Huom! Tämä ei ole uusimman tapahtuman sivu. Uusimman tapahtuman sivustolle pääset tästä!

Työpajat & keskustelupiirit

Gunpla-paja. Kuva: Mira Strengell

Desuconissa järjestetään paljon mielenkiintoisia työpajoja, joissa pääset kokemaan ja tekemään itse.

Osaan työpajoista on ennakkoilmoittautuminen. Työpajojen ennakkoilmoittautuminen on alkanut! Esimerkiksi Shibari-työpajat ovat aiempina vuosina olleet niin suosittuja, että ilmoittautuminen on mennyt täyteen jo muutaman tunnin aikana, joten kannattaa olla mahdollisimman nopea, mikäli haluaa mukaan. Perehdy siis osallistuvaan ohjelmaan ja varmista, että pääset osallistumaan kaikkiin suosikkeihisi!

 

Työpajat

Työpajaan on ennakkoilmoittautuminen

Ennakkoilmoittautuminen netissä

Onigiripaja

Sirpa "Nelfes" Kovanen, Nahvi

26.1.2018 20:00 – 26.1.2018 23:00

Honka

Onigiri on suosittu riisistä tehty välipala, joka vilahtaa tuon tuosta myös animessa. Nyt voit oppia tekemään onigireja itse! Pajassa valmistetaan yhdessä erilaisia täytteitä ja furikake-maustesekoitusta, minkä jälkeen osallistujat saavat tehdä itselleen mieluisia onigireja. Lopuksi onigirit tietysti syödään teen ja jutustelun lomassa. Suurin osa täytteistä sisältää kalaa, joten pajaa ei suositella kala-allergikoille. Pajaa ei suositella myöskään niille, jotka ovat allergisia seesaminsiemenille. Materiaalimaksu on 5 euroa, ja mukaan mahtuu 15 osallistujaa.

(Ohjelma on täynnä)

 

Kinbakun eli Shibarin lyhyt oppimäärä

 Minna Rikalainen, Satu "7,62 RK95 TP" Valli

26.1.2018 20:00 – 26.1.2018 22:00

Koivu

Kiinnostaisiko sinua oppia sitomaan vaikka kaverisi tai tyttöystäväsi nättiin pakettiin? Mikäli edellinen lause kuulosti hyvältä, tämä ohjelma on juuri sinua varten. Työpajassa käymme läpi muutaman erilaisen perinteisen kinbaku-sidontatekniikan käytännössä ja teoriassa. Tutustumme myös pintapuolisesti shibarin eli kinbakun historiaan ja sen merkitykseen Japanin kulttuurissa. Ohjelma on suunnattu aloittelijoille emmekä käy siinä läpi kovin monimutkaisia tekniikoita. Huom. Materiaalimaksu 15€. Ohjelmaan on ennakkoilmoittautuminen.

Ennakkoilmoittautumiseen tästä

 

Desudeitti

Tinka, Harri

27.1.2018 16:30 – 27.1.2018 19:00

Koivu

Etsitkö conista samanhenkistä ihmistä tai Sitä Oikeaa? Desudeitti on speed-dating ohjelma sinkuille. Desudeitti tarjoaa mahdollisuuden tavata uusia ihmisiä viisi minuuttia kerrallaan. Mukaan ennakkoluuloton asenne ja iloinen mieli! Osallistujamäärästä riippuen tarjolla heteronormatiivinen sekä sateenkaarideitti. Ohjelmaan on ennakkoilmoittautuminen netissä. Lämpimästi tervetuloa!

Ennakkoilmoittautumiseen tästä

 

Taistelukoreografiatyöpaja

Erik "Njyyrikki" Niemi, Meri "umiyo" Laitinen

27.1.2018 10:30 – 27.1.2018 12:30

Koivu

Erityisesti cosplaykisaamisesta kiinnostuneille suunnattu työpaja. Ohjelma on jaettu kahteen osaa, joista ensimmäisessä tarkastellaan onnistuneen taistelukoreografian elementtejä teoriassa, ja jälkimmäisessä osuudessa syvennytään käytännön harjoituksiin. Käytännön osuuteen on ennakko-ilmoittautuminen ja mukaan otetaan korkeintaan kahdeksan paria. Ilmoittautumisesta tiedotetaan Twitterissä #desucon-tagissa.
 
 
Worbla-työpaja

Noora Nevalainen, jesmo

27.1.2018 12:30 – 27.1.2018 14:30

Koivu

Tervetuloa tutustumaan Worblan saloihin! Pajassa käydään läpi Worblan työstämisen perusteita ja kokeillaan Worblaa myös ihan käytännössä kokeneiden cossaajien ohjaamana. Materiaalimaksu on 5€/osallistuja. Pajoihin ilmoittautuminen ja materiaalimaksun maksaminen tapahtuu Worblakaupan myyntipöydällä myyntipöytäsalissa. 
 
 
Worbla-työpaja 2

Noora Nevalainen, jesmo

28.1.2018 12:30 – 28.1.2018 14:30

Honka

Tervetuloa tutustumaan Worblan saloihin! Pajassa käydään läpi Worblan työstämisen perusteita ja kokeillaan Worblaa myös ihan käytännössä kokeneiden cossaajien ohjaamana. Materiaalimaksu on 5€/osallistuja. Pajoihin ilmoittautuminen ja materiaalimaksun maksaminen tapahtuu Worblakaupan myyntipöydällä myyntipöytäsalissa. 
 
 

Työpajat, joihin ei ole ennakkoilmoittautumista

Aikaisten lintujen aamunavaus!

Katariina Mäkinen, Katriina Mäkinen

27.1.2018 07:00 – 27.1.2018 09:00

Honka

Oletko aamuvirkku, jolla ei ole aamuisin conissa mitään tekemistä? Jätä Metsähallissa nuokkuminen, tule ja liity muiden aamuvirkkujen seuraan! Paikalle tuodaan mangaa, erilaisia pelejä ja askarreltavaa, joten jokainen löytänee mieleistään tekemistä. Myös omien pelien tuonti on toki sallittu ja paikalle voi tulla silloin kun itselle parhaiten sopii, yksin tai kaverin kanssa. Myös vain juttuseuraa kaipaavat ovat tervetulleita!
 
 
OC Muodin Huipulle

Iida "Damatris" Reitti, Katariina Rysä

27.1.2018 14:30 – 27.1.2018 16:30

Koivu

Mitä pitää tietää, kun lähtee suunnittelemaan hahmolle seikkailuun sopivaa vaatekertaa? OC Muodin Huipulle -työpajassa esittelemme, miten hahmon vaatetus voi kieliä hahmon luonteesta, roolista sekä tarinan miljööstä. Työpajassa käydään ikonien, esimerkkien, ohjeistusten sekä harjoitusten kautta läpi, kuinka vaatetuksella voi ilmentää hahmon luonnetta ja funktiota tarinassa. P.S. Omat piirustusvälineet mukaan! Työpajasta saa parhaiten irti mikäli myös vaatetettava hahmo löytyy omasta takaa, mutta mikäli kaikki hahmosi ovat jo muodin huipulla ja haluat osallistua, työpajan pitäjät lainaavat sinulle omia hahmojaan.
 
 
Kaaoscosplay

Inka "Teepurkki" Harilainen, Jalle, Adria "Laventelimorso" Seppelin

27.1.2018 18:30 – 27.1.2018 23:00

Honka

Tervetuloa tekemään työpajaan monenmoisista eri materiaaleista mitä mieleen sattuukaan! Löytyy tavallisista kankaista ja muovipurkeista lähtien materiaaleja, joista lähteä työstämään itselleen uutta asua. Saa tulla myös korjaamaan vanhoja cossejansa, väsäämään proppeja, pehmoleluja, asustetta jne. Kaavoitusapua annetaan sitä tarvitseville. Ei ennakkoilmoittautumista. Pajamaksu 3 €.
 
 
Illallinen lautapelien kanssa :D

Allu "Allu--" Onishko, Jenna "Xenji" Lukkari

27.1.2018 19:00 – 28.1.2018 00:00

Koivu

Tervetuloa perinteiseen lauantai-illan lautapeliohjelmaan! Lautapelibuffetista saat valita itse haluamasi annoksen erilaisia pelejä. Voit nauttia lautapeleistä yksin, kutsua kaverin mukaan tai tulla vaikka porukalla pelaamaan. Omien lautapelien tuonti on sallittu omalla vastuulla!
 
 
Oikotie cossiin: Pikaproppipaja

Swangel

28.1.2018 10:30 – 28.1.2018 12:30

Honka

Hienon propin väsäämiseen menee useita tunteja, joskus jopa kymmeniä. Mutta mitä saisit kasaan lyhyessä ajassa halvoilla materiaaleilla, ilman tuntien kuivumisaikaa jokaisen gessokerroksen välissä? Tässä pajassa pääset kokeilemaan kelvollisten proppien kasaamista tavanomaisista materiaaleista. Tule kokeilemaan tai jakamaan omia vinkkejäsi! Pajaan saa tulla koko ajaksi tai vaikka pyörähtämään hetkeksi milloin tahansa pajan aikana. Sisään otetaan niin paljon kerrallaan kuin huoneessa on tilaa ja niin kauan kuin materiaaleja riittää! Pajassa on vapaaehtoinen materiaalimaksu omantunnon mukaan. :)
 
 
 
 
"Luo oma hahmokaartisi" -piirrustustyöpaja

Aurora Frestadius, Stella

28.1.2018 14:30 – 28.1.2018 16:30

Honka

Tunnetko olevasi täysi tumpelo kynän ja paperin kanssa? Vai sorrutko aina pipertämään niitä pienimpiäkin yksityiskohtia ja yhden piirustuksen valmiiksi saamisessa menee vähintään kymmenen tuntia? Jos vastasit jompaan kumpaan, tai molempiin!, KYLLÄ, on tämä piirustuspaja juuri sinua varten. Työpajassa on tavoitteena suunnitella ja piirtää kokonainen hahmokattaus animestereotypioihin nojautuen työpajassa annettavaan mahtavaan maailmaan! Tarkoituksena ei ole jäädä tekemään jokaisesta hahmoluonnoksesta täydellisen upeaa taideteosta vastaavaa piirustusta; tässä työpajassa menemme tunnelma edellä. Työpajan alkuun lämmittelemme hieman piirustuskäsiämme rennon mukavilla harjoituksilla. Työpajassa vallitsee turvallinen ja salliva ilmapiiri, täällä ei arvostella kenenkään teknistä taituruutta vaan jokaisen pajaan saapuvan tuotokset nähdään tasavertaisina. Työpajaa vetää tekstiili- ja pukusuunnittelua opiskeleva Aurora Frestadius ja hänen apukätenään toimii taitava vapaa-ajan piirtäjä Stella Lahti. Työpaja tarjoaa pajamaksua (2€) vastaan erilaisia papereita ja piirtimiä, omatkin taiteiluvälineet saa tuoda mukaan!

Keskustelupiirit

Keskustelupiireihin ei ole ennakkoilmoittautumista

 

Cossi-Pirkka

Lime

26.1.2018 18:00 – 26.1.2018 20:00

Koivu

Tule kuulemaan ja jakamaan vinkkejä ja niksejä cossien tekoon liittyen. Jaetaan yhdessä parhaat keinot ja jos on ongelma, johon et keksi ratkaisua, voit tulla porukalla ihmettelemään, jos joku toinen osaa vastata paremmin. Kannattaa miettiä etukäteen, jos on jotain tiettyjä aiheita joista haluat puhua tai joissa tarvitset apua. Mukaan voi liittyä missä kohtaa vain ohjelmaa!
 
Elämmekö suomalaisen animeharrastuksen kulta-aikaa

 Sampo "AnimeRotta" Riihimäki

27.1.2018 12:30 – 27.1.2018 14:30

Honka

Animen katsominen on helpompaa kuin koskaan ennen, informaatiota on tarjolla valtavasti ja animetapahtumien määrä on runsas. Kaukana ovat ajat VHS kasettien metsästämisestä ja työläästä tiedonkeruusta. Nykyhetken helppous luo helposti käsityksen kultakaudesta, mutta onko vaivattomuus tuonut myös onnen? Ehkä onni olikin kätkettynä ylipakattuihin huoneisiin, jossa harrastajat aseistettuna hikoilevilla käsillä ja ihastuneilla katseilla tiirailivat löytämäänsä uutta aarretta. Keskustelupiirissä pohdimme, onko nykyinen individualismiin ja teknologiaan keskittyvä animeharrastus kultaista verrattuna menneisyyden yhtenäisempään harrastustoimintaan yhdistyksineen ja foorumeineen. Tervetuloa kertomaan näkemyksesi asiasta!
 
 
Ihastuttavampi ja vihastuttavampi Kyoto Animation - Euphoniumista itään

 Juuso "Javeliin" Hämäläinen

27.1.2018 14:30 – 27.1.2018 16:30

Honka

Ihastuttivatko orkesteritytöt, haamujengi ja lohikäärmesisäkkö? Vihastuttiko kertomus kiusaamisesta, koska se tuntui niin epäreilulta? Tule piiriin kertomaan omat kokemuksesi! Muutama vuosi sitten keskustelupiirissä puhuttiin Kyoto Animationin tuotanto läpi silloin keskeneräiseen Euphoniumiin asti, joten nyt kerrataan mitä Kioton lahja maailmalle onkaan tuottanut viime vuosina. Tarkemman syynin alle pääsevät Sound! Euphonium, Phantom World, Dragon Maid ja uusimmat elokuvat, kuten High Speed! ja Koe no Katachi (kannattaa siis spoilereiden varalta olla ajan tasalla näistä kaikista). Samalla kurkataan myös hieman uuden sarjan, Violet Evergardenin suuntaan. Tervetuloa!
 
 
JAV-keskustelupiiri

anounyym1, Sebastian "CasterNoMae" Holm, Henri "TeslaCoil" Hyvönen

27.1.2018 16:30 – 27.1.2018 18:30

Honka
 
Kiinnostaako japanilainen aikuisviihde ja siihen liittyvät asiat? Kaipaisitko kenties vinkkejä koskien alan tuottajia ja teoksia? Tervetuloa keskustelemaan "asiantuntijoiden" kanssa japanilaisesta 3D-erotiikasta.
 
 
Type-Moon -keskustelupiiri

HerraGrauss

28.1.2018 12:30 – 28.1.2018 16:30

Koivu

Perinteinen Type-Moon -keskustelupiiri Desuconissa. Ei ennakkoilmoittautumista, keskustelupiiriin voi liittyä vapaasti milloin vain ja sieltä saa lähteä vapaasti oman aikataulun mukaan.
  
Naamiojänis