Huom! Tämä ei ole uusimman tapahtuman sivu. Uusimman tapahtuman sivustolle pääset tästä!

AMV-kilpailu

ILMOITTAUTUMINEN SULJETTU

Desucon Frostbite 2018 AMV-kilpailun säännöt

Tärkeät päivämäärät

 • Ilmoittautuminen alkaa 15.10.2017
 • Ilmoittautuminen päättyy 31.12.2017
 • Tuomarit suorittavat esikarsinnan 01.-07.01.2018
 • Esikarsinnan tulokset ilmoitetaan osallistujille 10.01.2018 mennessä
 • Voittajat julkaistaan finaaliesityksessä 26.-28.01.2018

Sääntöjen rikkominen johtaa videon hylkäykseen. Hylättyjä videoita ei lähetetä tuomareille. Voit kuitenkin lähettää videon uudelleen muokattuna, mikäli kilpailu on vielä auki. Tuomaristo ei saa lähettää videoita kilpailuun.

Kilpailun kulku ja käytännön ohjeet

Voit osallistua kilpailuun millä tahansa itsetehdyllä animemusiikkivideolla. Animen lähdemaan tulee olla aasialainen. Kilpailuun voi ilmoittautua 15.10.2017 alkaen ja se suljetaan 31.12.2017 klo 23:59, minkä jälkeen tuomaristo suorittaa esikarsinnan. Kaikille osanottajille ilmoitetaan karsintatuloksista 10.01.2018 mennessä. Tuomariston valitsemat voittajat julkistetaan finaaliesityksessä, myös yleisön suosikki. Tulokset julkaistaan myöhemmin myös Internetissä. Finalistien tarkka määrä riippuu videoiden kestosta.

Kilpailussa jaettavat palkinnot

Tuomaristopalkinnot:

 • Kilpailun paras video
 • Paras klassikko
 • Paras visuaalinen
 • Paras melankolinen
 • Paras hahmoprofiili

Erikoispalkinnot:

 • Yleisön suosikki
 • AMV-vastaavan suosikki

Palkintojen lisäksi kilpailussa saatetaan jakaa kunniamainintoja jollain saralla erityisen ansiokkaille, mutta palkinnotta jääneille videoille. Sama video ei voi voittaa kahta tuomaripalkintoa, mutta voi voittaa tuomaripalkinnon lisäksi erikoispalkinnon.

Finalisteille varataan istumapaikkoja salin etuosasta. Osallistujat ostavat normaalin sisäänpääsylipun tapahtumaan. Ilmoitathan tulostasi ilmoittautumislomakkeella. Mikäli voittaja ei ole itse paikalla tai lähettänyt ketään hakemaan palkintoa puolestaan, palkinto postitetaan tapahtuman jälkeen.

Kilpailun tuomaristo suorittaa karsinnat ja jakaa palkinnot sekä kunniamaininnat siten, ettei videon tekijää paljasteta tuomareille ennen valintojen tekemistä.

Osallistumisrajoitukset

Kilpailuun voi osallistua korkeintaan kahdella (2) videolla (mukaan lukien yhteistyövideot), jotka eivät ole aikaisemmin olleet suomalaisten AMV-kilpailujen finaalissa. Videon ei tarvitse olla ennennäkemätön, eli sen saa julkaista internetissä ennen kilpailua, mutta suositeltavaa on jättää videon julkaisu kilpailun jälkeen yllätyksen säilyttämiseksi.

Sisällölliset vaatimukset

Videon kesto saa olla 1:30 - 6 minuuttia.
Videoon kuulumattomat logot ja tekstitykset ovat kiellettyjä - itse lisätyt, musiikkivideoon kuuluvat tekstit ja tekstitykset ovat sen sijaan sallittuja. Videon alkuun saa halutessaan liittää videoon liittyviä kreditointitekstejä tietyin rajoittein:

 • Tekstit saavat sisältää tietoja käytetystä musiikkiraidasta, videolähteistä, videossa esiintyvien hahmojen nimiä sekä itse videon nimen.
 • Tekstien on sisällyttävä itse musiikkivideoon, eli niiden on ilmestyttävä pääasiallisen ääniraidan aikana. Musiikkivideosta irralliset, vain kreditointiteksteille omistetut introt ja lopputekstit leikataan finaaliesitystä varten pois.

Käytetystä videomateriaalista vähintään puolet on oltava aasialaista animaatiota. Muunlaisen materiaalin, kuten esimerkiksi näytellyistä elokuvista, länsimaalaisesta animaatiosta peräisin olevan tai itse videokuvatun videon käyttö animen ohella on sallittua.

Videon ääniraidan on koostuttava pääosin musiikista. Käytetyn kappaleen muokkaaminen ja esimerkiksi puhuttujen repliikkien lisääminen on sallittua, kunhan video täyttää musiikkivideon tunnusmerkit. Näin ollen esimerkiksi trailerien, TV-mainosten tai vanhojen suomidubbien käyttäminen ei ole sallittua.

Erittäin graafisen väkivallan ja pornon käyttäminen videoissa on kiellettyä. Alastomuutta ja normaalin rajoissa pysyviä toiminta- tai väkivaltakohtauksia saa käyttää. Ollessasi yksittäisestä kohtauksesta epävarma, ota yhteyttä sähköpostitse amv (at) desucon.fi

Nimeäthän tiedostosi muodossa: ”Nimimerkki - Videonnimi”. Jos et käytä nimimerkkiä, korvaa nimimerkki esimerkiksi etunimelläsi.

Tekniset vaatimukset

 • Resoluutio: Vähintään 360 vaakaviivaa, korkeintaan 1080. Suositeltu resoluutio on 1280x720 tai 1920x1080 ja suositeltu kuvasuhde 16:9. Tallennathan videosi siinä resoluutiossa, missä käyttämäsi lähdemateriaali on.
 • Formaatti: Useimmat tavallisimmat videoformaatit (mm. wmv, mkv, avi) kelpaavat. Suositeltu tiedostomuoto on MP4.
 • Frame rate 23.976 / 24 fps, 29.976 / 30 fps tai 59,976 / 60 fps. Suositeltavaa on tarkistaa lähdemateriaalin frame rate ja pitäytyä siinä.

Käytä mahdollisimman hyvälaatuisia lähdetiedostoja ja tallenna lopullinen musiikkivideo mahdollisimman hyvälaatuisena. Yritä pitää tiedostokoko järkevänä – jos olet tästä epävarma, ole yhteydessä sähköpostitse.

Mikäli video täyttää sisällölliset vaatimukset, mutta teknisessä puolessa on ongelmia, videon lähettäjään ollaan yhteydessä. Videota saatetaan skaalata ja uudelleenpakata itse esitystä varten.

Kilpailuun liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen amv (at) desucon.fi

Naamiojänis