AMV

Desucon Frostbite 2021 AMV-kilpailun esikarsinta on käyty ja osallistujille on lähetetty tiedot tuloksista! Onnea kilpailuun!

AMV-kilpailu

Tervetuloa katsomaan Desucon Frostbite 2021 AMV-kilpailua sunnuntaina 31.1.2021 kello 15:00! Kilpailu järjestetään AMV.fi:n striimissä.

Klikkaa tästä päästäksesi kisastriimiin.

Kilpailun katsomiseen tarvitset Kompassi-tunnukset (Desutunnukset käyvät myös!)

 

Ohjeet Kompassia varten ja lisätietoa kisasta

Kilpailun katsominen

Kilpailu lähetetään tavallisella web-sivulla, tekniikalla joka vastaa pitkälti Youtubea. Sivulle pitää kirjautua Kompassi-tunnuksella. Selain voi olla työpöytämallia (Windows/Mac) tai mobiili (Android/iOS). Työpöydällä on testattu Chrome ja Firefox, mobiilissa Android Chrome ja iOS Safari. Myös muut selaimet voivat toimia.

Kuvanlaatu riippuu käytettävissä olevasta verkon nopeudesta. Olemme rajanneet lähetyslaadun 720p-tarkkuuteen, jonka saa täydellä kuvanlaadulla käyttöön n. 5 Mbit-sec verkkoyhteyden nopeudella.

Verkkolähetys sallii tässä vaiheessa 500 samanaikaista katsojaa, joka vastaa Tampere Kupliissa käytettävän salin istumapaikkojen määrää. Tutkimme mahdollisuuksia kasvattaa tätä määrää jatkossa, mutta vaatimukset lähtevälle palvelimelle ovat melko huomattavat.

Kyse on suorasta lähetyksestä. Juontaja puhuu kameralle suoraan ja teknikko laittaa videot soimaan tietokoneelta, periaatteessa kuten conissakin. Lähetyksen viive katsojalle on n. 10-20 sekuntia katsojan verkkoyhteydestä ja selaimesta riippuen.

Lähetys avataan amv.fi sivustolle puoli tuntia ennen ohjelman alkua. Pyöritämme tämän puolen tunnin ajan edellisten kilpailujen AMV:itä ja ruudulla on ilmoitus ohjelman aloitusajasta. Tämä puolen tunnin aika mahdollisuuden katsojille varmistaa kaiken olevan kunnossa.

Yleisöäänestykseen osallistuminen

Yleisöäänestys tulee näkyviin samalle sivustolle kuin itse kilpailukin, eli Kompassi-kirjautumisen taakse. Kuten aiemmissa yleisöäänestyksissä, myös tässä voi vaihtaa mieltään. Viimeisin annettu ääni jää voimaan.

Tervehdysten lähettäminen suoraan lähetykseen, "virtuaaliaplodit"

Lähetyksen juonto- ja haastatteluosuuksien aikana on mahdollista lähettää ohjelmaan terveisiä tai kommentteja. Kommentit lähetetään Twitterin välityksellä ja ne tunnistetaan tietyllä aihetunnisteella (hashtag), joka ilmoitetaan lähetyksessä. Moderaattori tarkistaa viestit ennen hyväksyntää lähetykseen. Juontaja voi myös kommentoida esitettyjä tervehdyksiä, mutta huomaathan aiemmin mainitun viiveen.

Henkinen läheisyys, fyysinen etäisyys

Videon lähetystä toteuttaa samassa sijainnissa kolmen hengen tiimi, isossa neuvotteluhuoneessa, merkittävän turvavälin päässä toisistaan. He ovat juontaja/haastattelija, tekninen tuottaja sekä lähetyksen ja yleisöäänestyksen tarkkailija. Kaikki muut toimijat osallistuvat järjestelyihin kotoa käsin.

Kiitoslista

AMV.fi:n lähetysprojekti sisältää melkoisen kokoelman teknologiaa sekä useilta eri tahoilta saatuja avustuksia. AMV.fi haluaa osoittaa kiitoksensa seuraaville tahoille, jotka mahdollistavat verkkolähetysten tekemisen.

 • Pahalammen Verkot - verkkokapasiteetti
 • Säätöyhteisö B2 ry - videon käsittelylaitteet ja lähetyspalvelimet
 • Tammer Brands oy - PTZ-kamerat ja äänilaitteet
 • Tracon ry - PTZ- ja videokamerat

(Ohjeet AMV.fi blogista.)

 

Kisassa jaettavat palkinnot

Tuomaripalkinnot

 • Kilpailun paras video
 • Paras tunteellinen
 • Paras animeyhdistelmä
 • Paras kauhu
 • Paras huumori

Erikoispalkinnot

 • Yleisön suosikki
 • AMV-vastaavan valinta
 • AMV.fi teemaväri: Sininen

Tuomaripalkinnot

Kilpailun paras video

Pääpalkinto. Kilpailun paras video on näyttävin ja toteutukseltaan toimivin video, jonka katsominen miellyttää eniten. Video voi olla minkä tahansa tyylinen. Erityisesti videossa on kuitenkin kiinnitetty huomiota tekniseen osaamiseen, visuaaliseen puoleen ja toimivuuteen kokonaisuutena.

Paras tunteellinen

Palkinnolla etsimme videota, joka saa erilaiset tunteet pintaan. Video on koskettava omalla osa-alueellaan. Kyseessä voi siis olla yhtä lailla surullinen, herkkä, toiveikas tai vaikka ahdistava video. Tärkeintä on, että videossa on tunnepuoli kohdillaan.

Paras animeyhdistelmä

Video voi olla tyyliltään millainen vain. Tuomaristo kiinnittää videossa huomiota luovuuteen ja kokonaisideaan. Animen vähimmäismäärä on viisi (5). Enimmäismäärää ei ole rajoitettu.

Paras kauhu

Tällä palkinnolla haetaan pelottavaa ja ahdistavaa videota johon liittyy voimakkaita tuntemuksia . Uskallat käyttää videossasi hieman raaempia kohtauksia mutta muistathan kuitenkin että K18-luokiteltava materiaali ei ole sallittua. Ollessasi epävarma materiaalin soveltuvuudesta, otathan yhteyttä AMV-vastaavaan.

Paras huumori

Kilpailun paras huumorivideo pitää katsojan hymyn huulilla alusta loppuun ja vielä videon jälkeenkin. Video voi olla hyvänmielenvideo tai puhtaasti huutonaurua aiheuttavaa huumoria. Omaperäisyys on valttia sekä videoeditoinnin että musiikin valinnan kanssa.

 

Erikoispalkinnot

Yleisön suosikki

Kilpailun aikana on käynnissä äänestys yleisön suosikista. Äänestys toimii omalla matkapuhelimella. Ohjeet äänestykseen annetaan kilpailussa. Äänestys suljetaan palkintojenjaon aikana.

AMV-vastaavan valinta

Vastaavan palkintoa ei ole rajattu mitenkään. Video voi olla tyyliltään millainen vain. Vastaava kiinnittää videossa huomiota luovuuteen ja kokonaisideaan.

AMV.fi teemaväri: Sininen

Teemoina ovat tänä vuonna värit. Desucon Frostbiten teemavärinä on sininen. Haemme tässä kategoriassa editoijilta luovuutta tuoda teemaväri sekä tuomariston että yleisön mieleen videota katsoessa. Värin korostaminen värityksessä ei ole välttämätöntä, vaan sen voi tehdä myös muillakin tavoilla vaikkapa videon tunnelman myötä. Esimerkiksi väri sininen kuvataan luotettavana, lojaalina, loogisena, turvallisena. Ilmoitathan selkeästi kilpailuun ilmoittautuessasi, mikäli haluat osallistua myös kyseisen kilpailun teemapalkintoon.

Mikäli haluat osallistua AMV.fi -teemaan jossakin tietyssä kilpailussa, mutta olet epävarma asioista, olethan yhteydessä: merezone@amv.fi. Teemakilpailujen ristiriitatilanteet käsitellään AMV.fi -aktiivien yhteistyönä. Mikäli kilpailuun ei saavu yhtään teemaan sopivaa videota, palkintoa ei jaeta. Erikoispalkinnossa toimii erillinen tuomaristo muusta kilpailusta, joka on seuraava: AMV.fi -edustaja, Editoijien edustaja ja Yleisön edustaja. Tuomarit julkaistaan myöhemmin.

Lue lisää: amv.fi 

 

Kaikki palkinnot jaetaan ohjelman lopuksi. Palkinnot postitetaan voittajille.

Järjestäjät varaavat oikeuden muutoksiin palkinnoissa oman harkintansa mukaan.

 

Yhteystiedot

Mikäli ilmenee kysymyksiä kilpailuun liittyen, otathan yhteyttä AMV-vastaavaan sähköpostitse osoitteeseen amv@desucon.fi

Kilpailu järjestetään Desucon Frostbite ja AMV.fi:n yhteistyönä.

Kilpailun sääntöihin voidaan tehdä muutoksia taiteellisten käytäntöjen osalta yhteistyössä tapahtuman edustajan ja AMV.fi:n kanssa. AMV.fi varaa oikeuden muutoksiin.

 

Ristiriitojen ratkaisu

Ensisijainen taho ristiriitojen käsittelyssä on kyseisen kilpailun AMV-vastaava, joka toimii sekä AMV.fi:n että tapahtuman edustajana. Kunkin kilpailun vastaava, tarvittaessa yhteistyössä muun tapahtumaorganisaation kanssa, toimii ylimpänä vastuuhenkilönä ja tekee lopullisen linjanvedon ristiriitatilanteissa. Vastaavan tulee käsitellä hänelle osoitetut asialliset