Desucon 2023 Cosplay

Desuconin cosplaypuolella puhaltavat jälleen muutoksen tuulet, sillä kesän tapahtumaan tekee paluun pidetty ja toivottu esityskilpailu! Esityskisan lisäksi kisoissa nähdään nyt jo kolmatta kertaa järjestettävä Craftsmanship-kisa, sekä vanha tuttu Hall cosplay, sekä Photoshoot-kilpailu!

Cosplaykisojen ilmoittautuminen alkaa 1.3.2023 ja kisoihin voi ilmoittautua niin kauan, kun paikkoja riittää! Peruutuspaikkoja voi kysellä sähköpostitse osoitteesta cosplay@desucon.fi

 

Photoshoot-kisa

Ilmoittautuminen 1.3.2023 - 5.5.2023

https://forms.gle/xaAvg72SroXutjhGA

 

Nimensä mukaisesti kyseessä on perinteinen cosplay photoshoot-kilpailu, joihin kisaajat voivat osallistua milloin vain otetulla kuvalla. Tuomaristo valitsee yhden voittajan, jonka lisäksi yleisö pääsee myös äänestämään suosikkiaan tapahtumaviikonlopun aikana.

Säännöt

- Kuvaajat voivat osallistua yhdellä kuvalla.

- Cosplayhahmo/-hahmot kuvassa voivat olla mistä tahansa lähteestä, omat designit pois lukien.

- Kisaan lähetetään valmis kuva sekä alkuperäinen raakakuva sellaisena, kuin se on kamerassa. Raakakuva voi olla joko RAW (esimerkiksi DNG., PEFF., CR2.) tai käsittelemätön JPEG/TIFF. Valmiin kuvan tulee olla JPG./PNG./GIF. Kuvat lähetetään osoitteeseen cosplay@desucon.fi , vain lomakkeella ilmoittautuneiden kisaajien kuvat otetaan mukaan, eli muistathan täyttää myös lomakkeen.

- Minimiresoluution tulee olla 595x842 pikseliä.

- Kuva tulee lähettää joko sähköpostilla liitetiedostona osoitteeseen cosplay@desucon.fi tai jakosivulla kuten Dropbox/Google Drive.

- Ilmoittautumisessa täytyy olla mukana kuvaajan sekä kuvassa olevien nimet/nimimerkit. Ilmoitathan myös käytetäänkö julkaistun kuvan yhteydessä nimimerkkiä vai nimeä.

- Kuva voi olla aikaisemmin julkaistu photoshoot-kuva, jolla ei ole aiemmin kisattu missään kisassa.

Osallistumalla kisaan annat hyväksyntäsi sille, että Desucon julkaisee kuvasi sivuillaan yleisöäänestystä varten. Voittajan kuva voidaan julkaista myös Desuconin sosiaalisen median alustoilla.

Esityskilpailu

Ilmoittautuminen 1.3.2023 - 5.5.2023.

KISA ON TÄYNNÄ. Peruutuspaikkoja voi tiedustella cosplay@desucon.fi

https://forms.gle/kAqsVDPCjsrabc376

 

Desuconissa nähdään pitkästä aikaa esityskilpailu, jossa tuomarit arvioivat ainoastaan esityksen, eli asut voivat olla ostettuja tai itse tehtyjä.  Kilpailussa palkitaan kolme parasta esitystä.

Säännöt

 • Kilpailuun osallistutaan joko yksin tai ryhmässä. Ryhmän koko on 2-5 kisaajaa. Kaikki kisaajat kisaavat kuitenkin samassa kisassa, eli yksilö- ja ryhmäkategorioita ei ole erikseen.
 • Esityksen kesto on maksimissaan 2,5 minuuttia

 • Kilpailuun ei voi osallistua esityksellä, jolla sama ryhmä tai kisaaja on kilpaillut aikaisemmin.

 • Kilpailussa cosplayasuja ei arvioida erikseen. Asut voivat olla ostettuja. Pukuja voidaan kuitenkin arvioida yleisilmeeseen ja kokonaisuuteen sopivuuden perusteella. Pääpaino on hahmojen tunnistettavuudessa.

 • Käytettävien hahmojen tulee olla lisensisoidusta lähteestä. Omat designit tai hahmot eivät ole sallittuja. Lähdemaarajoituksia ei ole, ja lähde voi olla mistä tahansa sarjasta, elokuvasta, pelistä tai kirjasta.

 • Puvusta on annettava referenssikuva hakemuksen yhteydessä. Vaikka ennakkotuomarointia ei ole, kilpailun tuomareiden on nähtävä, mihin hahmo perustuu.

 • Esityksessä saa käyttää apunaan erilaisia, helposti siirreltäviä lavaproppeja. Lavaproppeja saa maksimissaan olla 3. Lavapropiksi lasketaan propit, jotka lavakuutit kantavat lavalle esityksen alussa. Esimerkiksi arkku, jossa on sisällä muutama esityksen aikana esiin nostettava esine lasketaan yhdeksi propiksi.

 • Esityksen tulee olla itse käsikirjoitettu- tai koreografioitu, eli valmista käsikirjoitusta esimerkiksi olemassaolevasta sarjasta ei saa käyttää. Olemassaolevan kohtauksen voi esittää uudella tavalla, muttei täysin toisintona alkuperäisestä lähteestä.

 

 • Lavalle ei saa kaataa jauheita tai nesteitä. Glitterin, pienten höyhenten ja terälehtien käytössä pyydämme käyttämään harkintaa. Lähtökohtaisesti lavan sotkeminen tulee pitää minimissään ja kaikista lavalle mahdollisesti esityksen jälkeen jäävistä asioista tulee kertoa cosplayvastaavalle etukäteen.
 • Kilpailuun osallistuvien tulee toimittaa valitsemansa musiikki/ääniraita/videotiedosto, sekä valotoiveet cosplayvastaavalle 15.5.2023 klo 23:59 mennessä. Musiikin on suotavaa olla mp3-muodossa. Mikäli esityksessä on taustavideo, toimitathan taustavideon ja ääniraidan samassa tiedostossa. Musiikin alkuperämaalla ei ole rajoituksia eikä musiikin tarvitse olla Teosto-vapaata. Myös animen/pelin/elokuvan ääniraitaa saa käyttää. Kisaajat saavat tarkemmat ohjeet taustamateriaaleista sähköpostilla.

 • Lavaesitys ei saa aiheuttaa vaaraa yleisölle tai henkilökunnalle. Henkilökunnalla on oikeus keskeyttää ja kieltää esitys.

Craftsmanship-kilpailu

IIlmoittautuminen 1.3.2023 - 5.5.2023.

KISA ON TÄYNNÄ Peruutuspaikkoja voit tiedustella cosplay@desucon.fi 

https://forms.gle/L4aqc7gWXXSx3WaG8

 

Craftsmanship-kilpailussa tuomarointi keskittyy erityisesti taidokkaisiin ja yksityiskohtaisiin asuihin, joissa kädentaidot pääsevät loistamaan. Kisassa palkitaan kolme parasta asua.

Säännöt

 • Kisaan valittavien pukujen tulee olla suurimmaksi osaksi itse tehtyjä (esimerkiksi peruukit, kengät ym voi ostaa ja muokata itse) 

 • Lähdemaarajoitusta ei ole, mutta hahmojen tulee olla mistä tahansa julkaistusta lähteestä, omat designit poislukien
 • Asulla ei ole saanut sijoittua ennen kisoissa
 • Kisaajilta pyydetään ilmoittautumisen jälkeen referenssikuva, jossa pyydetään esittelemään puvun yksityiskohtia
 • Kisaajan tulee pystyä itse kulkemaan asunsa kanssa esimerkiksi backstagen puolella ovista. Cosplaykuutit auttavat portaissa lavalta alas ja lavalle tarvittaessa.
 • Kisaajan tulee pystyä kulkemaan lavalle poseeraamaan ja pois ilman cosplaykuuttien apua (esimerkiksi näkökykyä rajoittavat asun osat eivät siis sovi tähän kisaan.)

Hall Cosplay -kilpailu

Ei ennakkoilmoittautumista, kisaajat haetaan metsähallista kisapäivänä kello 11 - 13.

 • Kisaan valittavien pukujen tulee olla suurimmaksi osaksi itse tehtyjä (esimerkiksi peruukit, kengät ym voi ostaa ja muokata itse) 

 • Lähdemaarajoitusta ei ole, mutta hahmojen tulee olla mistä tahansa julkaistusta lähteestä, omat designit poislukien
 • Asulla ei ole saanut sijoittua ennen kisoissa
 • Kisaajia pyydetään ilmoittautumisen yhteydessä täydentämään lomake, jossa pyydetään kisaajan tiedot, sekä referenssikuvat
 • Kisaajan tulee pystyä itse kulkemaan asunsa kanssa esimerkiksi backstagen puolella ovista. Cosplaykuutit auttavat portaissa lavalta alas ja lavalle tarvittaessa.

Huomioithan, että kisaajat eivät saa lippua tapahtumaan! Mikäli jäät ilman lippua lipunmyynnistä, olethan yhteydessä cosplayvastaavaan!