Huom! Tämä ei ole uusimman tapahtuman sivu. Uusimman tapahtuman sivustolle pääset tästä!

Medialle

Tältä sivulta löydät mediamateriaalia Desucon Frostbitesta: valokuvia aikaisemmista tempauksistamme, grafiikkaa, lehdistötiedotteita ja kenties jopa liikkuvaa kuvaa.

Seuraa uutisia ja pysy kartalla siitä, mitä milloinkin tapahtuu!

Yhteystiedot medialle

Huomaathan, että tästä puhelinnumerosta ja sähköpostiosoitteesta palvellaan ainoastaan lehdistön edustajia. Desuconilla ei ole puhelinasiakaspalvelua. Kävijöille yhteydenotto-osoite on myynti@desucon.fi, talkootyöntekijöille tyovoima@desucon.fi ja ohjelmanjärjestäjille ohjelma@desucon.fi.

Santtu Pajukanta
tiedotusvastaava
tiedotus@desucon.fi
puh. 050 345 0542

Grafiikkaa

Desucon Frostbiten logo kaksirivisenä  (png)

Desucon Frostbiten logo yksirivisenä (png)

Desucon Frostbiten tekstitön logo (png)

Valokuvia

Valokuvia aikaisemmista Desuconeista löydät galleriasta. Löydettyäsi sopivan kuvan pyydä tiedotusvastaavalta lupa kuvan käyttöön sekä tarvittaessa suurempi versio kuvasta.

Lehdistötiedotteet

Julkaisemme ennen tapahtumaa 1-2 lehdistötiedotetta. Mikäli haluat mukaan tapahtuman tiedotejakeluun, lähetä sähköpostia tiedotusvastaavalle.

Desucon Frostbite lyhyesti

Desucon Frostbite on täysi-ikäisille japanilaisen animaation ja sarjakuvan eli animen ja mangan harrastajille suunnattu viikonlopun mittainen harrastetapahtuma. Pääpaino Desucon Frostbitessä on animea ja mangaa käsittelevällä laadukkaalla puheohjelmalla.

Desucon Frostbiten puheohjelmassa nuoret harrastajat pureutuvat suosikkisarjoihinsa ja niiden tekijöihin tavoitteenaan viihdyttävät, tiedottavat ja keskustelua herättävät ohjelmanumerot. Tapahtuman japanilaiset kunniavieraat ovat ääninäyttelijöitä, käsikirjoittajia, ohjaajia, animaattoreita ja muita Japanin animaatioteollisuuden rautaisia asiantuntijoita, jotka valottavat puheenvuoroissaan animen ja mangan kulissien takaista maailmaa ja tuovat oman näkökulmansa teoksiinsa.

Näkyvässä roolissa tapahtumassa on myös cosplay eli fiktiivisten, usein animesta tai mangasta peräisin olevien hahmojen esittäminen pukeutumisen ja eläytymisen keinoin. Desucon Frostbiten cosplaykilpailu kuuluu Suomen kovatasoisimpiin.

Kuudetta kertaa järjestettävässä Desucon Frostbitessa on nyt neljättä kertaa 18 vuoden ikäraja, joka otettiin käyttöön vuonna 2014 jotta tapahtuman kohderyhmää voitaisiin palvella paremmin. Desucon tekee näin selvän pesäeron muihin Suomen animetapahtumiin, joissa keskimäärin noin puolet kävijäkunnasta on alaikäisiä.

Desucon Frostbite 2018 järjestetään Lahden Sibeliustalossa 26.–28. tammikuuta. Tapahtumaan odotetaan noin 2 700 kävijää pääsääntöisesti ikähaarukassa 18–30 vuotta. Pääsylippuja myydään ennakkoon tapahtuman verkkokaupassa, ja lisäksi ovelta mikäli lippuja jää.