Desuconin 2023 AMV-tuomaristo esittäytyy!

Kirjoittanut
RiverVixen

Kesän tapahtuma häämöttää jo horisontissa. Kuva: Matias Tukiainen

Desuconiin on aikaa tasan kaksi kuukautta ja on tullut aika esitellä AMV-kilpailun tuomarit! Kesäkuun 2023 kisan finalistit ja voittajat valitsee nelihenkinen tuomaristo, joka koostuu AMV-harrastajista ja media-alan moniosaajista.

15 vuotta täyttävässä Desuconissa AMV-kilpailun tuomareina toimivat Mämmi Kunniaan, Pastard, Nani ja Starblom. Lue tuomariston esittelyt ja terveiset alta! 

AMV-kilpailun ilmoittautuminen on auki 5.5. asti.

Mämmi Kunniaan

Video: Rakkaudelle Säännöt (Yleisön suosikki, Desucon Frostbiten AMV-kilpailu 2013)

Mämmi Kunniaan -ryhmä tunnetaan huumorivideoistaan. Narutoon pohjautuva Nortikka-piladubbi alkoi jo vuonna 2006, jonka jälkeen ryhmä on tuottanut huumoriversioita mm. sarjoista One Piece (Merten Kolikko), Fullmetal Alchemist (Teräksiset Minuutit), Get Backers (Gamat Bäkkiin) ja Pokémon (Påkeemån). Uusin tuotos Demoni Lahtaaja parodioi sarjaa Demon Slayer.

AMV-kilpailuista palkintoja on kertynyt huimat 12 kappaletta! Desuconin tuomaristossa ryhmää edustaa Mämmi/Zoro, joka voitti videollaan Oops Eren did it again vuoden 2017 Suomen Paras AMV -kilpailun.

“Tokaa kertaa tuomaroimassa, jännittää! Odotan innolla, mitä hassunhauskaa, toiminnan täyteistä tai romantiikkahömppää on luvassa. Kiinnitän erityisesti huomiota maskaukseen sekä huulisynkkaan. Neuvona editoijille: tiedän, että AMV:n valmiiksi saaminen voi joskus olla ylitsepääsemättömän vaikeaa. Haluaisi vain heittää jotain aikajanalle, jotta se täyttyisi, mutta älä anna periksi! Anna ideoiden hautua ja mieti niitä aina, kun käyt vessassa, suihkussa, saunassa tai olet nukahtamassa. Silloin saatat keksiä, mitä videosi tarvitsee! Ihan hirveesti tsemppiä kaikille, tehkää tästä kisasta mahtava! Niin ja terveiset äidille."

Pastard

Video: Emotional Blender (Desucon Frostbiten AMV-kilpailu 2023)

Pastard on kokenut videoharrastaja, joka aloitti editoinnin jo vuonna 2008. Suomen AMV-kilpailuista pokaaleja on tarttunut mukaan pari, ja viimeksi Pastardin video nähtiin alkuvuoden Desucon Frostbiten finaalissa.

Länsimaisen animaation ja Non/Disney-crossoverien editointiin erikoistunut Pastard on voittanut myös kansainvälisesti tunnetun Mx Disney -kilpailun, jonka yksi kausi kestää kokonaisen vuoden. Eri karsintakierroksilta jatkopaikan ansainneita videoita syntyi kymmenisen kappaletta. Tauon jälkeen Pastard on palannut uudella innolla animepainotteisten videoiden pariin.

“Kuten Mämmi Kunniaan, minäkin olen toista kertaa tuomaroimassa, ja olen siitä todella innoissani! Vasta hiljattain palasin katsomaan, millaisia videoita Suomen AMV-piireissä nykyään on ja olin valtavan vaikuttunut tasosta ja laadusta! Omat taitoni ovat keskittyneet enemmän videoiden tarinankerrontaan, teknisiin ratkaisuihin sekä flow’hun. Pidän siis itse silmällä eritoten näitä aspekteja kisassa ja uskon, että moni video saa minut hämmästymään. Hurjasti tsemppiä jokaiselle kisaan osallistujalle! Odotan innolla taidonnäytteitänne.”

Nani

Video: Närconin Digifesissä nähty tanssivideo "Nanto! Sekai kōnin hikikomori!", jonka editointi, liikegrafiikat ja kuvitukset ovat Nanin käsialaa

Nani on media-alan ammattilainen ja vannoutunut animeharrastaja, jonka rakkaus videoeditointiin alkoi jo lapsuudessa AMV-harrastuksen myötä. Sittemmin harrastuksen fokus on laajentunut koko mediakentälle ja nykyään Nani työskentelee media-alalla eri tehtävissä. Nani on videoeditoinnin lisäksi erikoistunut liikegrafiikkaan ja graafiseen suunnitteluun. Hänen videotöitään on voinut nähdä mm. cosplay-kisoissa, Desuconin avajaisissa ja päättäjäisissä, lukuisissa tanssivideoissa sekä COLLAPOP!-tanssishow’n striimeissä. Hän tuomaroi AMV-kisaa nyt ensimmäistä kertaa.

“Hei vaan kaikille! Onpa ihanaa palata AMV-juurille pitkän tauon jälkeen. Uskon, että kokemukseni interaktiivisen median parissa työskentelystä tuo mukavan lisän tuomarikattaukseen. Minulle tärkeintä videossa on oman idean selkeys ja loppuun hiottu toteutus. Kultaisen 2000-luvun AMV-skenen ja animen suurena ystävänä odotan erityisesti, millaisia nostalgiateemaisia videoita kisaan on tulossa! Toivottavasti teillä on hauskaa kisaan valmistautuessa. Muistakaa ottaa varmuuskopioita! Kesällä nähdään juhlatunnelmissa. ♥”

Starblom

Video: Desucon Frostbiten 2023 päättäjäisvideo, jossa Starblom toimi kuvaajana ja näyttelijänä

Media-alalle kouluttautunut Starblom on ollut aktiivinen conittaja jo vuodesta 2009. Tämä moniosaaja on toiminut podcastin tuottajana, videokuvaajana, juontajana, cosplay-kisaajana ja -tuomarina sekä näyttelijänä. Cosplayn lisäksi audiovisuaalisesta tekemisestä kiinnostunut Starblom työskentelee päätoimisesti videoiden ja striimauksen parissa markkinointiviestintätoimistossa. Luovuus ja tarinankerronnan työkalut ovat tärkeitä töissä ja vapaa-ajan videoprojekteissa.

“Olen pitkään ihastellut AMV-kisojen taidonnäytteitä. Nyt ensimmäistä kertaa näitä kisoja tuomaroimassa minua jännittääkin erittäin paljon! Hienot AMV:t, elokuvat, sarjat ja musiikki tuovat minulle usein suuria tunteita pintaan, joten odotan vahvoja tunnereaktioita kisaajien tuotoksista. Vaikka videon tekemisen kaikki eri osa-alueet ovat mielestäni yhtä tärkeitä, pidän itse silmällä erityisesti tarinankerrontaa, videoiden tunnelatausta sekä tietenkin musiikin ja videon yhteistä harmoniaa. Onnea matkaan kaikille, tehdään yhdessä hieno show!”

AMV-kilpailun ilmoittautuminen on auki 5.5. klo 23:59 asti, osallistumisohjeet löydät täältä. Kisassa palkitaan tuomariston kolme suosikkia, teemapalkintoina paras juhla ja paras nostalgia sekä yleisön suosikki. 

Onnea kisaan osallistuville ja mukavia editointihetkiä kaikille videoitaan vielä työstäville!

PS. AMV-ohjelmaa on myös iltabileissä: vanhat animehitit yhteen kokoava DJ Weeaboomerin AMV-haaste on käynnissä 3.6. asti!

Lähetä kommentti

Anonyymit kommentit eivät ole sallittuja tähän viestiin. Kirjaudu sisään!