OlkihattuJesmus - Nyt Ei Pliis Desusäätä

Yleisöäänet TOP 3:

1. Ranskis & OlkihattuJesmus - Nyt Ei Pliis Desusäätä      261 ääntä (34.16 %)
2. Puhehuhe - Munakkaat terveiset      108 ääntä (14.14 %)
3. Aruru-, Xenji & Kira - Paluu kotiin      95 ääntä (12.43 %)

 

Onnea voittajille!

Kuva: @ marakassit

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kenttään sana koulutyttöpuku. Tällä vältämme ilkeitä kommenttibotteja.
Et ole kirjautunut sisään Desuprofiiliin, joten kommenttisi lähetetään anonyyminä. Kirjaudu sisään!