Desucon 2023 Cosplaykisan tuomarit esittäytyvät

Kirjoittanut
Anakichi

Kansikuva: Tuomas Puikkonen

Desuconiin on enää vähän aikaa ja nyt onkin hyvä hetki kurkistaa Cosplaykisojen hulinaan ja tutustua kisan eri kategorioiden tuomareihin!

Esityskilpailun tuomaristo:

Marsu

Kuvaaja: Jenni Suominen
Moikka!

Olen marsu ja olen yksi esityskisan tuomareista. Kisaajista ja katsojista osa on varmaan tottunut näkemään mut pääsalin toisessa päässä, valotiskin takana. Olen tehnyt Desuconissa hommia pääsalissa vuodesta 2011 lähtien, mutta yleisesti tapahtumia olen järjestänyt vuodesta 2009. Näihin vuosiin mahtuu niin stage managerointia, cosplaymammailua, tv-tuotantohommia kuin valo- ja äänioperointiakin. Jos laskisin kaikki nähnyt ja avustetut cosplayesitykset/-kisat yhteen, päästäisiin ainakin nelinumeroisiin lukuihin. 
 
Esityskisassa tulen kiinnittämään huomiota teknisiin asioihin; valojen ja äänen käyttöön yhdessä esitystä tukien, lavaliikkumiseen sekä proppien käyttöön. 
 
Ihan hirveän paljon tsemppiä kaikille kisaajille, lava on teidän! :)
 
Hapsu
Kuvaaja: Veera "Perunaprinssi" Kostamo
Morjesta kaikille, esityskisatuomari Hapsu ilmoittautuu!

Oon harrastanu cossausta vuodesta 2010 lähtien ja tässä vuosien varrella päässyt nauttimaan cosplayesityksistä sekä yleisössä, tuomaristossa että lavalla. Voitin SM-kisat 2016 ja Portugalissa Cosplay World Masters-kisat 2017, sekä edustin Suomea World Cosplay Summit 
Video Divisionissa 2021 yhdessä Tor-Leif Designin kanssa. Tykkään tunteikkaista esityksistä, joita on helppo seurata kenen tahansa. Olitte sitten komedian maistereita tai draaman taitureita, toivon että pääsette näyttämään parastanne alusta loppuun saakka. Odotan innolla mitä olette saaneet aikaan, joten nähdään Desuconissa!
 
Minnalabanana
Kuvaaja: Kaisa ”Sonoko” Sarvela

Moi! Olen Minna ”minnalabanana” Mäkinen ja olen yksi esityskilpailun tuomareista. Olen harrastanut cosplayta reilut 17 vuotta ja kisannut puku-, esitys- sekä arvokilpailuissa yli kymmenen vuoden ajan. Cosplayn lisäksi harrastan videopelien pelaamista, palapelejä, conien järjestämistä yms., mitä voi tehdä eri vuodenaikoihin ja mielensä mukaan. Esityskilpailussa kiinnitän huomiota esityksen rakenteeseen, juonen kulkuun ja kuinka mukaansa vetävä sekä viihdyttävä esitys on.

Haluan toivottaa kaikille eri kilpailuihin osallistuville ihmisille: ”Tsemppiä ja onnea kisoihin! Pitäkää hauskaa ja hurmatkaa kaikki ♥! 

Craftsmanship-kisan tuomaristo:

Sudenluu

Kuvaaja: etalify 
Moi!! Olen sudenluu ja tuomaroin craftmanship-kisaa. Cosplayta olen harrastanut vuodesta 2014 asti ja minulta löytyy myöskin vaatetusalan ammattitutkinto. Hyllyyn on ehtinyt kertyä vuosien saatossa kourallinen pukukisapokaaleja, ja onkin aivan mahtavaa päästä Desussa kokemaan cossikisat ensimmäistä kertaa täältä tuomaripuolelta käsin! 
 
Arvostan puvuissa eniten siistiä ompelujälkeä sekä designin kekseliästä skaalaamista omaan kehoon sopivaksi. Huolellisesti viimeistelty yleisilme ja toimivat kiinnitykset kruunaavat puvun. En malta odottaa, että pääsen ihailemaan kisaajien upeita tuotoksia oikein lähietäisyydeltä! ✨!
 
 
Siiricosplay
Kuvaaja: Tekla "megurinemagnet" Kokkonen
Moikka, olen Siiri tai Siiricosplay! Harrastusvuosia on takana 11 ja minut voi nähdä silloin tällöin myös itse kisailemassa. Osaamiseni painottuu kangasvalmisteisiin pukuihin, mutta myös peruukit ovat lähellä sydäntäni. Nautin erityisesti siisteistä, perustelluista ja tarkasti harkituista tekniikoista ja yksityiskohdista.
Odotan innolla pääseväni kuulemaan tarinoita pukujenne valmistuksesta. Olkaa ylpeitä puvuistanne ja osaamisestanne. Nähdään pian!
 
Regzo
Kuvaaja: Alexandriel 
Moikka! Olen Regzo, cosplay-harrastaja Helsingistä. Olen harrastanut cosplayta noin viitisentoista vuotta ja yhtä kauan tehnyt pukuja omin käsin. Pidän erityisesti aasialaislähtöisistä videopeleistä sekä mangasta ja animesta, ja pukuvalintani keskittyvät pääosin näihin lähteisiin. Kisoja olen ehtinyt cosplayurani aikana kiertää kisaajana monia ja Suomea olen edustanut ulkomailla Nordic Cosplay Championships-finaaleissa Ruotsissa vuonna 2015, viimeiset vuodet olen keskittynyt enemmän tuomarointipuolelle ja tahdon myös tällä osa-alueella kehittää omia kykyjäni aina pidemmälle.

Cosplayssa olen erikoistunut ompelun ohella erityisesti proppiosiin ja vuosien varrella olen saanut kokeilla monia eri tekniikoita ja toteuttaa lukemattomia erilaisia ratkaisuja erilaisilla materiaaleilla aina puutöistä vaahtomuoviin, valumuoviin ja 3D-mallinnukseen. Tuomarina olenkin kiinnostunut erityisesti siitä miten kisaaja on ei-ommeltavia osia toteuttanut. Itselleni cosplayssa on sydäntä lähellä rakkaus hahmoa ja sarjaa kohtaan, ja keskustelen mielelläni myös siitä mistä idea pukuvalintaan on lähtenyt ja miten päädyit puvun kanssa tehtyihin teknisiin ratkaisuihin oman tulkintasi pohjalta. Tavataan siis Desuconin tuomarointihuoneessa ja kovasti onnea kisaan!
 
Cosplay-töitäni löytyy Instagramista @RegzoCosplay. https://www.instagram.com/regzocosplay/
 

Hall Cosplay-kisan tuomaristo:

Niancelot

Kuvaaja: Anne "Felifay" Repo

Moikka! 
Olen harrastanut cosplayta vuodesta 2011 ja kisannut vuodesta 2016. Kisakokemuksia ja sijoituksia on tullut kerättyä muutamia, mutta suurimmat saavutukset ovat cosplayn SM kisojen pari kategorian toinen sija vuonna 2017 Maucivalin kanssa ja NCC edustaminen vuonna 2022.  

Tuomarointi kokemustakin olen päässyt kerryttämään jo jonkin verran. Laajasta tekniikka osaamisesta on ollut paljon hyötyä pukuja tuomaroidessa. Yleensä kiinnitän eniten huomiota proppeihin ja niiden viimeistelyyn, meikkiin ja asun mittasuhteisiin. Rakastan tehdä pukuja, joiden materiaalit tuovat pukuun tekstuuria, ja ilmettä vain koska reffeissä asiat ovat saman värisiä ei tarkoita, että niiden on oltava samaa materiaalia ;)

Hyvää desusäätä toivottaa:
niancelot

Maucival

Kuvaaja: Merryallnighter
Hei! Olen Maucival ja tuomaroin Desuconin Hallcosplay-kilpailua.
 
Olen harrastanut cosplayta reilut 10 vuotta ja käsitöitä sitäkin pidempään. Tykkään tehdä pukuja itselleni nostalgisista lähteistä ja herkulliset värit sekä kaikenlaiset koristelut ovat minulle herkkua. Kisakokemusta minulla on hieman itselläni ja sitten vähän enemmän siskoni tukena lavalla sekä kulisseissa. Tuomaridebyytin tein Traconissa viime syksynä. Tuomaroinnissa kiinnitän huomioni ompeluun ja materiaaleihin. Erityisen tärkeänä pidän asun viimeistelyä ja arvostan kekseliäitä ratkaisuja haastaviin kohtiin. Lisäksi mielestäni on taito osata sovittaa fiktionaalinen asu oikean henkilön päälle. Paljon tsemppiä kaikille kisaajille! Muistakaa huolehtia itsestänne cosplay-pöhinän keskellä ja nähdään tuomaroinnissa!
 
Gridcosplay
 
Kuvaaja: Karoliina Lundahl

Moikka! Olen Gridcosplay, yksi Hall Cosplay-kisan tuomareista. Cosplayvuosia on minulle kertynyt jo 18, tuomarihommissa olen nyt toista kertaa.

Ompelun ja kankaiden ammattilaisena keskityn omissa projekteissani erityisesti istuvaan kaavoitukseen ja siistiin ompelujälkeen. Tuomarin roolissa kiinnitän huomiota myös mittasuhteisiin ja viimeistelyyn. Sydämeni läpättää täydellisesti kohdistuvien saumojen lisäksi luovuudelle ja kekseliäsyydelle.

Hurjasti tsemppiä kaikille kisaajille! Muistakaa pitää hauskaa ja nauttia kisapäivästä.

 

Photoshoot-kisan tuomaristo:

Hoothoot

 Kuvaaja: Niyarifa
Olen Hootti ja tässä hetkessä cosplayharrastusta on takana 20 vuotta! Cosplaykuvaaminen on ollut aina mukana osana harrastusta mutta viimeisen viiden vuoden aikana siitä on tullut yksi parhaista osista harrastusta!
 
Cosplaykuvauksessa nautin naturalistisesta tyylistä eli pidän kuvista joissa on paljon valoa, joissa dynamiikkaa luodaan kuvakulmilla ja joissa lähdemateriaali tuodaan esiin propein ja sopivin taustoin. Nautin paljon myös japanilaistyylisestä cosplaykuvauksesta ja toivon näkeväni sitä lisää myös Suomessa!
 
Odotan innokkaasti ensimmäistä photoshoot-tuomarointiani!
 
Felifay
Kuvaaja: Felifay
Hei ihanat conikävijät! Mä oon Felifay ja olen yksi meidän Photoshoot-kilpailun tuomareista! Asun Helsingissä ja vapaa-ajalla harrastan videopelejä, animea ja valokuvausta. Mun eka coni oli vuonna 2006 ja sen jälkeen olenkin käynyt coneissa mm. kävijänä, ohjelmanpitäjänä, valokuvaajana ja nyt ekaa kertaa myös tuomarina! Voisin omaa taustaa sen verta avata, että multa löytyy kolmen vuoden ammattitutkinto media-aloilta missä opiskelin esimerkiksi juuri valokuvausta. Olen myös itse osallistunut Photoshoot-kilpailuihin ja voittanutkin niistä Yukiconin (R.I.P.) 2017 photoshoot-kilpailun. Olen myös toiminut Desuconissa yleiskuvaajana vuodesta 2019 lähtien ja teen myös cosplay-valokuvausta vapaa-ajalla. Tuomaroinnissa tulen kiinnittämään huomitoa erityisesti valokuvan tunnelmaan ja asetteluun.
 
Toivotan kaikille kisaajille onnea kisaan ja toivottavasti päästään näkemään conissa!
 
Merryallnighter
Kuvaaja: Jeroen Weimar Photography
Olen jesmo, netissä enimmäkseen Merryallnighter, ja olen harrastanut cosplayta vuodesta 2008. Valokuvauksesta ja cosplaykuvauksesta innostuin myös pian sen jälkeen. Olen opiskellut muotoilua sekä vaate- ja kuosisuunnittelua, ja työskentelen tällä hetkellä graafisena taiteilijana kotimaisen designin parissa. Sekä kisa- että tuomarointikokemusta olen ehtinyt tänä aikana kerryttää jonkin verran Suomessa ja ulkomailla, sekä valokuvauksen että cosplayn osalta.
Kuvauksessa rakastan valon ja värien käyttöä, ja arvostan erityisesti kuvan tunnelmaa ja kuvaajan yhteistyötä mallin kanssa. Lempikuvissani on tunnetta, rohkeutta, herkkyyttä ja tasapainoa. On mahtava nähdä miten paljon uusia kuvaajia on uskaltanut lähteä mukaan kisaamaan ja kokeilemaan uusia ideoita!

Kommentit

Lähetä kommentti

Anonyymit kommentit eivät ole sallittuja tähän viestiin. Kirjaudu sisään!