Huom! Tämä ei ole uusimman tapahtuman sivu. Uusimman tapahtuman sivustolle pääset tästä!

AMV-kilpailu

Toimintaa, romantiikkaa, huumoria ja mystiikkaa – tyylejä on lukemattomia, kun screenin täyttävät AMV:t eli animemusiikkivideot ja muut editoijien taidonnäytteet.

AMV-kilpailu järjestetään su 18.6. Sibeliustalon pääsalissa. Ohjelmaan tarvitset maksuttoman paikkalipun, jonka voit varata kisapäivänä sunnuntaina klo 10 Desuprofiilistasi tai tapahtuman infosta. Invapaikat jaetaan infopisteeltä. Finalistit saavat automaattisesti paikan ohjelmaan itselleen ja max. 2 avecille. Jos videosi pääsee finaaliin, eikä sinulla ole tapahtumaan lippua, voit ostaa yhden normaalihintaisen pääsylipun itsellesi.

Desuconin AMV-kilpailun ilmoittautuminen on päättynyt. Kiitos kaikille osallistujille! Esikarsinnan tulokset lähetetään sähköpostitse 24.5. mennessä.

Iltabileiden videoista vastaa DJ Weeaboomerin AMV-haaste! Videoiden lähetysaika on päättynyt.

Applications for Desucon's AMV competition are now closed. Thank you for your interest! For more English info, including  upcoming competitions, please contact amv@desucon.fi.

Palkinnot

Tiesitkö, että Desucon-tapahtumia on järjestetty jo 15 vuotta? Juhlavuosi näkyy kesän AMV-kilpailussa mm. tuomariston kahden teemapalkinnon muodossa! Kisassa palkitaan videoita seuraavasti:

Tuomaripalkinnot

 • Tuomariston suosikki, sijat 1-3

Kategoriassa palkitaan kokonaisuudessaan vaikuttavimmat videot, kyseessä on siis nk. best in show -kategoria. Video on sekä luovasti että teknisesti taidokkaasti toteutettu, kuva ja audio toimivat saumattomasti yhdessä, video on kekseliäs ja mahdollinen hahmodynamiikka, miljöökuvaus, tunnelman luonti, tarinankerronta ja/tai lisäefektien käyttö on erinomaista.

 • Paras juhla

Reivit, valmistujaiset, piknik, kotibileet, häät, hautajaiset, joulu, juhannus, vappu, linnan juhlien vastaanotto, grillibileet rannalla, ystävysten vuosipäivä, kaikki käy! Kategoriassa palkitaan video, jonka kuvaama juhla tavoittaa tuomariston erityisen mieleenpainuvasti. Videolla luovat ideat ja tekninen taito kohtaavat onnistuneesti. Erilaisiin juhliin voi kehittää esimerkiksi hahmovetoisen lämminhenkisen tai kyyneliin liikuttavan tarinan, tai keskittyä puhtaaseen ilakointiin ja bailaamiseen sen monissa muodoissa.

 • Paras nostalgia

Kultaisen nuoruuden haikailua, menneiden muistelua hymyssä suin vai fiilistelyä kaukaiselta vuosikymmeneltä, jonka olisit halunnut kokea? Palaa ennen 2010-lukua julkaistun animen, pelin, musiikin tai muun pariin ja tee lähtemätön vaikutus tuomareihin nostalgisella tunnelmalla tai tarinalla! Videolla voit esimerkiksi palata 70- tai 80-luvun klassikkosarjan pariin tai 00-luvulle ilmaisten halien siivittämän erilaisen nuoruutesi juurille. Cascadaa, The Beatlesia, Linkin Parkia, Queenia, Carameldansenia, Katri Helenaa, Hare Hare Yukaita tai musiikkitelevision hittikimaraa, tyyli on vapaa! Tuomaristo palkitsee mielestään kekseliään konseptin ja teknisen toteutuksen yhdistelmänä vaikuttavimman paketin.

Erityispalkinnot

 • Yleisön suosikki

AMV-kilpailun katsojat saavat äänestää omaa lempivideotaan kisan aikana. Äänestyksen linkki jaetaan yleisölle kilpailun aikana, osallistuaksesi tarvitset nettiyhteyden sekä Kompassi-tunnuksen.

Palkintojen arvojärjestys: Tuomariston suosikki 1, 2 ja 3, joiden jälkeen paras juhla ja paras nostalgia, jotka ovat keskenään samanarvoisia, sitten yleisön suosikki. Kukin video voi saada yhden tuomaripalkinnon.

Aikataulu

 • Kilpailun haku auki la 25.2. klo 18:00
 • Kilpailun haku kiinni pe 5.5. klo 23:59
 • Kansainvälinen haku kiinni, kun 10. osallistuja on ilmoittautunut tai pe 5.5. klo 23:59
 • Esikarsinta alkaa ti 9.5.
 • Esikarsinnan tulokset lähetetään osallistujille sähköpostitse viimeistään ke 24.5.
 • AMV-kilpailu Desuconissa su 18.6. (tarkan ajan löydät ohjelmakartasta)
 • Tuomariston palaute lähetetään palautetta pyytäneille osallistujille sähköpostitse viimeistään ti 18.7.

Tapahtuman AMV-kilpailussa eli finaalissa esitetään tuomariston esikarsinnan läpäisseet videot ja julkistetaan kunkin kategorian voittajat. Tiedot voittajista jaetaan myös Desuconin someissa tapahtuman jälkeen.

AMV-kilpailun säännöt

Video, audio ja tekstit

Kilpailuun voi osallistua yhden tai useamman ihmisen itse editoimalla videolla, jonka visuaalinen media on peräisin itä- tai kaakkois-aasialaisesta lähteestä. Sallittuja medialähteitä ovat anime, manga sekä itä-aasialaiset ja kaakkois-aasialaiset animaatiot, sarjakuvat, videopelit, fiktiiviset tv-sarjat sekä fiktioelokuvat. Mediatyyppien yhdistely (esim. anime ja live action samassa videossa) on sallittua. Videon audiomateriaalissa (musiikki, dialogi, ääniefektit) ei ole lähdemaarajoitteita.

Perinteisen AMV:n lisäksi voit siis osallistua esim. MMV:llä (manga music video), GMV:llä (game music video) tai live action -videolla ohjeissa olevin rajoittein.

Sallittu videon pituus on 1-5 minuuttia. Videosta vähintään 60% tulee olla säännöissä määritellyistä medialähteistä, mutta lisäksi voit käyttää esim. kuvia, videopätkiä, omaa animaatiota, taustoja ym. lähdemaasta ja -materiaalista riippumatta. Vähintään 50% videon audiosisällöstä tulee sisältää musiikkia, mutta myös dialogin, ääniefektien ja muiden ääniklippien käyttö on sallittua.

Videossa ei tulisi ilmetä ylimääräisiä logoja, vesileimoja tai tekstityksiä esim. alkuteksteistä tai tv-lähetysten/striimauspalveluiden taltioinneista. Videoihin saa lisätä tekstiä esim. dialogille tai tehokeinona kappaleen lyriikoille.

Osallistumisen muut edellytykset

Voit lähettää kilpailuun enintään 2 tekemääsi videota. Yhteistyössä usean tekijän kesken tehdyt videot lasketaan jokaiselta tekijältä yhdeksi videoksi. Voit siis osallistua 1-2 itse tehdyllä videolla TAI yhdellä itse tehdyllä ja/tai yhdellä yhteistyövideolla TAI 1-2 yhteistyövideolla.

Kisaan sallitaan videot, jotka eivät ole ennen tätä tapahtumaa olleet minkään tapahtuman AMV-kilpailun finaalissa. Uudet videot, esikarsintaa aiemmin läpäisemättömät kisavideot tai ilman tuomaripalkintoja järjestetyissä AMV-show'n tyylisissä ohjelmissa nähdyt videot ovat sallittuja. Videon ei tarvitse olla ennennäkemätön, mutta suositeltavaa on jakaa se esim. YouTubeen vasta kilpailun jälkeen.

Tässä kisassa on 10 ensimmäisen kansainvälisen osallistujan kiintiö. Jos osallistut kansainvälisesti, kerrothan siitä ilmoittautumisen yhteydessä. Kansainvälisiksi osallistujiksi luetaan henkilöt, joilla ei ole Suomen kansalaisuutta tai jotka eivät pysyvästi oleskele Suomessa. Yksittäisistä poikkeustapauksista on mahdollista neuvotella sähköpostitse. Kiintiö kattaa 10 ensimmäistä kansainvälistä osallistujaa riippumatta tekijöiden kokoonpanosta (soolo- tai yhteistyöprojekti) tai lähetettyjen videoiden määrästä (1-2 per osallistuja). Kiintiöllä taataan kattavampi osallistumismahdollisuus Desuconin ensisijaiselle kohderyhmälle eli paikallisille harrastajille. Kansainvälisen haun mahdollisesta täyttymisestä ilmoitetaan tällä sivulla.

AMV-vastaava, kilpailukohtainen tuomaristo tai heidän välitön lähipiirinsä (sisarus, vanhempi tai lapsi) eivät saa osallistua tähän kilpailuun.

Tekninen ohjeistus ja kielletyt sisällöt

Käytä laadullisesti parasta mahdollista saatavilla olevaa materiaalia. Suositeltu tiedostomuoto on MP4 ja resoluutio 1920x1080. Pienin hyväksytty resoluutio on 480x360. Salitekniikkamme toistaa max. 50 fps videoita.

K-18-materiaali on kiellettyä. Pornografiaa, äärimmäistä väkivaltaa (esim. pään irti leikkaus, kidutus, teloitus ym. erityisen julma sisältö), jumpscareja tai gorea ei hyväksytä kisaan.

Aikuiset tai raskaat teemat (mm. seksuaalisuus, voimankäyttö, kuolema, kauhu) ovat sallittuja, mutta käytäthän harkintaa painavien aiheiden käsittelyssä. Mikäli tuomaristo ja vastaava kokevat sisällön sopimattomaksi tapahtumaan, se voidaan hylätä kilpailusta. Tällaisia tapauksia voivat olla esim. liian seksuaaliset, väkivaltaiset, järkyttävät tai pelottavat videot, henkilöitä/ihmisryhmiä halventavat sisällöt tai muuten kisaan sopimattomat videot.

Kysy tarvittaessa tapauskohtaisia lisätietoja amv@desucon.fi.

Liitetiedostot

Halutessasi voit lähettää videon mukana liitteitä. Liitteet voivat olla kuvia, kuvakaappauksia, videomateriaalia ja/tai tekstiä. Suosimme tiedostomuotoja jpg, png, mp4, pdf ja doc/docx.

Yleensä finaaliin pääsevissä videoissa on liitteitä joko ei lainkaan, pari tai useita, eli ns. oikeaa tapaa ei ole. Voit kertoa videosi ideasta, uusien asioiden kokeilemisesta, editointiprosessista tai erityisen vaativista/palkitsevista osista. Keskity siihen, mitä haluat tuomariston tietävän ja huomioivan videostasi.

Esimerkkejä: puoli sivua tekstiä videon tekemisestä (esim. käyttämästäsi ohjelmasta, lähteistä, ideoista tai työkaluista), 2-6 kuvatiedostoa (esim. kuvakaappaus editointinäkymästä, ennen-jälkeen-kuvia, yksityiskohtia efekteistä, typografiasta, maskauksista tai värimäärittelystä) ja/tai 3 minuutin havainnollistava video (esim. tiettyjen efektien toteutuksesta käytännössä).

Liitteiden määrästä: Liitteet eivät ole pakollisia ja ne saavat olla ytimekkäitä tai runsaita. Voit lähettää kuvia yksittäisinä tiedostoina tai luoda useampia kuvia ja/tai tekstiä sisältävän word/pdf/kuvatiedoston. Vältäthän kirjoittamasta pelkkää tekstiä yli 10 sivua ja pidä liitevideot max. 10 minuutissa. Ethän lähetä yli sataa kuvaa. Jos kuvaliitteitä on useampia kymmeniä, kokoa ne yhteen tiedostoon (esim. pdf tai video) aineiston läpikäynnin helpottamiseksi.

Näin osallistut AMV-kilpailuun

1. Tee yllä olevien ohjeiden mukaisesti video yksin tai yhdessä, tai kaiva pöytälaatikosta vanha säännöt täyttävä video.

2. Nimeä tiedostosi muodossa Nimimerkki_Videon-Nimi.mp4 ja mahdolliset liitteet Nimimerkki_Liite1 jne. 

3. Valmistaudu kertomaan kohdassa 4 nämä tiedot: videon tekijöiden etu- ja sukunimet, mahdolliset nimimerkit, yhden tekijän sähköposti, käytetyt media- ja audiolähteet, haluatko palautetta ja pääsetkö lavalle, mikäli sinut palkitaan. Kerro erikseen, jos olet kansainvälinen osallistuja.

4. Siirry osoitteeseen xfer.velhosto.fi/ ja kirjoita transfer codeksi “desu23” ilman lainausmerkkejä. Listaa yllä pyydetyt tiedot, lähetä videosi (1-2 kpl) ja mahdolliset liitteet. Tervetuloa kisaan!

Esikarsinta, pisteytys ja tuomarointi

Videoita tarkistetaan ilmoittautumisen aikana ja kahtena seuraavana päivänä sen päättymisestä. Jos videossa ilmenee ongelmia tai kiellettyä materiaalia, AMV-vastaava on kilpailijaan yhteydessä sähköpostitse ja kisaaja voi tehdä tarvittavat korjaukset ennen esikarsinnan alkua. Jos videota ei korjata sääntöjen mukaiseksi määräajassa, se hylätään.

Kaikki hyväksytyt videot lähetetään tuomaristolle esikarsintaan. Tuomarointi suoritetaan anonyymisti niin, ettei videoiden tekijöiden nimiä tai nimimerkkejä ole näkyvillä.

Tuomaristo arvioi videoiden editointia ja luovia ratkaisuja seuraavissa kategorioissa:

 • Teknisyys, 1-15 pistettä. Millainen on videon tekninen toteutus ja visuaalisuus? Onko videossa käytetty haastavampia tekniikoita ja miten siinä on onnistuttu? Arviointikriteerejä ovat mm. leikkaukset, efektit, maskaukset, siirtymät, typografiset lisäykset ja muut elementit, visuaalinen flow, mahdollinen eri medioiden yhdistely ja värimäärittely.
 • Tarinankerronta ja/tai konsepti, 1-15 pistettä. Onko videon idea mieleenpainuva tai omaperäinen? Jos video on tarinakeskeinen, kuinka se välittyy katsojalle? Onko aihe/kertomus ymmärrettävä lähdettä tuntematta? Millä oivaltavilla elementeillä narratiivia luodaan ja onko videossa jotain ainutkertaista/yllättävää? Arviointi painottuu videosta riippuen: action-mixissä arvioidaan konseptin dynaamisuutta ja muita onnistumisia, sankarin kasvutarinassa juonen kuljetusta ja rakentamista.
 • Tunnelma, 1-10 pistettä. Kuinka hyvin valittu tunnelma tai genre välittyy katsojalle? Onko tunnereaktioita pyritty saamaan aikaan kekseliäästi eri tekniikoilla? Tekeekö video vaikutuksen: hymyilyttääkö romanssi tai huumori, koskettaako draama, saako action tai kauhu sykkeen nousemaan?
 • Musiikin/audion käyttö, 1-10 pistettä. Miten onnistuneesti audiovalinnat tukevat videon muuta sisältöä? Jos biisiä on leikattu tai videossa on useita audioklippejä, miten saumatonta työ on ja istuvatko lisäykset hyvin? Arviointikriteerejä ovat mm. rytmitys, audion flow, mahdollinen lipsync ja lisätyt ääniefektit tai dialogi.

Korkeimmin pisteytetyt videot esitetään AMV-kilpailussa. Tasatilanteissa (esim. 3 videoilla on samat pisteet, mutta kaikki eivät mahdu ohjelmaan) tuomaristo valitsee keskustelemalla ko. finaalivideot. AMV-vastaava päättää videoiden esitysjärjestyksen.

Finaalivideot valitaan ensisijaisesti tuomaripisteillä. Pidätämme oikeuden valita korkealle pisteytettyjä videoita finaaliin myös harkitusti vapaammalla kädellä taataksemme toimivimman katselukokonaisuuden. Tällä tarkoitetaan esim. tapauksia, joissa finaaliin olisi pistejärjestyksessä etenemässä useampi kuin 2 tai 3 videota samasta lähteestä tai samalla musiikilla.

Itsenäisen esikarsinnan jälkeen tuomaristo päättää kunkin kategorian voittajat yhdessä keskustelemalla, pistetaulukkoa viitekehyksenä käyttäen.

Voit pyytää palautetta videostasi ilmoittautumisen yhteydessä. Tuomarien palaute lähetetään sitä pyytäneille kilpailijoille noin 2-4 viikkoa tapahtuman jälkeen.

Tuomarit

Desuconin AMV-kilpailun tuomaristo vaihtuu tapahtumakohtaisesti ja se koostuu AMV-harrastajista, aiemmissa kisoissa palkituista editoijista, televisio- ja elokuva-alan työntekijöistä, muista media-alan ammattilaisista sekä nk. katsojatuomareista.

Kesän tuomareina toimivat Mämmi Kunniaan, Pastard, Nani ja Starblom. Tutustu tuomaristoon täältä!

Henkilötietojen käsittely

Osallistujien henkilötietoja käsitellään ainoastaan AMV-vastaavan, tapahtuman järjestäjien ja lähetyspalvelimesta vastaavien toimesta. Tapahtumapaikalla kilpailussa ilmoitetaan finalistivideoiden tekijöiden nimet tai nimimerkit osallistujien oman valinnan mukaan.

 Kaikki lisäkysymykset voit lähettää osoitteeseen amv@desucon.fi.

Varaamme oikeuden muutoksiin.